Nema spasenja bez Hrista

Naravno, ne bi bilo realno očekivati da će svi bezakonici da se promene...

(Sveto pismo nam govori da će bezakonje postati opšte i da će ljubav mnogih ohladneti)

ali možda neki od vas koji čitate, odlučite kao i ja, i izaberete da se pomirite sa Bogom.

Meni će biti puno srce, a siguran sam i Bogu, ako se budemo videli u carstvu Božjem.

: )

Poslednja izmena:
Ali ako ODLUČITE da se suprostavite Bogu i svim Njegovim opomenama...

Bog će ispoštovati slobodnu volju stvorenja, ali postaćete rob greha, rob užasnih navika, rob palih anđela!

Zar je ropstvo grehu bolje od slobode od greha?
Zar je služenje svome ja (egu), bolje nego nesebična ljubav prema svima?
Zar je Sotonino carstvo bolje od Božjeg carstva?

DELA GOVORE

i jasno otkrivaju šta je čoveku u srcu.
Odakle tebi ideja da su oni koji ne vjeruju u boga robovi grijeha ?
Popovi su ti bas isprali mozak .
Nisi ti nista moralniji od nekog prosjecnog ateiste .
Stvarno ne razumijem tu opjednutost andjelima , djavolima , sudnjim
danom , bozjim sinovima i ne znam cime jos . Nije vama lak zivot .

Odakle tebi ideja da su oni koji ne vjeruju u boga robovi grijeha ?
Popovi su ti bas isprali mozak .
Nisi ti nista moralniji od nekog prosjecnog ateiste .
Stvarno ne razumijem tu opjednutost andjelima , djavolima , sudnjim
danom , bozjim sinovima i ne znam cime jos . Nije vama lak zivot .

Svaka ti na mestu.

Ne razumem tu logiku: "Mi smo jedino moralni a ostali su robovi greha i robovi demona".

Ako su vec toliko zadovoljni u "bozijoj ljubavi" cemu toliko zelje da drugome dosadjuju i govore kako su prevareni i kako su robovi grehu?

Pa nek uzivaju u "bozijoj ljubavi" niko im ne brani, ali sto toliko dosadjuju?

Bas me zanima cemu to dosadjivanje...

Сви људи су робови греха с тим што ви атеисти своје грехе не исповедате Богу и код вас грех увек остаје, док верници греше и Бог им опрашта.

Odakle tebi pravo da govoris u ime Boga i da tvrdis da im Bog oprasta a da ateistima Bog ne moze da prasta, jer pokajanje nije reci "boze kajem se" vec je iskreno pokajanje PRIZNAVANJE necega sto smatramo da nismo dobro uradili.

Mislis da Bog ne moze spasiti i ATEISTE (ako postoji)?

Poslednja izmena:
A posto vama oprasta vi mozete cesce da grijesite , jel tako ?:think:
Не. Хришћанин се труди да не греши и да живи у Христу, да тежи савршенству.

a da ateistima Bog ne moze da prasta,

Mislis da Bog ne moze spasiti i ATEISTE (ako postoji)?
Ко је рекао да Бог атеистима НЕ МОЖЕ да прашта? Бог спасава кога Он хоће по милости својој.

Ко је рекао да Бог атеистима НЕ МОЖЕ да прашта? Бог спасава кога Он хоће по милости својој.

Сви људи су робови греха с тим што ви атеисти своје грехе не исповедате Богу и код вас грех увек остаје, док верници греше и Бог им опрашта.

Mozda sam pogresio, a ti si mislio da Bog ipak prasta ATEISTIMA?

Greh odvaja čoveka od Boga!

Čovek je svojim izborom greha postao rob greha! A samim tim i rob onoga koji je izmislio greh u svemiru...

grešnik postaje rob Sotone!

(hteo to da prizna ili ne, grešnik se svojim slobodnim izborom zla izjednačio sa onim koji se prvi POBUNIO PROTIV BOŽJEG ZAKONA

i samim izborom GREHA čovek pokazuje kom gospodaru pripada)

Može grešnik da priča o slobodi, ali on ne može da se odupre motivima zla kojima se prepustio i preko tih motiva, pali anđeli mogu da kontrolišu čoveka (a da on to nikad i ne zna).

(pogledajte vesti i zapitajte se da li se čovek kaje zato što je ubio u nastupu besa svoje najrođenije! Grešnik bi voleo da vrati vreme, ali to nije moguće...

dok se bezbrožno grešnik prepuštao gresima gordosti, gneva, požude, pohlepe... nije ni sanjao da će učiniti delo koje će mu oduzeti i slobodu i radost u životu)

Pro 14:12 Neki se put čini čoveku prav, a kraj mu je put k smrti.
Pro 14:13 I od smeha boli srce, i veselju kraj biva žalost.
Pro 14:14 Puteva svojih nasitiće se ko je izopačenog srca, ali ga se kloni čovek dobar.

Ako čovek HOĆE da čini greh, i ako odbija sve opomene glasa savesti...

Pro 1:20 Premudrost viče na polju, na ulicama pušta glas svoj;
Pro 1:21 U najvećoj vrevi viče, na vratima, u gradu govori svoje besede;
Pro 1:22 Ludi, dokle ćete ljubiti ludost? I podsmevačima dokle će biti mio podsmeh? I bezumni, dokle će mrzeti na znanje?
Pro 1:23 Obratite se na k@ranje; evo, izasuću vam duh svoj, kazaću vam reči svoje.
Pro 1:24 Što zvah, ali ne hteste, pružah ruku svoju, ali niko ne mari,
Pro 1:25 Nego odbaciste svaki savet moj, i k@ranje moje ne hteste primiti;
Pro 1:26 Zato ću se i ja smejati vašoj nevolji, rugaću se kad dođe čega se bojite;
Pro 1:27 Kad kao pustoš dođe čega se bojite, i pogibao vaša kao oluja kad dođe, kad navali na vas nevolja i muka.
Pro 1:28 Tada će me zvati, ali se neću odazvati; rano će tražiti, ali me neće naći.
Pro 1:29 Jer mrziše na znanje, i strah Gospodnji ne izabraše;
Pro 1:30 Ne pristaše na moj savet, i preziraše sva karanja moja.
Pro 1:31 Zato će jesti plod od puteva svojih, i nasitiće se saveta svojih.
Pro 1:32 Jer će lude ubiti mir njihov, i bezumne će pogubiti sreća njihova.
Pro 1:33 Ali ko me sluša boraviće bezbrižno, i biće na miru ne bojeći se zla.

... ako grešnik odbija da se pokaje za zlo koje je učinio i više ne oseća nikakvu grižu savesti

samo žanje ono što je SAM SEJAO tokom života!

(bila mu je šala kada je birao greh, a sada više ne samo što neće da se pokaje, nego više i ne može da se pokaje... kao i kod Sotone i njegovih anđela, tako i u grešniku nema više mogućnosti za pokajanje)

KAKO JE ŽALOSNO POSMATRATI

Stvorenja koja su stvorena da budu nalik na Boga, da reflektuju savršenstvo u izgledu, moralu, postupcima...

postaju tako unižena grehom da se Božje obličje samo nazire iza ljušture nepravde...

Šarić
1Co 6:9 Ili zar ne znate da nepravedni neće naslediti Božije carstvo? Ne zavaravajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni pohotnici, ni pederasti,
1Co 6:10 ni kradljivci, ni pohlepni, ni pijanice, ni klevetnici, ni razbojnici neće naslediti Božije carstvo.
1Co 6:11 A neki od vas su bili takvi. Ali, oprali ste se i posvetili ste se i opravdali ste se imenom Gospoda Isusa Hrista i Duhom našega Boga.
1Co 6:12 "Sve mi je dozvoljeno", ali nije sve korisno. "Sve mi je dozvoljeno", ali neću da nešto ima vlast nada mnom.

...

Poslednja izmena:
...

BEZBOŽNOST - NEPRAVEDNOST - NEMORAL

E2R (Easy To Read) - parafrazirani prevod
Rom 1:18 Ali s neba se zaista očituje Božji gnjev na svaku bezbožnost i nepravednost ljudi koji bezbožnim životom sprečavaju da istina o Bogu iziđe na vidjelo.
Rom 1:19 Jer što se o Bogu može znati, zapravo im je već poznato. On im je to obznanio:
Rom 1:20 njegova nevidljiva svojstva - vječna sila i božanstvo još se od stvaranja svijeta mogu umom razabrati po njegovim djelima. Zato nemaju isprike.
Rom 1:21 Jer iako su znali da Bog postoji, nisu mu kao Bogu iskazali ni slavu ni zahvalnost, nego su im misli postale ispraznima, a nerazumno im je srce potamnjelo.
Rom 1:22 Tvrdeći za sebe da su mudri, postali su bezumnima
Rom 1:23 te su se, umjesto slavnome i besmrtnome Bogu, počeli klanjati raspadljivim obličjima, kipovima i slikama čovjeka, ptica, četveronožaca i gmazova.
Rom 1:24 Zato ih je Bog prepustio nečistoći njihova pohotnog srca pa sami obeščašćuju svoja tijela.
Rom 1:25 Jer oni su umjesto Božje istine odabrali laž. Klanjali su se i služili stvorenju umjesto Stvoritelju kojemu pripada slava uvijeke. Amen.
Rom 1:26 Bog ih je zato predao njihovim sramotnim strastima: umjesto da imaju prirodne spolne odnose, žene opće međusobno, što je protunaravno,
Rom 1:27 a muškarci također nemaju naravne odnose sa ženama, već su usplamtjeli pohotom jedni za drugima. Muškarci s muškarcima čine sramotne stvari te na sebi primaju zasluženu kaznu za svoje zastranjenje.
Rom 1:28 Zato što nisu držali vrijednim spoznati Boga, Bog ih je predao pokvarenu načinu razmišljanja da čine ono što ne dolikuje.
Rom 1:29 Žive u kojekakvim grijesima, pokvarenosti, lakomosti i pakosti; puni su zavisti, ubojstva, svađe, lukavštine i podmuklosti; ogovaraju,
Rom 1:30 klevetnici su, mrze Boga, nasilnici su, oholi, umišljeni. Stalno smišljaju nova zla, neposlušni su roditeljima,
Rom 1:31 nerazumni, nevjerni, bešćutni i nemilosrdni.
Rom 1:32 Znaju da prema Božjoj odredbi ljudi koji tako čine zaslužuju smrt, ali svejedno tako postupaju. Štoviše, i drugima odobravaju takve postupke te ih tako na njih potiču.

Šarić
Rom 1:18 Sa neba se otkriva Božiji gnev protiv svake bezbožnosti i nepravednosti ljudi, koji svojom nepravednošću sputavaju istinu.
Rom 1:19 Jer, ono što se o Bogu može saznati, očigledno im je - Bog im je to učinio očiglednim.
Rom 1:20 Jer, od stvaranja sveta, Božije nevidljive osobine - njegova večna sila i božanstvo - mogu se jasno sagledati u onome što je stvoreno pa ljudi nemaju izgovora.
Rom 1:21 Jer, iako su upoznali Boga, nisu ga kao Boga slavili ni zahvaljivali mu, nego su im misli postale jalove, a nerazumno srce im se pomračilo.
Rom 1:22 Praveći se mudri, postali su ludi
Rom 1:23 pa su slavu besmrtnoga Boga zamenili slikom i obličjem smrtnoga čoveka, ptica, četvoronožaca i gmizavaca.
Rom 1:24 Zato ih je Bog u požudama njihovih srca prepustio nečistoti, da međusobno obeščašćuju svoja tela.
Rom 1:25 Oni su lažju zamenili Božiju istinu pa su slavili i služili onome što je stvoreno, a ne Stvoritelju, koji je blagosloven doveka. Amin.
Rom 1:26 Zbog toga ih je Bog prepustio njihovim sramnim strastima. Njihove žene su prirodno polno opštenje zamenile neprirodnim.
Rom 1:27 Tako isto su i muškarci napustili prirodno opštenje sa ženom i izgarali od požude jedan za drugim. Muškarci su s muškarcima činili sramna dela i na sebe navukli zasluženu kaznu za svoju zabludu.
Rom 1:28 Pošto nisu smatrali vrednim da upoznaju Boga, Bog ih je prepustio njihovom izopačenom umu, da čine ono što je nedolično.
Rom 1:29 Puni svake nepravednosti, pokvarenosti, pohlepe, zloće, zavisti, ubistva, svađe, prevare, zlonamernosti, ogovarači,
Rom 1:30 klevetnici, bogomrsci, drski, oholi, razmetljivi, izmišljači zala, roditeljima nepokorni,
Rom 1:31 nerazumni, nepouzdani, bezosećajni i nemilosrdni,
Rom 1:32 iako znaju za pravednu Božiju odredbu da zaslužuju smrt oni koji to čine, oni ne samo da to čine nego i odobravaju drugima koji to čine.

Poslednja izmena:

Back