Nemačka će podržati stavljanje Srbije na belu Šengensku listu - opet plus za Dačića

• Začetnik teme Začetnik teme aram
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aram

Početnik
Poruka
8
Uskoro bez viza na put u Evropu ?
Srpski ministar Ivica Dačić lobira u Berlinu

"Uverenje je nemačkog saveznog ministra unutrašnjih poslova Šojblea da će polovinom idućeg meseca Evropska komisija doneti odluku, koja će svakako biti u korist gradjana Srbije" - kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Dačić ukratko o današnjem sastanku sa nemačkim kolegom Šojbleom.

Iako je opste misljenje u Srbiji da je Nemačka protiv, jedino na čemu su nemci insistirali je da se reši izdavanje pasoša albancima sa Kosova, jer sa njima i oni imaju velikih problema. Izgleda da smo najzad dočekali.

Nemci su nam prijatelji. Kada sui nam Rusi zavrnuli gas na Božić, svi okolo su bili u panici jer niko nije hteo da im da gas iz svojih rezervi. Mi smo ga dobili od Nemaca. Dakle Nemci su naši prijatelji, a Rusi nam nisu prijatelji.

nisu nam rusi zavrnuli gas nego ukrajinci i madjari.

drugo ko je kriv sto nasa vlast nije napravila skladiste gasa...

Nemci su nam prijatelji. Kada sui nam Rusi zavrnuli gas na Božić, svi okolo su bili u panici jer niko nije hteo da im da gas iz svojih rezervi. Mi smo ga dobili od Nemaca. Dakle Nemci su naši prijatelji, a Rusi nam nisu prijatelji.
:lol: Служиш се инверзном логиком?

Знаш ли ти колико је плаћен тај немачки гас?

И не замењуј тезе, нису Руси НАМА заврнули гас, већ су га заврнули Украјини која им је ем дуговала, ем их завлачила као верни амерички слугерања.

Само су хтели да докажу (Руси) да са њима нема зезања. И што је најважније, успели су у томе.

А то што нас сад Немачка подржава за долазак на Белу шенген листу, то је опет због Руса. Немци лагано курс окрећу ка Русима, од Американаца, а Русима треба Србија у ЕУ, јер преко нас планирају да пласирају одређене производе у овом делу Европе.
Такође, битан је и тај моменат да су Руси јавно изјавили (а и делима доказују) да Србију доживљавају најважнијим партнером овог региона. Медведев је то чак и јавно рекао бугарској министарки спољних послова, шзо су и новине објавиле (бугарске).

А ако ти може бити пријатељ неко ко те константно убија, кад год му преговори не теку онако како је он замислио (без обзира на то шта теби одговара), онда ти имаш неки проблем.

Могла бих да разумем став ''ми смо мали, нејаки, сиромашни и нема нам друге него повиновати се јачем и гледати да извучемо користи колико је могуће'', али рећи за Немце да су на пријатељи је бесмислица мега размера.

п.с. не би било лоше да прочиташ књигу Освалда Шпехглера ''Пропаст запада'', шта мисли о Русима један од најистакнутијих немачких филозофа 20. века, и како предвиђа коалицију Немаца и Руса као нове светске силе ;)

Poslednja izmena:

Ti si se malo zaneo pa zaboravio da vise nisi u hrvatskoj :hahaha:

Zavrnuli su Rusi, a ne Madjari i Ukrajinci. A skladište je trebalo da napravi još Koštunićina vlast. Pa nisu.

A ova nije trebala?:hahaha:

Uskoro bez viza na put u Evropu ?
Srpski ministar Ivica Dačić lobira u Berlinu

"Uverenje je nemačkog saveznog ministra unutrašnjih poslova Šojblea da će polovinom idućeg meseca Evropska komisija doneti odluku, koja će svakako biti u korist gradjana Srbije" - kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Dačić ukratko o današnjem sastanku sa nemačkim kolegom Šojbleom.

Iako je opste misljenje u Srbiji da je Nemačka protiv, jedino na čemu su nemci insistirali je da se reši izdavanje pasoša albancima sa Kosova, jer sa njima i oni imaju velikih problema. Izgleda da smo najzad dočekali.

a....ha

Знаш ли ти колико је плаћен тај немачки гас?
...
А то што нас сад Немачка подржава за долазак на Белу шенген листу, то је опет због Руса. Немци лагано курс окрећу ка Русима, од Американаца, а Русима треба Србија у ЕУ, јер преко нас планирају да пласирају одређене производе у овом делу Европе.
Такође, битан је и тај моменат да су Руси јавно изјавили (а и делима доказују) да Србију доживљавају најважнијим партнером овог региона. Медведев је то чак и јавно рекао бугарској министарки спољних послова, шзо су и новине објавиле (бугарске).
...
п.с. не би било лоше да прочиташ књигу Освалда Шпехглера ''Пропаст запада'', шта мисли о Русима један од најистакнутијих немачких филозофа 20. века, и како предвиђа коалицију Немаца и Руса као нове светске силе ;)

evo znam ja, tacno onoliko koliko ga nemci placaju rusima, plus troskovi transporta. sad, sto je to skuplje nego sto mi placamo direktno rusima, to nisu nemci krivi, zar ne? mozda su prijatelji rusi mogli da kazu nemcima "ok, posto ste to dali srbiji, neka to bude po ceni koju oni inace placaju" ali eto nisu. a nemcima je gas tad itekako bio potreban, ali su ipak odlucili da malo daju i nama. pa ti sad vidi ko nam je veci prijatelj.

to da se nemci i rusi priblizavaju i da nemacka pokusava da se izvuce sto vise moze iz americkog "zagrljaja" naravno stoji, ali nece ici ni brzo ni lako i mi se time ne bi trebalo mnogo da bavimo. a to kako i sta rusi izjavljuju i kako nas "brane" podseca me na onaj fazon "ajd udari ga jos jednom, ako smes".

Gwydione, pesko, sto se prestavljas ka srbin kad znamo da si siptar???? :think:
eto ti i skenderbegov lik u avataru.

Back