timestation2015
Početnik
- Poruka
- 27
Koji su najlepsi gradovi zapadne Nemacke?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo je brate postalo i najbitnije, licno ne osecam sigurnost za svoju decu kad ovih ima puno na ulicama. istocna Nemacka i mala mesta su zakonako neko bira grad za zivot, od "lepote" grada se nema ama bas nista!
sta vrede nekom lepe gradjevine, velika pesacka zona ili sl. ako je npr. u gradu konstantni saobracajni kolaps (vecina velikih gradova u DE), ili ako je premalo mesta u vrticima, ako je zagadjen vazduh, ako su preskupe nekretnine, ili (ne bih da zvcuim kao rasista) ali ako su gradovi prepuni Turaka, Sirijaca, Pakistanaca, Afrikanaca i sl. ne znam ko bi se osecao prijatno da zivi u takvom gradu… a to je prakticno slika svakog velikog grada u Nemackoj!
ne znam koliko je azilanata i afrikanaca u Ist. Nemackoj, ali stranaca je definitvno mnogo manje nego u ostatku Nemacke. jedan prijatelj po dolasku u DE ziveo je prvo par god.u istocnoj Nemackoj, pa je se posle preselio na zapad (veliki grad) i secam se da je bio u soku kada su odveli dete prvi dan u vrtic, kada je video da su vise od polovina dece, deca stranaca! reko… Willkommen in Deutschland!Ovo je brate postalo i najbitnije, licno ne osecam sigurnost za svoju decu kad ovih ima puno na ulicama. istocna Nemacka i mala mesta su zakon![]()
ima ih i na istoku ali mislim mnogo manje (osim zapadnog dela Berlina). za cudo, Orban posebno a i Putin rekao bih imaju simpatije medju ist. Nemcima. nemacka vlada je napravila uzas od svoje zemlje i tu spasa nema.ne znam koliko je azilanata i afrikanaca u Ist. Nemackoj, ali stranaca je definitvno mnogo manje nego u ostatku Nemacke. jedan prijatelj po dolasku u DE ziveo je prvo par god.u istocnoj Nemackoj, pa je se posle preselio na zapad (veliki grad) i secam se da je bio u soku kada su odveli dete prvi dan u vrtic, kada je video da su vise od polovina dece, deca stranaca! reko… Willkommen in Deutschland!![]()
drugaciji su po mentalitetu "istocni Nemci" od "zapadnih". imam par kolega od 50-60 god. iz ex DDRa koji rade ovde u Bajernu i primecuje im se jos uvek pomalo taj "socijalisticki" mentalitet, pocevsi od vecne price "kako je nekad bilo bolje, iako nisu imali para bili su srecni, svi imali posao, stan, wartburga/trabanta i sl." (sto su iste price koje ces cuti od 90% ljudi te generacije iz exYU), do toga da vole ponekad da malo iskrivinare, da odrade nesto mimo procedure, pristupacniji su kao ljudi, itd.ima ih i na istoku ali mislim mnogo manje (osim zapadnog dela Berlina). za cudo, Orban posebno a i Putin rekao bih imaju simpatije medju ist. Nemcima. nemacka vlada je napravila uzas od svoje zemlje i tu spasa nema.
jeste, a kad cuju da sam iz Srbije pokusavaju da mi kazu neku rec na ruskom hahaha. ucili oni to u skoli do kraja '80. godina. jos mogu da vidim ponegde nekog trabanta kako se vozi, naravno iz zajebancije.drugaciji su po mentalitetu "istocni Nemci" od "zapadnih". imam par kolega od 50-60 god. iz ex DDRa koji rade ovde u Bajernu i primecuje im se jos uvek pomalo taj "socijalisticki" mentalitet, pocevsi od vecne price "kako je nekad bilo bolje, iako nisu imali para bili su srecni, svi imali posao, stan, wartburga/trabanta i sl." (sto su iste price koje ces cuti od 90% ljudi te generacije iz exYU), do toga da vole ponekad da malo iskrivinare, da odrade nesto mimo procedure, pristupacniji su kao ljudi, itd.
npr. kaze mi nedavno jedan od tih kolega kako ce da uzme 2 nedelje bolovanje jer mu cerka gradi kucu pa ima dosta posla oko tamo! to od "pravih" Nemaca neces cuti… verovatno i mnogi od njih (zlo)upotrebljavaju bolovanje, ali definitivno ne idu okolo i laju o tome kao ovaj... Ozi
a kad smo vec kod teme Istocne Nemacke, preporucio bih svima fantastican nemacki film Balon. film je snimljen po istiniitm dogadjajima o bekstvu iz DDRa. stvarno neverovatna prica, napeta do poslednjeg momenta. iskrene preporuke!
ako nekom treba link za download, neka se javi na pp, posto verujem da nije dozvoljeno ovako javno sirenje piraterije![]()