Nije u skladu sa pravilnikom.
Dezinformacije.
Klevetanje.
Političko botovanje.
Govor mržnje.
Bulšit.
Evo krenucemo od domaceg dvorista, posto meni observer izgleda kao neko ko ne zivi u Srbiji ...ili se pravi slepac, mada mislim da je prvo tacnije..
Dakle dezinformacije...
Pre bih rekao spin, posto nisu dezinformacije da se to desava, ali narod je toliko banalan , da je glup kao tocilo , sto dovodi do mnogo , milion pogresnih tumacenja, a onda se ti ne raspravi sa budalama , a mnogo je budala, nikad...
Dakle ima mnogo traganja za donacijama , domace su uslovljene , ucenjuju te za svasta , jos ti dodju pa se izivljavaju , posto ako primis domacu donaciju , mora da otvoris knjige 10 godina...tako je po zakonu...a onda kad mogu od komarca da naprave magarca i od pola miliona ljudi 10 000 , mogu i od komarca magarca..
Narod je zeljan i da krade i da laze...narocito ako ljaga vrednije od sebe, to se zove pakost, ili sujeta ili mrznja ili kako vam volja, zavist..
Dakle ceste su jurnjave za donacijama iz inostranstva, a da nema veze sa politikom nego sa novcem, nema cak veze ni sa ideologijom, tj dobiju novac za decu , zabole ih tuki , kao bugare....ali gledaju da pravno zadovolje uslove tih iz inostranstva, i zato nijedan projekat razvoja ne zazivi..
Norveska, svajcarska, belgija, danska...svi su oni davali novac da se razvije atmosfera i infrastruktura lokalnog biznisa i nekih privreda, ali nista , nijedan projekat nije zaziveo na jugu , zasto , zato sto ekipa koja dobavlja te donacije, i ekipa koja bira izvrsitelje tih donacija, bira po svom dupetu , a to je boli me dupe i onda cim presusi novac popuca sve...
A imaju prednost pri dodeli sredstava sto vise iskustva to bolje, a iskustvo nije zazivelo nijedno sto znaci nece ni sledece..
Ali to nema veze sa spinom koji je da je to spijuniranje ili politicka influenserska organizzacija...
Tako da tu dolazimo do tacke dva, klevetanje, posto spinovanje ka lazi jeste klevatanje, tj ne moras reci ti si prevarant, nego mozes reci kao i meni sto rece kolega , ja se bavio hardwareom, i posto znam sve veleprodaje, ja izmolim da spuste procenat ispod 7% rabata za njega, pravi kompjuter, i ja se nista ne ugradim, kao drugar mi , stalno se druzimo i on meni na kraju , pa ti si se sigurno na ovih 500e ugradio 100e, a on dobio konfiguraciju koja vredi 700e za mene nabavka, a ovako 800e, hteo bas jaku masinu...i otad drug drug, srbin je srbin, lajav i nikakav, pogan i ja jesam imao iskustvo sa tim projektom jer sam video da moji dobavljaci hoce da naprave akciju , znaci kao da sam trazio za neku humanitarnu organizaciju , a ne za prodaju , jer nije bila prodaja i oni su to osetili a nisu hteli mnogo da pitaju , cenili su me pa su znali da cu nauciti sta god da je u pitanju , osete to ljudi kad je neko onaj ko uci iz iskustva, i onda nista nije baceno , cak i kad zaebe postace bolji , veci , dublji..
Tako su spustali i na 20% tj i ispod njihove nabavne cene, sta je jedan komad, svi u hardware industiji radimo na 100 komada i vise...a bitan je odnos sa ljudima..
Ali eto , zakljucak mladog studenta ,poznanika je bio sigurno si se ti jajarisao i ugradio 100e...
Kleveta..
Sledeca tacka je politicko botovanje, vise nego sigurno....osnovna namena, nije kaznjiva na forumu ali je nemoralna....nije nemoralna za Srbiju i SNS, ali je nemoralna, svuda i na svakom mestu...
Govor mrznje...to je malo nategnuto , jeste deo akcije veceg obima koja za drugi cilj ima jacanje i stvaranje mrznje, ali nije sama ta aktivnost, ali jeste deo vece namere...
U svakom slucaju , kontra argumenti su , stvarno ima puno grebanja za lovu , bez dobre ideje, od strane pojedinaca, ali ako se secate, nadjeno je da vlast pumpa u svoje korumpirane ljude i njihove lazne humanitarne organizacije preko laznih donacija, na preko 300 mesta samo u jednom cugu novinara nadjeno...
I to od drzavnih para...
Tako da drzava itekako radi isto podrzavanje grebanja, kao sto domaci snalazljivci pokusavaju da izvuku i od stranaca..
Primer, dodjite u afriku da delite odecu , i sta ce domaci pijanci i barabe da rade?
pa stalno ce gledati da se ogrebu , jer ce prodati majcu , kosulju za pare i uzeti pivo , isto tako i lovu...
Dakle grebanje u nemoralnim sredinama cveta...otud cveta kod naroda u Srbiji , ali to su potrosaci tog novca...
A jednako se grebu i od domacih i od vlasti sto je protivzakonito i od stranaca, sto moze biti protiv zakonito a moze i da ne bude protiv zakonito, ne bi trebalo da bude protiv zakonito..
E sad zasto je protiv zakonito ako je vlast, pa zato sto je u pitanju pranje novca ili prevara...
A protiv zakonito je i kod stranaca ako je prevara,a obicno jeste, ali strani donatori se opeku pa uskrate...ne mogu efikasno da pravno osude pocinioce..