Nemačka prsla 500 hiljada milijardi za spasavanje kolapsa svog bankarskog sektora

doista neznam odakle vam ti podaci..?
550 € za dvosobni stan placas samo u najluksuznijim dijelovima gradova i zgrada i to komforan i sa kuhinjom, inace su cijene za isti od 200 do maksimum 300 €; skupe su rezije, prvenstveno voda, struja, gas...prosjecna placa kv radnika (ima malih diferencija po regijama...u bavarskoj su npr. vise nego u hessenu) je 1700 € bez dodataka... jedan mercedesov radnik npr. zaraduje i do 3000 €
neda mi se sada traziti po internetu, nedavno je mislim Stern objavio sve te tabele, pogledaj tamo, arhiv...nisam sigurna za frizerke, ali ako se nevaram tarifa im je negdje kok 6,50 € za sat s tim sto su oslobodeni poreza na trinkgeld
Daj bre ,ne lupaj sa ovim cenama stana.Minhen je ubedljivo najskuplji u Nemackoj,a prate ga Stutgart i Frankfurt.U Minhenu je nestasica stanova za izdavanje vec 8 godina i od tada su vise skocile cene.Ako imas veliku srecu naces stan za 700,a realno je vise.I to sa centrom i predgradjem ovde ne igra nikakvu ulogu u ceni,posto je takva infrastruktura,da ti uopste ne treba auto i imas U-ban i S-ban maltene uvek ispred nosa,a svaki deo grada ima svoj mali centar.A taj porez na trinkgeld ne placa niko

Rente - u Berlinu, Minhenu i Frankfurtu. Za dvosoban stan od šezdeset kvadrata od 540€ do 750€.

prema Mietspiegelindex 2008 za Njemacku (F*B) prosjecna cijena stana u Njemackoj u tzv.srednjoj zoni, sa srednjom opremljenosti stana je € 5,91 za kvadrat , pri cemu su regionalne razlike primjetljive, pri cemu je München u centru najskuplji ( € 9,31 za kvadarat) Berlin medu najeftinijima..u Frankfurtu imass i obican apartment od 35 kvadrata po 1000 €...ali u takvim stanovima ne zivi prosjecan svijet (tzv. srednja klasa) i sto je stan veci cijena je niza...izvan velikih gradova (ili mondenih gradova poput Düsseldorfa) cijene su i dosta nize...

doista neznam odakle vam ti podaci..?
550 € za dvosobni stan placas samo u najluksuznijim dijelovima gradova i zgrada i to komforan i sa kuhinjom, inace su cijene za isti od 200 do maksimum 300 €; skupe su rezije, prvenstveno voda, struja, gas...prosjecna placa kv radnika (ima malih diferencija po regijama...u bavarskoj su npr. vise nego u hessenu) je 1700 € bez dodataka... jedan mercedesov radnik npr. zaraduje i do 3000 €
neda mi se sada traziti po internetu, nedavno je mislim Stern objavio sve te tabele, pogledaj tamo, arhiv...nisam sigurna za frizerke, ali ako se nevaram tarifa im je negdje kok 6,50 € za sat s tim sto su oslobodeni poreza na trinkgeld

Svakog prvog mi se odbija stan.Zaposlen, poreska klasa 3,eto odakle:mrgreen:
Postoji nesto sto se zove minimalna stanica i zavisi od branse do branse.
Treba li da ti postavim link recimo immobilienscout24 sa stanarinama svih imobilija u D i citavoj EU?

Daj bre ,ne lupaj sa ovim cenama stana.Minhen je ubedljivo najskuplji u Nemackoj,a prate ga Stutgart i Frankfurt.U Minhenu je nestasica stanova za izdavanje vec 8 godina i od tada su vise skocile cene.Ako imas veliku srecu naces stan za 700,a realno je vise.I to sa centrom i predgradjem ovde ne igra nikakvu ulogu u ceni,posto je takva infrastruktura,da ti uopste ne treba auto i imas U-ban i S-ban maltene uvek ispred nosa,a svaki deo grada ima svoj mali centar.A taj porez na trinkgeld ne placa niko

za München sam vec napisala da je najskuplji, ali i place su najvise...:rtfm:
a za trinkgeld nisam sigurna, koliko se sjecam bio je ili je osloboden poreza samo do izvjesne sume....sad sto to nitko ne prijavljuje je druga prica...

prema Mietspiegelindex 2008 za Njemacku (F*B) prosjecna cijena stana u Njemackoj u tzv.srednjoj zoni, sa srednjom opremljenosti stana je € 5,91 za kvadrat , pri cemu su regionalne razlike primjetljive, pri cemu je München u centru najskuplji ( € 9,31 za kvadarat) Berlin medu najeftinijima..u Frankfurtu imass i obican apartment od 35 kvadrata po 1000 €...ali u takvim stanovima ne zivi prosjecan svijet (tzv. srednja klasa) i sto je stan veci cijena je niza...izvan velikih gradova (ili mondenih gradova poput Düsseldorfa) cijene su i dosta nize...

Pa da, i u Babušnici u Srbiji, može da se iznajmi stan za 50 evra mesečno. Nismo pričali ni o Istočnoj Nemačkoj, a ni o palankama, već o gradovima?

Svakog prvog mi se odbija stan.Zaposlen, poreska klasa 3,eto odakle:mrgreen:
Postoji nesto sto se zove minimalna stanica i zavisi od branse do branse.
Treba li da ti postavim link recimo immobilienscout24 sa stanarinama svih imobilija u D i citavoj EU?

izvini , dali zivis u Münchenu, negdje u Swabing-u?
molim te objasni mi sto znaci "minimalna stanica" , nikad cula...:???:
ili si mislio na minimalnu satnicu...ako jesi, onda je normalno da je ima i da je razlicita od branse do branse, to je sve regulirano tarifnim ugovorima....samo je jako malo onih koji bivaju placeni tocno po tarifu, vecina dobiva vise....osim mozda frizerki, ali to doista neznam..

[/B]

za München sam vec napisala da je najskuplji, ali i place su najvise...:rtfm:
a za trinkgeld nisam sigurna, koliko se sjecam bio je ili je osloboden poreza samo do izvjesne sume....sad sto to nitko ne prijavljuje je druga prica...

Sta je ovo zalopojke gastarabjtera?Jos ce ljudi da pomisle kako se patite kao crnci,i da su oni u Srbiji pravi srecnici:hahaha:
WWW.ImmobilienScout24.de

Pa da, i u Babušnici u Srbiji, može da se iznajmi stan za 50 evra mesečno. Nismo pričali ni o Istočnoj Nemačkoj, a ni o palankama, već o gradovima?

ne pricali smo, bar ja, o prosjecnoj cijeni stana u Njemackoj...a da je u centru Münchena trostruko skuplji nego npr. u centru Bonna ili Dortmunda je jasno...
i o cinjenici da normalni radnici, o kojima smo takoder pricali, nezive u tim stanovima, niti na takvim mjestima

izvini , dali zivis u Münchenu, negdje u Swabing-u?
molim te objasni mi sto znaci "minimalna stanica" , nikad cula...:???:
ili si mislio na minimalnu satnicu...ako jesi, onda je normalno da je ima i da je razlicita od branse do branse, to je sve regulirano tarifnim ugovorima....samo je jako malo onih koji bivaju placeni tocno po tarifu, vecina dobiva vise....osim mozda frizerki, ali to doista neznam..

Da, greska u kucanju.Ajd cuti vise ne blamiraj se sa tim podacim. Kukate ko narikace na shranama.
Samo mazohisti zive u strogim gradskim cetvrtima velegrada,pravi zivot je u okolini daleko od Turaka i ex Jugovica.;)Sta treba da za stan izdajem vise od pola plate da bi ziveo sa 80 porodica u soc.soliteru?,samo da bi se reklo zivim u Münchenu .Pa onda kad dodjem u Srbiju narucujem cedjenu narandzu i espresso za sta sparaju pola godine da se pravim neka velicina kao 90% jugovica?
Hocu reci kad Nemacka "pukne",Srbije i Hrvatske nece biti na karti Evrope.Toliko o glupoj temi u vezi najvaznijeg spoljno trgovinskog partnera Srbije

Poslednja izmena:
Da, greska u kucanju.Ajd cuti vise ne blamiraj se sa tim podacim. Kukate ko narikace na shranama.
Samo mazohisti zive u strogim gradskim cetvrtima velegrada,pravi zivot je u okolini daleko od Turaka i ex Jugovica.;)Sta treba da za stan izdajem vise od pola plate da bi ziveo sa 80 porodica u soc.soliteru?,samo da bi se reklo zivim u Müncehenu .Pa onda kad dodjem u Srbiju narucujem cedjenu narandzu i espresso za sta sparaju pola godine da se pravim neka velicina kao 90% jugovica?
Hocu reci kad Nemacka "pukne",Srbije i Hrvatske nece biti na karti Evrope.Toliko o glupoj temi u vez najvaznijeg spoljno trgovinskog partnera Srbije

svaka cast za ovaj post i tekst...:super:
osim podvucenog dijela (boldirano)
jesi ti citao sto sam ja pisala...i tko to kuka...ocito si me zamjenio sa Jevropom ili nekim drugim...:think::think::think::think:

Na "Sa tim sto najam dvosobnog stana kosta u proseku do 550E,u Minhenu i do 700E" ti prvo odgovaraš a zatim dodaješ "prosjecna cijena stana u Njemackoj u tzv.srednjoj zoni, sa srednjom opremljenosti stana je € 5,91 za kvadrat".

Opet si kontradiktorna - smatraš da komforan dvosoban stan s kuhinjom ima manje od 40 kvadrata? :dontunderstand:

mozda nisi pazljivo citala, najprije se govori o prosjeku cijene dvosobnog stana, da bi se nakon troga spomenuo München
ne, neka je 50 .i osim u nekim gradovima i strogim centrima on kosta 300 €
a u proviinciji ga mozes dobiti (stotinjak kilometara izvan centra) i po 200 €, pri cemu njemacka provincija nije isto kao provincija kod nas..( dapace u provinciji se zivi bolje)
i sad za temu...
sto ti mislis o spasonosnim mjerama vlada ...prema onome sto sam dosad od tebe procitala imam utisak da se razumijes u problematriku..

Цифре су надуване због психолошког утицаја на тржиште иако су и оне које су стварно издвојене за нас мисаона именица.
Благо нама, ми никад нећемо "пући" толику лову јер је никад нећемо ни имати.
Ни Цигани немају ни евра дуга, "тржиште" им је стабилно али не бих рекао да нешто превише уживају. Или можда највише уживају? Све је релативно, мој Алберте!

A jesi li se nekad zapitao/la kolko ti frizeri zaradjuju privatno?

Ovo je vr`:dash:
Znaci molerima,automehanicarima,uopste svim zanatskim profilima treba davati samo dzeparac zato sto mogu privatno da zarade:dash:.Sad shvatam zasto menadzer Porsea zaradjuje 70 mil.E godisnje,ne moze privatno da radi.Pa i medicinarima podeliti sitju,rade privatno, extra ginekolozi.
Jos jednom:klap::klap::klap:

MOSKVA
OD STALNOG DOPISNIKA

RUSIJA neće dozvoliti da zbog finansijske krize zapadne banke, i drugi zainteresovani, dobiju na "rasprodaji" akcije velikih ruskih kompanija koje su poslednjih godina po Evropi, a i u Americi, uzimali jeftine kredite. Da bi se izbegla "rasprodaja", Kremlj je naredio da se najvažnijim kompanijama koje se bave naftom, gasom i mašinogradnjom pomogne da vrate kredite Zapadu.
To će se, svakako, osetiti na ruskim deviznim rezervama. Do kraja 2008. godine, ruske kompanije će stranim kreditorima morati da vrate 47 milijardi dolara. To je potvrdila Centralna banka Rusije i zbog toga je Duma (parlament) doneo zakon koji daje pravo državnoj "Vnješekonom banci" (banci za spoljnu trgovinu) da može da kreditira kompanije koje moraju da ugase dugove strancima, za šta je predviđeno 50 milijardi dolara. Ruske kompanije 2009. godine moraju da vrate još 115,7 milijardi dolara kredita....
...Rekord ruskih deviznih rezervi postignut je prvog avgusta ove godine - 595 milijardi dolara. Desetog oktobra zlatno- devizne rezerve Rusije su iznosile 530,6 milijardi dolara. U periodu od 26. septembra do 2. oktobra ruske devizne rezerve su se smanjile za 16,7 milijardi, a od 3. do 10. oktobra za 15,6 milijardi. Ministar finansija Rusije Aleksej Kudrin potvrdio je ovih dana da je za poslednja dva meseca, avgusta i septembra, čisti odliv kapitala iz Rusije iznosio 33 milijarde dolara!...
...GODIŠNJE STO MILIJARDI DOLARA
U julu je dug ruskih kompanija stranim bankama bio čak 488,3 milijarde dolara. Godišnje ruske kompanije moraju da vraćaju po sto milijardi dolara stranim kreditorima. Ako ne bude značajnijeg priliva deviznim rezervama, one će se do 2010. godine značajno istopiti. U slučaju da se to dogodi, ruska država će morati da zaoštri kontrolu uvoza strane robe.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=11&status=jedna&vest=130560&datum=2008-10-18

sve mi se cini da cemo mi ipak debelo nadrljati, ovi bre isprepleteni ko creva

MOSKVA
OD STALNOG DOPISNIKA

RUSIJA neće dozvoliti da zbog finansijske krize zapadne banke, i drugi zainteresovani, dobiju na "rasprodaji" akcije velikih ruskih kompanija koje su poslednjih godina po Evropi, a i u Americi, uzimali jeftine kredite. Da bi se izbegla "rasprodaja", Kremlj je naredio da se najvažnijim kompanijama koje se bave naftom, gasom i mašinogradnjom pomogne da vrate kredite Zapadu.
To će se, svakako, osetiti na ruskim deviznim rezervama. Do kraja 2008. godine, ruske kompanije će stranim kreditorima morati da vrate 47 milijardi dolara. To je potvrdila Centralna banka Rusije i zbog toga je Duma (parlament) doneo zakon koji daje pravo državnoj "Vnješekonom banci" (banci za spoljnu trgovinu) da može da kreditira kompanije koje moraju da ugase dugove strancima, za šta je predviđeno 50 milijardi dolara. Ruske kompanije 2009. godine moraju da vrate još 115,7 milijardi dolara kredita....
...Rekord ruskih deviznih rezervi postignut je prvog avgusta ove godine - 595 milijardi dolara. Desetog oktobra zlatno- devizne rezerve Rusije su iznosile 530,6 milijardi dolara. U periodu od 26. septembra do 2. oktobra ruske devizne rezerve su se smanjile za 16,7 milijardi, a od 3. do 10. oktobra za 15,6 milijardi. Ministar finansija Rusije Aleksej Kudrin potvrdio je ovih dana da je za poslednja dva meseca, avgusta i septembra, čisti odliv kapitala iz Rusije iznosio 33 milijarde dolara!...
...GODIŠNJE STO MILIJARDI DOLARA
U julu je dug ruskih kompanija stranim bankama bio čak 488,3 milijarde dolara. Godišnje ruske kompanije moraju da vraćaju po sto milijardi dolara stranim kreditorima. Ako ne bude značajnijeg priliva deviznim rezervama, one će se do 2010. godine značajno istopiti. U slučaju da se to dogodi, ruska država će morati da zaoštri kontrolu uvoza strane robe.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=11&status=jedna&vest=130560&datum=2008-10-18

sve mi se cini da cemo mi ipak debelo nadrljati, ovi bre isprepleteni ko creva

upravo o tome pricam cijelo vrijeme...i odgovor je , bolje da ne ponavljam...
do prvog jula ove god. Rusija je dnevno imala priliv od prodaje energenata oko 650 mil. dolara...prvog oktobra je dnevni priliv oko 410 sa daljnom tendencijom pada...
i jos nesto zanimljivo, vise od 1/3 koneskih rezervi ulozeno je u americke banke koje sad pokusava da spasava busch

Jao.... Muka mi je od lošeg života u Nemačkoj.

Imam neku ženinu familiju u Nemačkoj... Yebote pa oni samo kukaju... Te u Nemačkoj je kriza, te u Nemačkoj nema posla, te mora se radi prekovremeno da bi se poplaćale režije....:dontunderstand:

Vama je ovde super, jedva čekamo da idemo u penziju pa da se vratimo....:dontunderstand:

Muka mi je od njih!!!

Naravno, sve je ovo isplanirano, da im, ne daj bože, kojim slučajem ne potražimo nešto!:thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Hah, nasmeja me . Treba da ih vidis na licu mesta, kad iskukaju kao najgore narikace a polse toga se zavale u meckama i audijima( ne smeju biti stariji od 2 godine)

Najsmesnije sto ova tradicija ide od kolena na koleno
Muka je i meni od njih

Back