Nemačka radna dozvola?!

faultyf

Početnik
Poruka
2
Pregledao sam desetine PDF i internet stranica nigde nisu data jasna objasnjenja.
1. Moj otac je dobio ugovor od poslodavca (rodjaka) za zaposljenje.
2. Cuo sam da postoje agencije koje deru, za ovakve usluge.

Pitanje je,
- ŠTA JE POTREBNO OD DOKUMENTACIJE DA BI ZAKAZAO TERMIN.
- Npr. On nema nikakvu strucnu spremu, radice na gradjevini a negde pominju da treba dokaz o skolovanju itd.

Kratak sadrzaj, dobijeni su dokumenta od poslodavca, potrebno je samo zavrsiti dokumentaciju u Srbiji i zakazati datum
.
Moze li neko po tackama da me provede kroz ceo proces ,pr:
1. Napraviti dve kopije pasoša, 3 fotografije.
2. Zakazati termin ( traze referenti broj) sta je to, gde zakazati (link?) Termin.

Duboko se zahvaljujem forumašima koji pomognu !

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pregledao sam desetine PDF i internet stranica nigde nisu data jasna objasnjenja.
1. Moj otac je dobio ugovor od poslodavca (rodjaka) za zaposljenje.
2. Cuo sam da postoje agencije koje deru, za ovakve usluge.

Pitanje je,
- ŠTA JE POTREBNO OD DOKUMENTACIJE DA BI ZAKAZAO TERMIN.
- Npr. On nema nikakvu strucnu spremu, radice na gradjevini a negde pominju da treba dokaz o skolovanju itd.

Kratak sadrzaj, dobijeni su dokumenta od poslodavca, potrebno je samo zavrsiti dokumentaciju u Srbiji i zakazati datum
.
Moze li neko po tackama da me provede kroz ceo proces ,pr:
1. Napraviti dve kopije pasoša, 3 fotografije.
2. Zakazati termin ( traze referenti broj) sta je to, gde zakazati (link?) Termin.

Duboko se zahvaljujem forumašima koji pomognu !

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pročitaj pažljivo poruke iz teme Dobijanje radne i boravišne vize u Nemačkoj ovde u forumu, tamo je sve to detaljno objašnjeno, stoje i tačne i detaljne liste potrebnih dokumenata, kao i iskustva drugih korisnika iz prve ruke oko popunjavanja formulara, zakazivanja i dobijanja termina, itd..

Ukratko, tvoj otac ne može samo sa ugovorom o zaposlenju da dobije boravišnu/radnu vizu. Prvo mora da se podnese molba za odobrenje zaposlenja nemačkom Birou za zapošljavanje (Arbeitsamt), pa kad i ako oni odobre to radno mesto (i to pismeno potvrde), tek onda može da se zakaže termin za izdavanje vize u nemačkom konzulatu u Beogradu.

Da bi Arbeitsamt odobrio zaposlenje, moraju da se ispune određeni uslovi - da nema zainteresovanih iz EU ili same Nemačke za to radno mesto, da su uslovi zaposlenja isti kao kad bi poslodavac zapošljavao Nemca (visina plate je na nivou prosečne plate za to područje i to zaposlenje, radno vreme je u okviru propisanog, broj dana odmora je na prosečnom nivou za tu branšu, prekovremeni rad, te rad, vikendima i praznicima se dodatno plaća, itd.)

Poslednja izmena:

Back