Nemacka kako upoznati nase

Dolazim u Kleinostheim.Gde ima najblizi centar ljudi iz ex yu ili crkva? Hvala
ne kapiram zašto bi upoznavala "naše"?! ja za nekoliko godina života u DE nisam niti tražio, niti upoznao nikog sa Balkana, ali sam zato stekao mnogo prijatelja iz raznih zemalja, kap nrp.: Poljske, Italije, Španije, Grčke, itd. i to je nešto skroz super upoznavati razne ljude, razne kulture i običaje. a ljudi su ljudi, sa istim pričama i problemima bez obzira na to iz koje zemlje dolaze!
moje je savet: zaboravi na crkvu, klubove i "naše", niti si ti njima potrebna, niti ćeš moći da očekuješ nekakvu pomoć od njih. nego, na kojem god da si nivou znanja nemačkog, odmah se upiši na kurs nemačkog i siguran sam da ćeš upoznati mnogo interesantnih ljudi, a uz to će ti biti mnogo bliži prema situaciji u kojoj se nalazite, nego da nađeš neke gastarbeitere koji su dugo u Nemačkoj ili su tu rođeni... osim tog jezika koji vam je isti, apsolutno ništa drugo nećeš sa njima imati zajedničkog!

Jednoga dana ako iskusite život u tudjini biće vam sve jasno.Imam ja prijatelja iz svake zemlje ali znam o čemu pricam.Znam nasi su ovakvi onakvi, znam Srbija ovo ono ali nasa je.Pozdrav svima.
e koja patetika... mislim, "tuđina" aaahahahahahah, od kad taj izraz nisam čuo!
ne znam zašto onda napuštaš Srbiju ako ti je toliko draga, a uz to i ne možeš bez "naših"!? eto ti ih u Srbiji kol'ko hoćeš pa se druži sa njima!

fascinantan mi je taj fenomen ljudi poput tebe koji imaju potrebe gde god da se nađu da traže "naše" i od njih ne-znam-šta očekuju.
objasni mi ako možeš, zbog čega misliš da će ti biti bolji prijatelja neko koga u Nemačkoj upoznaš a da je poreklom iz Srbije/ex-YU, nego jedan npr. Nemac, Poljak, Kinez, Indijac?

Ne živim u Srbiji nekada sam zivela.Zivim u jednoj drugoj državi.Ne bih sad o tome.Imam razloge sto sam postavila bas ovakvo pitanje.Ja ipak ne bih da ulazim u polemiku ko je ko bolji ovo ono.Svako dobro i veliki pozdrav svima koji su se javili.Pozdrav iz "tudjine" :)

Ebote, pa taj tvoj mali istocni dom (Kleinostheim) je 37km od Frankfurta!
Na svakom cosku ima nasih.
Sad je i vladika premestio sediste eparhije iz Hildesheima u Frankfurt.

Izgooglaj nasu crkvu u Frankfurtu i resila si problem

- - - - - - - - - -

P.S. Kad malo bolje upoznas nase, poslusaces Canavarov savet i poceti da se druzis sa Kinezima, Samoancima, Argentincima...

Back