Nema im spasa: Nemačka propada!

Ne mora da se izoluje od eUrope, ali ne mora ni da ukine carine ka eU i na taj način uništi i ono malo sopstvene proizvodnje koju ima.
Koliki je bilans Srbije prema eU?
Da li je normalno forsirati saradnju sa državama od kojih samo uvoziš robu i na taj način uništavaš sopstvenu privredu, ili treba saradjivati sa onim zemljama kojima nešto ti možeš da prodaš?

I jesmo zbog njih.
Od 1903. godine britanska bagra postavlja vlast u ovoj državi - od Karadjordjevića do Vučića.
Bagra koja služi interesima gazda iz Londonskog Sitija, a ne interesima srpskog naroda.
A oni oko sebe okupljaju sebi slične, za šta je najbolji primer (školski) onaj skup Vučićevih du.peli.zaca, kada im se bukvalno ispišao po glavama i za to dobio gromoglasan aplauz.
Брутанци нису поставили Карађорђевиће на власт. Али Тита јесу.

Što se ne preseliš tamo i živiš sa tim velelepnim platama?

Ako porediš njihove najjeftinije i naše najskuplje.

"Može da se nadje"...
Može i ovde svašta da se nadje, ali govorimo o proseku.

Misliš - ako poredimo njihove "obične restorane" sa našim najskupljim?

Stanarina, struja, internet, komunalije, kazne, ...
Šta je po tebi "kvalitet života"?

Jedino što je uvek razdvajalo zapad i nas - su tehničke stvari.
Oni mogu da priušte nov automobil, najnoviji model TV-a, mobilnog, ...jer su cene tamo i ovde iste, a plate ovde mnogo manje.
Ako su ti tehničke stvari "kvalitet života" - onda si u pravu.
Meni nisu, jer situacija u kojoj svakog poslodavca mogu da oteram u tri i da i pored toga mogu da preživim, kao i pivo koje mogu svako popodne ili veče da popijem na svojoj terasi - ne mogu da se plate.
Da još uvek pred.erske parade mogu (zasad) tako da nazovem, da kažem da nije normalno da dete od sedam godina odlučuje o promeni pola, da se ne vakcinišem uprkos naredjenju i prisili države i da i dalje mogu da živim i radim... sve to ne može da se plati hiljadama evra.
.

Sve u svemu, nisi nikada bio, naravno uživo nisi video ništa od toga što iznosiš ovde ali ipak nalaziš za shodno da pričaš o tome argumentujući sa opštim floskulama iz popularne filozofske edicije "za ispred dragstora" sa sve neizostavnim pederima i vakcinama.
A diskutujemo o konkretnim cenama po prodavnicama inače, za one koji su se sad uključili :lol:

Otprilike ovo i jeste filozofija onog kome je izgleda cevčenja piva na verandi neki vrhunac životnog hedonizma .... ali dobro. to je sasvim legitimno.
Ali što onda pričaš o nečemu što očigledno ne znaš, a još grđe ulaziš u diskusiju sa ljudima koji žive,posluju ili često idu tamo i pred nosom im je skoro svaki dan?Odakle uopšte potreba za tim?

Ništa preživljavaj ti i dalje, nemoj da te ometamo.

Ne živim u Nemačkoj, ali imam sestru koja tamo živi.
Konkretno, imaš prodavnice gde se prodaje samo sveže meso, po visokoj ceni, sutradan se to meso sklanja i ide u druge prodavnice, gde je već cena niža.
Drugo, svi se hvataju samo cene hrane, koja se svuda subvencioniše i drži niskom.
Možeš ti i u Nemačkoj da, sa devojkom, popiješ pivo ispred prodavnice po niskoj ceni, ali je pitanje koliko će te koštati odlazak u kafić.
Kolike su cene struje, komunalija, stanarine, parkinga, kazni,...
Nije život samo hleb i voda.

Odlazak u kafić te košta isto kao u Beogradu. Pre deset dana sam dosao iz Srbije i prepaprene su cene. Malo bolje pivo je 450-500 dinara.
U Nemackoj nemas pivo u kaficu vise od 5 evra.

Ja hranu kupujem od seljaka u Nemackoj, sto je najskuplja ali i najkvalitetnija varijanta. I opet je tu negde kao u Srbiji. Nesto skuplje, nesto jeftinije, ali smesno spram plate.
Komunalije su malo skuplje, ali spram plate su smejurija. Evo, ja placam nekih 350 evra mesecno sve komunalije (grejanje, struja, voda, smece, odrzavanje, ciscenje...) za stan od malo manje od 100m².
U Novom Sadu sam samo grejanje placao 100 evra mesecno za duplo manji stan.

Ali okej, ti bolje znas iako ne zivis u Nemackoj, od mene koji zivim :D

.

Sve u svemu, nisi nikada bio, naravno uživo nisi video ništa od toga što iznosiš ovde ali ipak nalaziš za shodno da pričaš o tome argumentujući sa opštim floskulama iz popularne filozofske edicije "za ispred dragstora" sa sve neizostavnim pederima i vakcinama.
A diskutujemo o konkretnim cenama po prodavnicama inače, za one koji su se sad uključili :lol:
Ped.eri i (naročito) vakcine su sastavni deo života u nekoj sredini i jesu bitni.

Otprilike ovo i jeste filozofija onog kome je izgleda cevčenja piva na verandi neki vrhunac životnog hedonizma .... ali dobro. to je sasvim legitimno.
Ali što onda pričaš o nečemu što očigledno ne znaš, a još grđe ulaziš u diskusiju sa ljudima koji žive,posluju ili često idu tamo i pred nosom im je skoro svaki dan?Odakle uopšte potreba za tim?

Ništa preživljavaj ti i dalje, nemoj da te ometamo.
Preporučujem ti priču o ribaru i biznismenu.
Stvar izbora u životu.

Odlazak u kafić te košta isto kao u Beogradu. Pre deset dana sam dosao iz Srbije i prepaprene su cene. Malo bolje pivo je 450-500 dinara.
U Nemackoj nemas pivo u kaficu vise od 5 evra.

Ja hranu kupujem od seljaka u Nemackoj, sto je najskuplja ali i najkvalitetnija varijanta. I opet je tu negde kao u Srbiji. Nesto skuplje, nesto jeftinije, ali smesno spram plate.
Komunalije su malo skuplje, ali spram plate su smejurija. Evo, ja placam nekih 350 evra mesecno sve komunalije (grejanje, struja, voda, smece, odrzavanje, ciscenje...) za stan od malo manje od 100m².
U Novom Sadu sam samo grejanje placao 100 evra mesecno za duplo manji stan.

Ali okej, ti bolje znas iako ne zivis u Nemackoj, od mene koji zivim :D
Isto tako i ti koji živiš u Nemačkoj - znaš bolje od mene kako je živeti u Srbiji.

"Deset godina pravimo gubitak sa pivarskim poslom".

Pivo bi moralo biti duplo skuplje​

svabe su prsle, ja mislio nemaju para za elektricne autice, opala potraznja 69%, kad ono ni za pivo

EV Demand In Germany Crashes 69%

teaser image
"The downturn in EVs is putting carmakers like VW and Renault SA at risk of hefty fines..."

Meni nisu, jer situacija u kojoj svakog poslodavca mogu da oteram u tri i da i pored toga mogu da preživim, kao i pivo koje mogu svako popodne ili veče da popijem na svojoj terasi - ne mogu da se plate.
a zasto mislis da mi na zapadu to isto ne mozemo? mi ameri pakovanje od 6 odjednom, znas kako se kaze sixpack ovde? vi na
1726940995948.png

ono jes svabe su malo utanjile

Isto tako i ti koji živiš u Nemačkoj - znaš bolje od mene kako je živeti u Srbiji.

Ja zivim trenutno u Srbiji a rodjena sestra u Nemackoj je desetak godina, i mogu da potvrdim da nema jedne zivotne oblasti gde Nemacka ne prednjaci u odnosu na Srbiju. Ako su cene mozda u nekoj oblasti vece, to je naspram plata nebitno.
Sto se tice nekretnine, apsolutno ne utice na kvalitet zivota i ako nemate licnu, jer ljudi cesto menjaju poslove tako da i to sto biste imali ne bi imalo neku funkciju ako odete u drugi kraj drzave da radite.

Ne mora da se izoluje od eUrope, ali ne mora ni da ukine carine ka eU i na taj način uništi i ono malo sopstvene proizvodnje koju ima.
Koliki je bilans Srbije prema eU?
Da li je normalno forsirati saradnju sa državama od kojih samo uvoziš robu i na taj način uništavaš sopstvenu privredu, ili treba saradjivati sa onim zemljama kojima nešto ti možeš da prodaš?
Па ти не знаш основне податке о увозу и извозу Србије. Зар је могуће да се живи у свету маште и када је економија у питању ? Ајде разуме када је у питању политика и идеологија, да живимо у свом свету маште и да лажемо себе и друге, али бар у економији је све јасно.
Како да смањиш извоз у ЕУ, ако Србија више извози у ЕУ, него у остатак света заједно ?

Ти да владаш Србијом, ти би се бавио економијом на следећи начин ''не свиђа ми се ЕУ, нећу да извозимо тамо''.
Па је л имаш решење ? Немам, али нећу са ЕУ, јер их мрзим, боље да пропаднемо часно, него нечасно да живимо.

Ти стварно мислиш да Арапи плачу што ми неке производе извозимо у ЕУ, а они би платили дупло више само да извозимо њима ?

Пази ти који висиш на форуму, ти си већи економски стручњак од свих. Замисли ти знаш рецепт за економски препород Србије, а нико из српске владе, ни жутих ни ових сада те нису звали.
Па зашто траћиш свој таленат овде на форуму, зашто ниси уновчио толико знање, знање које је веће од неке успешне фирме, то је знање како извуђи једну државу из економске кризе.

I jesmo zbog njih.
Od 1903. godine britanska bagra postavlja vlast u ovoj državi - od Karadjordjevića do Vučića.
Bagra koja služi interesima gazda iz Londonskog Sitija, a ne interesima srpskog naroda.
A oni oko sebe okupljaju sebi slične, za šta je najbolji primer (školski) onaj skup Vučićevih du.peli.zaca, kada im se bukvalno ispišao po glavama i za to dobio gromoglasan aplauz.
Ма владају Србима 200 година и могу да нам искључе срце преко чипа.

Па шта то има Србија због које Британци толико нам поклањају пажњу ? Шта је то чиме их ми чинимо богатим и моћним, а ми сами овде то не можемо да искористимо ? Шта би се десило да Србија не постоји, да ли би УК пропала или цео запад ?

Jedino što je uvek razdvajalo zapad i nas - su tehničke stvari.
Oni mogu da priušte nov automobil, najnoviji model TV-a, mobilnog, ...jer su cene tamo i ovde iste, a plate ovde mnogo manje.
Ako su ti tehničke stvari "kvalitet života" - onda si u pravu.
Da još uvek pred.erske parade mogu (zasad) tako da nazovem, da kažem da nije normalno da dete od sedam godina odlučuje o promeni pola, da se ne vakcinišem uprkos naredjenju i prisili države i da i dalje mogu da živim i radim... sve to ne može da se plati hiljadama evra.
Нови аутомобил будућности који желимо да приуштимо више није у Немачкој, него у Кини, а ТВ је превазиђен, мобилни може свако да купи.

Могу и Немци да мењају послове, чак више него ми. Али што ти смета послодавац, зашто ти не покренеш неки посао, па ти будеш послодавац, па ти рецимо даш дупло веће плате радницима, смањиш радно време итд.

Pa ja dodjem u Srbiju 5 put godisnje, a ziveo sam do pre 10 godina, imam firmu u Srbiji, poznajem srpske Zakone bolje od tebe ocigledno :D

A ti u Nemackoj ocigledno krocio nogom nisi :D
Svaki pravnik poznaje srpske zakone bolje od obojice - šta s tim?
O kvalitetu života i cenama imaju pravo da razgovaraju samo pravnici?

Naravno da nisam niti me zanima.
Ne moram lično živeti u Nemačkoj da BiH znao kakve su tamo cene, troškovi života, ili društvena klima - ima još nekih ljudi sa ovih prostora koji tamo žive, samo što ne dele vaše oduševljenje zapadom.
Verovatno oni nisu kompetentni takodje - vi ste jedino pravo merilo.

Svaki pravnik poznaje srpske zakone bolje od obojice - šta s tim?
O kvalitetu života i cenama imaju pravo da razgovaraju samo pravnici?

Naravno da nisam niti me zanima.
Ne moram lično živeti u Nemačkoj da BiH znao kakve su tamo cene, troškovi života, ili društvena klima - ima još nekih ljudi sa ovih prostora koji tamo žive, samo što ne dele vaše oduševljenje zapadom.
Verovatno oni nisu kompetentni takodje - vi ste jedino pravo merilo.

Niko nije kompetentniji od mene da mi kaze kako ja zivim ovde gde zivim :)

Па ти не знаш основне податке о увозу и извозу Србије. Зар је могуће да се живи у свету маште и када је економија у питању ? Ајде разуме када је у питању политика и идеологија, да живимо у свом свету маште и да лажемо себе и друге, али бар у економији је све јасно.
Како да смањиш извоз у ЕУ, ако Србија више извози у ЕУ, него у остатак света заједно ?

Ти да владаш Србијом, ти би се бавио економијом на следећи начин ''не свиђа ми се ЕУ, нећу да извозимо тамо''.
Па је л имаш решење ? Немам, али нећу са ЕУ, јер их мрзим, боље да пропаднемо часно, него нечасно да живимо.

Ти стварно мислиш да Арапи плачу што ми неке производе извозимо у ЕУ, а они би платили дупло више само да извозимо њима ?

Пази ти који висиш на форуму, ти си већи економски стручњак од свих. Замисли ти знаш рецепт за економски препород Србије, а нико из српске владе, ни жутих ни ових сада те нису звали.
Па зашто траћиш свој таленат овде на форуму, зашто ниси уновчио толико знање, знање које је веће од неке успешне фирме, то је знање како извуђи једну државу из економске кризе.
Ceo post ti je komentarisanje moje ličnosti, a to rade samo oni koji ostanu bez argumenata u nekoj raspravi.
Ne treba Srbija da smanjuje izvoz u eU - nego uvoz, imamo tri milijarde gubitka u razmeni sa njima.
Zato treba forsirati razmenu sa zemljama u koje možeš nešto da izvezeš i ostvariš dobit.
To se ne radi preko noći, ali je bitno postaviti pravilnu ekonomsku politiku.
Objašnjavati to prosečnom učesniku ovog foruma je besmisleno, shvatio sam to odavno.

Back