Nema spasenja bez Hrista

Odbacujem ljudsko dozivljavanje i predstavljanje boga, a sto se tice onog BOGA koji je kreirao i pustio u rad svoju kreaciju (ukoliko postoji) to je neka sasvim druga prica i zbog postovanja prema Njemu (ukoliko postoji) odbijam da verujem u sve ostalo koja je ljudska masta "stvorila".

Poslednja izmena:
PRIHVATATE POSTAOJANJE STVORITELJA NEBA I ZEMLJE

Pretpostavljam da nije moglo sve slucajno da se desi i da je neki kreator postojao, ali opet ponavljam, jedno je ISTINA a drugo je ljudsko predstavljanje boga ili tog kreatora.

Posto nisam dostojan ISTINE, odbijam da verujem u bilo sta "bozansko" jer bih time izrazio nepostovanje prema ISTINI, koju se nikada ne bih usudio da znam, jer ne moze covek sam da dodje do ISTINE...

Nadam se da razumes.

Da li sam Vas razumeo da prihvatate postojanje

KREATORA SVEMIRA

(ne samo početak inteigentnog dizajna što se tiče života, takvu mogućnost prihvata i Richard Dawkins)

Pretpostavljam da nije moglo sve slucajno da se desi i da je neki kreator postojao, ali opet ponavljam, jedno je ISTINA a drugo je ljudsko predstavljanje boga ili tog kreatora.

Zar ne znas da ukoliko nemamo znanje, da mozemo samo da pretpostavljamo?

Da li je za tebe pretpostavljanje i znanje isto?

Ako ne, onda shvati da nisam doneo zakljucak, pa samim tim nisam priznao, vec sam PRETPOSTAVIO.

Verujete da postoji...

STVORITELJ NEBA I ZEMLJE

(očigledno jer ste imali prilike da vidite sve argumente koji potvrđuju postojanje Tvorca)

ali nećete da pokorite svoje želje Onome koji je stvorio ovaj svemir i život.

Vi ste izabrali da odbacite Boga, i to je prokletstvo koje ćete nositi do kraja života.

Nećete imati mira...

sve dok se ne završi taj gordi život koji odbacuje...

ZAKONE SVOGA STVORITELJA

Verujete da postoji...

STVORITELJ NEBA I ZEMLJE

(očigledno jer ste imali prilike da vidite sve argumente koji potvrđuju postojanje Tvorca)

ali nećete da pokorite svoje želje Onome koji je stvorio ovaj svemir i život.

Vi ste izabrali da odbacite Boga, i to je prokletstvo koje ćete nositi do kraja života.

Nećete imati mira...

sve dok se ne završi taj gordi život koji odbacuje...

ZAKONE SVOGA STVORITELJA

Nazalost ovo je rekao neko ko tvrdi da zna istinu i ko kaze da zna boga, ko kaze da je ljubav u njemu (bog) i ko je sluga ljubavi.

Cast je tragati za istinom, a sramota je misliti da si dostojan istine.

Toliko od mene.

STVORITELJ je kreirao neverovatno složene projekte u ovom svemiru...

ali zamislite, BEZBOŽNICI su mu oduzeli mogućnost da govori.

Kao da Onaj koji je stvorio usta čoveku, nema sam usta da nam kaže šta misli?

???

Exo 4:11 "Tko je dao čovjeku usta?" - reče mu Jahve. "Tko ga čini nijemim i gluhim; tko li mu vid daje ili ga osljepljuje? Zar to nisam ja, Jahve!
(Kršćanska Sadašnost - katolički prevod)

Što se tiče nemira kojeg bezbožnici moraju da iskuse...

Isa 48:22 Nema mira bezbožnicima, veli Gospod. (Karadžić)
Isa 48:22 "Nema mira opakima," kaže Jahve. (Kršćanska Sadašnost)
Isa 48:22 There is no peace, says Jehovah, to the wicked. (MKJV)

(samo vam prenosim reči biblijskog Boga kojega ste odbacili)

Isa 57:21 Nema mira bezbožnicima, veli Bog moj.

STVORITELJ je kreirao neverovatno složene projekte u ovom svemiru...

ali zamislite, BEZBOŽNICI su mu oduzeli mogućnost da govori.

Kao da Onaj koji je stvorio usta čoveku, nema sam usta da nam kaže šta misli?

???

Exo 4:11 "Tko je dao čovjeku usta?" - reče mu Jahve. "Tko ga čini nijemim i gluhim; tko li mu vid daje ili ga osljepljuje? Zar to nisam ja, Jahve!
(Kršćanska Sadašnost - katolički prevod)
Jadan je i bespomocan tvoj bog ako su bezboznici u stanju bilo sta da mu oduzmu .

Da li se planete okreću same od sebe oko svoje ose i oko sunca?

(ovo nije poziv na raspravu na ovoj temi, koja se bavi Hristovom žrtvom, nego samo razuman poziv da odbacite svoju borbu protiv STVORITELJA neba i zemlje)
Po svoj prilici si ti, kao i neki drugi zadrti vernici, opsednut ateizmom, a ne tvojim hristom koji izigrava astronauta pa se seta po nebeskim prostorima kao da je poslat od NASA da ispitiju Kosmos. Ova tema se ne bavi Hristovom zrtvom, jer bog je neunistiv:hahaha: niti je materijalan:zroll:, pa ne moze biti ni zrtva, osim za neke usijane glave, vec pitanjem koga i od cega je on spasavao ondasnji neuki i lakoveran palestinski narod, hocu reci Jevreje koji su ga smislili i poslali Evropejcima.

Zasto bi se jedan razuman covek, koji ne veruje u postojanje mitoloskih natprirodnih kreacija, borio protiv tvog boga za koga je uveren da ne postoji, niti je ikada postojao.

Poslednja izmena:
:rtfm::rtfm:
Da li je spasenje moguce bez prihvatanja Hrista za spasitelja ? Mnogi smatraju da ima, medju njima cak i moderni Hriscani. Dakle ?

Valjda se misli na spasenje od propasti, vecne smrti,
ne vidim nista sto bi isusovo ili bilo cije ucenje ucinilo povodom toga,
ljudi umiru i ne vracaju se, bar meni nije poznat takav slucaj da je neko vaskrsnuo,
nauka i tehnologija imaju potencijal da pobede smrt, naravno, u relativnom smislu.

Valjda se misli na spasenje od propasti, vecne smrti,
ne vidim nista sto bi isusovo ili bilo cije ucenje ucinilo povodom toga,
ljudi umiru i ne vracaju se, bar meni nije poznat takav slucaj da je neko vaskrsnuo,
nauka i tehnologija imaju potencijal da pobede smrt, naravno, u relativnom smislu.

Interesantno kako su to nauka i tehnologija u mogucnosti da pobede smrt u relativnom smislu.Da li to znaci kada se ljudi prikljuce na masinu i vegetiraju kao biljke?

Rekao sam potencijal, za sada josh ne posotji takva tehnologija, ili bar se ne zna za nju u javnosti
ljudi inace umiru zato sto je neko tako isprogramirao njihovu DNK,
a to je vec domen nauke.
A mozes verovati sta god hoces, svakako ces umreti,
to je i cilj nasim "programerima", da se bavimo jalovim poslom kao sto je verovanje, i nista konkretno ne preduzimamo.
Relativno je zato sto apsolutna vecnost je nemoguca a i potpuno nepotrebna.

:)

Rekao sam potencijal, za sada josh ne posotji takva tehnologija, ili bar se ne zna za nju u javnosti
ljudi inace umiru zato sto je neko tako isprogramirao njihovu DNK,
a to je vec domen nauke.
A mozes verovati sta god hoces, svakako ces umreti,
to je i cilj nasim "programerima", da se bavimo jalovim poslom kao sto je verovanje, i nista konkretno ne preduzimamo.
Relativno je zato sto apsolutna vecnost je nemoguca a i potpuno nepotrebna.

:)

Tacno, sve sto postane Zivo, Mora da postane i mrtvo, neko pre, neko posle.
Ovo ti je interesantno:"ljudi inace umiru zato sto je neko tako isprogramirao njihovu DNK,
Posto si napisao Neko tako Isprogramirao,ko bi to mogao da bude, :think:

Back