filatelista. pa šta?
Veoma poznat
- Poruka
- 13.059
Jerry Ropero:pa samo izuzetno glup covek ili neko koje ocajan moze da podigne kredit danas u srbiji.
pa srbija ima najvece kamatne stope u evropi.
eto cisto poredjenja radi prosecne kamatne stope na kratkorocne kredite u hrvatskoj iznose 5.5% , rumuniji 7% , bugarskoj 6.5% dok u srbiji oni iznose 20% ili vise.
pa sta onda kukate sto vas pljackaju kad ste glupi pa pristajete na njihove glupe uslove.
sto kaze torrente, kredit nikada uzeti necu, ispruzim se koliko imam trenutno i to je to. ako nista drugo mirno spavam.
a ne ko kolega od mojeg ortaka, radi za 300e a za letovanje dize kredit od 2000e koji posle vraca cele godine. debil . i posle mu djavo kriv.
kredit je potpuno normalna i poželjna stvar. Ne znam kako neko ko nema dedovinu, očevinu, nasledstvo može u ovoj zemlji bez kredita da kupi stan. Nikako. Slažem se da su kamate ogromne, ali u zemlji gde je moguće "vanredno stanje zbog eto tako" onda stope i ne mogu biti manje. Koliki rizik, tolike su i stope.
Molio bih te da ne porediš stope u zemljama članicama EU i onima koje su pred vratima, već u zemljama našeg ranga, pa mi reci kakve su stope u BIH, Moldaviji, Albanijii Srbiji. To je naša liga, pa ćeš videti da je sve stvar rizika.