Nema im spasa: Nemačka propada!

1726882779478.png

Russia Wins, Europe Loses, Washington Lets Brussels Down

Патенти да... али џаба "цртање" ако немаш своју производњу.
Интел је заглавио на 10 нанометара... А ТСМЦ може и 10, 7, 5, 3... Разговара се и о 2. Пошто се увек разговара о површини, колико је 10 са 10 према 3 са 3? Толико је ТСМЦ снажан.
Еплу раде на 5 нм.
Кинези од скоро имају 7 нм, прича се о 5.

Иначе, Епл не производи ни шрафове. Само "црта". Ако неко заблокира Тајван, Епл више не постоји.

И "контра" питање... А ко то црта у Еплу и Интелу? Европљани (потомци Европљана у Америци)? Кинези? Индијци?

Proizvodnja bez patenta ne moze da se organizuje, a sama proizvodnja sa novcem uvek moze…intelektualna svojina je svakako najvrednija, a ostalo je pitanje troškova.
TSMC otvara prvu ogromnu fabriku u Arizoni (valjda sledece godine gotova), a potpisani su ugovori za jos dve.
Inace Intel je kasnio u trci zbog greske u proizvodnji, koja ih je kostala nekoliko godina, sada su u saradnji sa TSMC izbacili 5nm, TSMC i Samsung na 3nm, a svo troje predvidjaju 2 nm sledece godine. Kinezi su na 7nm (kao sto si naveo), a hvale se da imaju 5nm, koji niko još nije video.
Evropa kaska, ima samo jednu TSMC fabriku koja je nedovoljna i neke male jos, i jos jedna loša vest je stigla da Intel odlaze za dve godine izgradnju $30 biliona vrednu fabriku u Nemačkoj ( zbog sopstvenih gubitaka).

Не подцењујем улогу хрвата и муслимана. Ми Срби и онако против њих никад до сад нисмо ратовали. Једино кад велиике силе, ( у главном са запада), крену на нас, они те рвате и муслимане навуку као куртон. Срби су до сад водили озбољно ратове, само са највећим силама света. И које су то западне државе подељеног запада, биле на српској страни, деведесетих. Која је то велика сила запада подигла своје одужје нама на корист, тих дведесетих. Наравно да су само велике силе окупатори. Ове које ти набрајаш су обични крволоци и лешинари. Конвертитиски патолошки случаајеви, који користе сваку прилику да нам кољу децу. Немачки и амерички вонцици узаиста немају шта да траже на косову, сем у својству окупациоих војника. Но, можда се времена промене.
Па ето од комплетне историје човечанства, само 90их се цео запад ујединио против нас, а помогла им је и Русија и Кина, као и остале чланице БРИКСа, јер нису хтеле да се мешају и да нам војно помогну. Практично смо сами ратовали не против запада, него против целог света. Генијално вођство СПСа, свака има част.
Можда би запад и овог пута био подељен, али Србија вођена Милошевићем је одлучила по први пут у историји Србије да ратује сама без савезника, док наши непријатељи су имали подршку и наших непријатеља, али и пријатеља који нису хтели да их нападну.

Велике силе нису окупатори, зато што оне не могу дуго да држе свој поредак на овим просторима, оне су смењиве, њихови народи не желе да дођу да живе овде и да наставе окупацију. Рецимо да смо 90их спровели геноцидни план коначног решења муслиманског питања у РС, како нам они и пребацују, дакле рецимо да смо их очистили једном заувек, ми бисмо имали политичку окупацију са запада и даље на тим просторима, али суштински окупатор би нестао, као и повод за будуће ратове на тим просторима.
Немци не желе да доведу своје муслимане из Немачке, као ни своје Немце да замени бошњачко становништво, нити ти муслимани желе да дођу из једне богате и развијене државе у босанско блато, беду, где цвета само екоцид.

Ко зна шта ће бити за 10-20 година, можда вештачка интелигенција завлада светом, па завлада и овим просторима. То ће бити твој нови окупатор.
Можда ћеш ти бити срећан, зато што ћеш у неком руднику радити заједно раме уз раме са неким Швабом и усташом, за корицу буђавог хлеба.
Доживео си крај запада, нема лепшег догађаја у историји човечанства, живела АИ.

Мислиш да то што неколико држава није учестоало, а остале јесу, то не може да се сматра за удруживање- У другом светском рату, само Срби и Бугари од наших комшија нису ишли на СССР. Французи су на пример, имали 450 000 добровољаца на немачкој страни. Комплетна румунска, италијанса и машарска армија. Данци, норвешки и шведски добровољци. Холандски легионари. Босански муслимани, хрвати , свловенци. И сад, ето, Сан марино није учествовао, па зато није било удруживање????? Наполеон је водио 12 различитих народа са собом. Шкоти, Енгелзи, Аустријанци, Немци, Италијани, Французи су учествовали у нападу пољско литванске воске 1606. године. И то је тад било заиста велико клање руса, које је трајало 6 година. На крају су их Руси пред Москвом са земљом сравнили. И тако готово сваки пит. Запад напада. Некад у пунијем саставу, некад само претежна већина.
Па ти лажеш баш масно, горе него комуњаре. Ја разумем твоју мржњу према западу, али нисмо политичари, нећеш добити ни један глас за ове лажи које си изнео. Човече немаш ништа од тога, само се бламираш.
Каквих 450 000 француских добровољаца, па њихов број је био безначајан, свега две мале јединице ЛВФ (Légion des Volontaires Français - LVF) и 33. СС дивизија Шарлемањ (Charlemagne) и њихов удео није ни један %, а ти си ставио да је њих било скоро 50% од укупне стране војске.
Највише је било наше браће Румуна, веровао ти или не, око пола милиона.
Затим следе Финци, Мађари и Италијани са по 200.000. Фашистичка Шпанија послала 47.000 у Плавој дивизији, а Словака је скоро било толико односно 45.000.
Тек после њих следе Хрвати и Французи са по 20.000, односно Француза је било и нешто мање него Хрвата.

И како запад није био подељен, па на чијој страни је била ВБ и С.А.Д. ?

Па ти лажеш баш масно, горе него комуњаре. Ја разумем твоју мржњу према западу, али нисмо политичари, нећеш добити ни један глас за ове лажи које си изнео. Човече немаш ништа од тога, само се бламираш.
Каквих 450 000 француских добровољаца, па њихов број је био безначајан, свега две мале јединице ЛВФ (Légion des Volontaires Français - LVF) и 33. СС дивизија Шарлемањ (Charlemagne) и њихов удео није ни један %, а ти си ставио да је њих било скоро 50% од укупне стране војске.
Затим следе Финци, Мађари и Италијани са по 200.000. Фашистичка Шпанија послала 47.000 у Плавој дивизији, а Словака је скоро било толико односно 45.000.
Тек после њих следе Хрвати и Французи са по 20.000, односно Француза је било и нешто мање него Хрвата.

И како запад није био подељен, па на чијој страни је била ВБ и С.А.Д. ?

И како запад није био подељен, па на чијој страни је била ВБ и С.А.Д. ?О и те какоих је било 450 хиљада. И то није педесет посто војски укупно које су ишле на Русију.
О и те како их је било. Добровољних привремених окупација је на западу било колико хоћеш, јер је циљ Русија, као и увек. И те како их је било 450 000. И то није педесет посто свих војски које су напале, на СССР, а убијале Русе. Виојска која је кренула на СССР, била је далеко већа. Или ти можда уопште не говориш о рату, него само о првом нападу? Да не говорим да је последња јединица која је бранила хитлеров Бункер, била ојединица француској војника. Уостлом, већинска Француска је била на страни Хитлера. Она мала група које је отишла са Де Голом, је користила колоније, а захваљујући томе што су се њихове колоније граничиле са енглеским колонијама. Несумњиво да су Енгелзи мрзели Немаце, од момента кад су прве бомбе почеле да падају по енгелској, али не заборави да су Енгелзи предложили Хитлера за нобелову награду 1936, или 37. И друго, ја не лажем, него си ти жртва западне пропаганде. И нема ту мржње. Ја ничију децу не би клао. А то је мржња. Шта мислиш, колико је укупно војника напало СССР. Код мене нема ни мрва симпатија зуа СССР. Русија и СССР, нису исто као што Србија и Југославија нису исто. И још нешто, МИ Срби не припадамо западној цивилизацији. Као контактна цивилизација, можемо да схватимо шта хоће, али једноставно, колико год се делови нашег народа у својој наивности упињу, никад нећемо бити запад. Збиља ти је та оптужба за лагање дебилна. Наравно да је запад увек удружен против истока. И то је константа. Неке државе запада се не пецају на то, али већина је увек ту. Уосталом, ето, кад су нас Бобардоваи, да ли је постојала и једна земља запада, која нам се придружила у одбрани и подигла своје оружје на нашој страни?

Па ето од комплетне историје човечанства, само 90их се цео запад ујединио против нас, а помогла им је и Русија и Кина, као и остале чланице БРИКСа, јер нису хтеле да се мешају и да нам војно помогну. Практично смо сами ратовали не против запада, него против целог света. Генијално вођство СПСа, свака има част.
Можда би запад и овог пута био подељен, али Србија вођена Милошевићем је одлучила по први пут у историји Србије да ратује сама без савезника, док наши непријатељи су имали подршку и наших непријатеља, али и пријатеља који нису хтели да их нападну.

Велике силе нису окупатори, зато што оне не могу дуго да држе свој поредак на овим просторима, оне су смењиве, њихови народи не желе да дођу да живе овде и да наставе окупацију. Рецимо да смо 90их спровели геноцидни план коначног решења муслиманског питања у РС, како нам они и пребацују, дакле рецимо да смо их очистили једном заувек, ми бисмо имали политичку окупацију са запада и даље на тим просторима, али суштински окупатор би нестао, као и повод за будуће ратове на тим просторима.
Немци не желе да доведу своје муслимане из Немачке, као ни своје Немце да замени бошњачко становништво, нити ти муслимани желе да дођу из једне богате и развијене државе у босанско блато, беду, где цвета само екоцид.

Ко зна шта ће бити за 10-20 година, можда вештачка интелигенција завлада светом, па завлада и овим просторима. То ће бити твој нови окупатор.
Можда ћеш ти бити срећан, зато што ћеш у неком руднику радити заједно раме уз раме са неким Швабом и усташом, за корицу буђавог хлеба.
Доживео си крај запада, нема лепшег догађаја у историји човечанства, живела АИ.
Облици окупације се мењају. Није насељавање једини облик окупације. Ни трећи рајх није доводио своје тановништво ниу Грчку ни у Србију, да ту трајно живи. Па ни у Русију. Нема трајне окупације, сем у теорији, која подразумева потпуно истребљење народа. Сад је на снази нешто сасвим друго. Сад је на снази претварање народа у некакве обичне људе без корена. У сиву био масу, без идентета. Знам , на серећу да ће код нас то мало теже бити. Нису успели комунисти за 60 година владаине баш скроз да нас униште, па неће ни ови. Рат против сваког иднетитета траје већ деценија на западу. На истоку је трајао исто тако деценијама у време комуниста. Доллазак страног становништва није окупација Окупација је оно што је радио треи рајх ономад. Нарвно да Русија и Кина нису баш ни постојале у време бомбардовања и разарања Срба од стране запада. Мислим, изгледа да је ова расправа јалова.

О и те како их је било. Добровољних привремених окупација је на западу било колико хоћеш, јер је циљ Русија, као и увек. И те како их је било 450 000. И то није педесет посто свих војски које су напале, на СССР, а убијале Русе. Виојска која је кренула на СССР, била је далеко већа. Или ти можда уопште не говориш о рату, него само о првом нападу? Да не говорим да је последња јединица која је бранила хитлеров Бункер, била ојединица француској војника. Уостлом, већинска Француска је била на страни Хитлера. Она мала група које је отишла са Де Голом, је користила колоније, а захваљујући томе што су се њихове колоније граничиле са енглеским колонијама. Несумњиво да су Енгелзи мрзели Немаце, од момента кад су прве бомбе почеле да падају по енгелској, али не заборави да су Енгелзи предложили Хитлера за нобелову награду 1936, или 37. И друго, ја не лажем, него си ти жртва западне пропаганде. И нема ту мржње. Ја ничију децу не би клао. А то је мржња. Шта мислиш, колико је укупно војника напало СССР. Код мене нема ни мрва симпатија зуа СССР. Русија и СССР, нису исто као што Србија и Југославија нису исто. И још нешто, МИ Срби не припадамо западној цивилизацији. Као контактна цивилизација, можемо да схватимо шта хоће, али једноставно, колико год се делови нашег народа у својој наивности упињу, никад нећемо бити запад. Збиља ти је та оптужба за лагање дебилна. Наравно да је запад увек удружен против истока. И то је константа. Неке државе запада се не пецају на то, али већина је увек ту. Уосталом, ето, кад су нас Бобардоваи, да ли је постојала и једна земља запада, која нам се придружила у одбрани и подигла своје оружје на нашој страни?
Сви имају једно исто виђење рата на источном фронту, и Срби и Руси и западњаци, само си ти најпаметнији па си измислио алтернативну историју. Јеси ли гостовао на Србин -инфоу ?

Ја нисам жртва западне пропаганде, већ сам жртва руске пропаганде.
Ево руска верзија источног фронта која се не разликује од било чије.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Операция_«Барбаросса»

Облици окупације се мењају. Није насељавање једини облик окупације. Ни трећи рајх није доводио своје тановништво ниу Грчку ни у Србију, да ту трајно живи. Па ни у Русију. Нема трајне окупације, сем у теорији, која подразумева потпуно истребљење народа. Сад је на снази нешто сасвим друго. Сад је на снази претварање народа у некакве обичне људе без корена. У сиву био масу, без идентета. Знам , на серећу да ће код нас то мало теже бити. Нису успели комунисти за 60 година владаине баш скроз да нас униште, па неће ни ови. Рат против сваког иднетитета траје већ деценија на западу. На истоку је трајао исто тако деценијама у време комуниста. Доллазак страног становништва није окупација Окупација је оно што је радио треи рајх ономад. Нарвно да Русија и Кина нису баш ни постојале у време бомбардовања и разарања Срба од стране запада. Мислим, изгледа да је ова расправа јалова.
Нама су окупатори комшије, а велике силе може да придобије свако у одређеном периоду историје.
Замисли какви би нам ''окупатори'' били Немци и Италијани за време др. св. рата, да нисмо имали комунисте и усијане главе лажних патриота, да није било 27. марта и да смо од ''окупатора'' добили дозволу за етничко чишћење комшија који увек претендују да буду окупатори наше земље ?
Није да нисмо имали дозволу понекад и на неким мањим територијама ... мислиш да би одређени четници успевали да се боре против исламиста, да нису сарађивали са Немцима ?

Што се тиче глобализма и мењања идентитета нација, ко ти гарантује да то неће радити и Кинези или вештачка интелигенција ? Кинези већ своје раднике терају да раде 6 дана по 10 сати, они су у озбиљном капитализму, док Швабе су комуњаре, са комуњарским синдикаима који траже да се смањи радно време.
Људи ће увек наћи неки изговор за своје свињарије.

И треба бити искрен. Све силе су чиниле страшне злочине против других народа. Мислиш да царска Русија, као и СССР није тлачила друге неруске народе док је освајала територије ? Мислиш да Кина није радила исто ?
Само што мене лично боли ку$ац шта су Руси радили другим народима и жао ми је што нису то одрадили до краја да буду етнички чиста држава... зато што сам русофил.
Сутра да Русија окупира Европу, за нас они не би били окупатори, јер бисмо од њих добили дозволу за обрачун са комшијама и територијалне уступке.
Паметни народи ратују када иза себе имају неку силу, а када је њихов непријатељ остављен сам на цедилу.

Proizvodnja bez patenta ne moze da se organizuje, a sama proizvodnja sa novcem uvek moze…intelektualna svojina je svakako najvrednija, a ostalo je pitanje troškova.
TSMC otvara prvu ogromnu fabriku u Arizoni (valjda sledece godine gotova), a potpisani su ugovori za jos dve.
Inace Intel je kasnio u trci zbog greske u proizvodnji, koja ih je kostala nekoliko godina, sada su u saradnji sa TSMC izbacili 5nm, TSMC i Samsung na 3nm, a svo troje predvidjaju 2 nm sledece godine. Kinezi su na 7nm (kao sto si naveo), a hvale se da imaju 5nm, koji niko još nije video.
Evropa kaska, ima samo jednu TSMC fabriku koja je nedovoljna i neke male jos, i jos jedna loša vest je stigla da Intel odlaze za dve godine izgradnju $30 biliona vrednu fabriku u Nemačkoj ( zbog sopstvenih gubitaka).
Онај ко може, направиће макар и сопствене чипове. За Кинезе је битно да имају своју технологију... Њихових 7 нм није најбоље - али то су они сами направили, све сировине и машине.

ТСМЦ може да се хвали са 3 нм, али прво мора да увезе машине од АСМЛа (из Холандије), за које је било потребно "пола света"... Хемија из Јапана, оптика из Немачке и ко зна шта све још. Па када то све стигне на Тајван, онда се производи.

А Тајван је "преко пута" огромне Кине. Не морају ни метак да испале. Само да их заблокирају.

Gasi se nakon 334 godine​

Kompanija "Gasthaus Schlössle" pravi sopstveno pivo od 1690. godine, što je čini jednom od najstarijih pivara u Bavarskoj. Ali, s proizvodnjom će biti gotovo krajem decembra.

Pivara iz Neu-Ulma više nije u stanju nositi se s tržištem.

Posle 334 godine, pivara mora da obustavi proizvodnju. Suvlasnica Krista Zoler za "Bild" objašnjava da potrošnja piva opada jer rastu cene sirovina i energenata.

"Deset godina pravimo gubitak sa pivarskim poslom".

Pivo bi moralo biti duplo skuplje​

Nije reč o dohotku, koji je nesumnjivo viši - nego o onome što tim dohotkom možeš da kupiš/platiš.
Dohodak je relativna stvar, sem za one koji odu u Nemačku, rade kao robovi po 16 sati dnevno, zarade neki novac, pa onda dodju u Srbiju da se qurče tim novcem.
Qurči se u Nemačkoj, pa gradi vile i kupuj stanove tamo - kad već tvrdiš da je tamo mnogo bolje.
Super vam je u Nemačkoj, ali uvek dodjete u Srbiju da malo proživite i uživate kao što ljudsko biće zaslužuje.

Nemoj mi to. Bukvalno mi je Berlin druga kuća. Barem 3-4 meseca godišnje provedem tamo.
Što se ne preseliš tamo i živiš sa tim velelepnim platama?
Koštaće te otprilike 2-5€ po pivu i 3 po soku u kafiću u zavisnosti od lokacije, 5-8 u hipsterskom pabu ili klubu.
Bukvalno razlika je minimalna ako porediš beogradske kafiće i klubove.
Ako porediš njihove najjeftinije i naše najskuplje.
Doner na ulici 6-7€, kari wurst oko 3€, pizza može da se nađe i za 9-10€ što je i jeftinije nego u bg..
"Može da se nadje"...
Može i ovde svašta da se nadje, ali govorimo o proseku.
U običnim restoranima ti je cena još uvek nešto viša ali se razlika značajno smanjila u odnosu na period pre 5-6 godina ne zbog Nemačke nego jer je u Srbiji nenormalno porasla cena hrane.
Misliš - ako poredimo njihove "obične restorane" sa našim najskupljim?
Dakle sve to uz najmanje x3 veće plate. Jedina stavka koja pravi razliku u korist Srbije je cena stanovanja ali gledano globalno nije ni prineti kvalitet života.
Stanarina, struja, internet, komunalije, kazne, ...
Šta je po tebi "kvalitet života"?
Ta priča "hladno ali standard" je priča za malu decu i infantilnu publiku...ko želi da se zabavlja može to...drugo je što je mentalitet drugačiji, nema to veze sa ekonomskim krizama.
Jedino što je uvek razdvajalo zapad i nas - su tehničke stvari.
Oni mogu da priušte nov automobil, najnoviji model TV-a, mobilnog, ...jer su cene tamo i ovde iste, a plate ovde mnogo manje.
Ako su ti tehničke stvari "kvalitet života" - onda si u pravu.
Meni nisu, jer situacija u kojoj svakog poslodavca mogu da oteram u tri i da i pored toga mogu da preživim, kao i pivo koje mogu svako popodne ili veče da popijem na svojoj terasi - ne mogu da se plate.
Da još uvek pred.erske parade mogu (zasad) tako da nazovem, da kažem da nije normalno da dete od sedam godina odlučuje o promeni pola, da se ne vakcinišem uprkos naredjenju i prisili države i da i dalje mogu da živim i radim... sve to ne može da se plati hiljadama evra.

A ti bankari su marsovci?? Ili 'obični' ljudi koji se brinu za svoje investicije.. trajnost zarade, stalni PORAST prihoda itd...
Nisu Marsovci, ali nisu ograničeni državnim granicama.
To nisu njihove investicije, jer su oni samo činovnici, a dodeljivanje kredita je uvek u funkciji ostvarivanja planova onih za koje rade.
Otuda toliko prebacivanje kapitala u Kinu i pravljenje od Kine najjače svetske ekonomije.

Економија је повезана, не можеш Србију која је у сред Европе да изолујеш од Европе. Можеш, али онда правиш конц логор за Србе и друге грађане.
И сутра када стане рат у Украјини, запад ће опет наставити економску сарадњу са Русијом, постоји и сада, али вратиће је на старо место.
Ne mora da se izoluje od eUrope, ali ne mora ni da ukine carine ka eU i na taj način uništi i ono malo sopstvene proizvodnje koju ima.
Koliki je bilans Srbije prema eU?
Da li je normalno forsirati saradnju sa državama od kojih samo uvoziš robu i na taj način uništavaš sopstvenu privredu, ili treba saradjivati sa onim zemljama kojima nešto ti možeš da prodaš?
Ми бисмо могли мање да сарађујемо са ЕУ, да смо патриотски народ, односно да волимо државу Србију и Србе. Али ми се ложимо на лажни патриотизам, три прста, заставу, песме, то је само фасада лажног национализма, док отворено признајемо да волимо да крадемо државу, да обожавамо корупцију, рад на црно, избегавање пореза, да је то сасвим нормално за нас.

И наравно упери прстом у запад и оптужи њих, да смо због њих такви.
I jesmo zbog njih.
Od 1903. godine britanska bagra postavlja vlast u ovoj državi - od Karadjordjevića do Vučića.
Bagra koja služi interesima gazda iz Londonskog Sitija, a ne interesima srpskog naroda.
A oni oko sebe okupljaju sebi slične, za šta je najbolji primer (školski) onaj skup Vučićevih du.peli.zaca, kada im se bukvalno ispišao po glavama i za to dobio gromoglasan aplauz.

Нама су окупатори комшије, а велике силе може да придобије свако у одређеном периоду историје.
Замисли какви би нам ''окупатори'' били Немци и Италијани за време др. св. рата, да нисмо имали комунисте и усијане главе лажних патриота, да није било 27. марта и да смо од ''окупатора'' добили дозволу за етничко чишћење комшија који увек претендују да буду окупатори наше земље ?
Није да нисмо имали дозволу понекад и на неким мањим територијама ... мислиш да би одређени четници успевали да се боре против исламиста, да нису сарађивали са Немцима ?

Што се тиче глобализма и мењања идентитета нација, ко ти гарантује да то неће радити и Кинези или вештачка интелигенција ? Кинези већ своје раднике терају да раде 6 дана по 10 сати, они су у озбиљном капитализму, док Швабе су комуњаре, са комуњарским синдикаима који траже да се смањи радно време.
Људи ће увек наћи неки изговор за своје свињарије.

И треба бити искрен. Све силе су чиниле страшне злочине против других народа. Мислиш да царска Русија, као и СССР није тлачила друге неруске народе док је освајала територије ? Мислиш да Кина није радила исто ?
Само што мене лично боли ку$ац шта су Руси радили другим народима и жао ми је што нису то одрадили до краја да буду етнички чиста држава... зато што сам русофил.
Сутра да Русија окупира Европу, за нас они не би били окупатори, јер бисмо од њих добили дозволу за обрачун са комшијама и територијалне уступке.
Паметни народи ратују када иза себе имају неку силу, а када је њихов непријатељ остављен сам на цедилу.
Па тек сад видим колико појма немаш. Па где је ту морал, икако би смо издржали 50 година сивјетске чизме, која је и руссе давила у казамантима, а камо ли не би нас. Па јеси ли видео како су прошли Бугари и Румини на пример. С друге стране, за нас је крајње неумесно да се талимо са Немцима против Руса. То да су они тлачили друге наред, у принципу је могуће, али не и доказиво. Уосталом, најбогатијичовек Русије је свакако био руски индијанац. Дакле, не Рус. Феликс Јусупов. А један њихов индијанац им је до скоро био министар одбране. Има истине у твом тумачњу понашања тзв. комшијских нација. Само, видиш, то је зато што су они претежно конвертити, а не народи.

Back