Nekronomikon - knjiga mrtvih

93
Ja imam sve sto je izdao OTO i internu literaturu al ne smem da objavim zbog copyrighta :P
Crowly je smatrao sebe za inkarnaciju nekog boga, navodno je primio knjigu zakona direktnim diktatom od Aiwassa,
odlicno se razumeo u okultno izucavao komparativnu religiju, a verujem da je sebe nazvao beast 666 da bi
provocirao javnost i zbog roditelja koji su ga verovatno smarali u detinjstvu. Inace voleo je crni humor
tako da pola od onoga sto je napisao samo tako moze da se shvati ili namerno da frapira hriscansku javnost P
93 93/93

Ovo 93 znaci Volja+Ljubav
A ako se samo 93 na pocetku znaci radi sto ti je volja u smislu da sam odredis koja si zvezda posto se kaze da je svaki covek i zena zvezda,
a ovo na kraju znaci Ljubav je zakon, ljubav pod kontrolom Volje.
i to je telemitski potpis :P
Emili Bišop, njegova majka, ga je nazvala "the great beast". U njihovoj kući se Biblija čitala uz svaku večeru. Mora da je bilo interesantno tamo:pop2:

Koliko znam, cela stvar je prosto izašla iz Lovkraftove glave. Prosto, čovek seo, izmislio i napisao. Koji crni demoni i prizivanje. Tako možete uzet bilo šta od Kinga pa počet prizivat više ili niže sfere. Obzirom da je "verodostojnost" ista.
Neko bi mogao reći da su i srednjevjekovni magovi, kad su kategorizovali demone, sjeli i počeli pisati to iz zajebancije. Ne bih rekao. Oni su radili s tim entitetima, a i danas ljudi s njima rade. Agripin učenik, Vejer, u "Pseudomonarchia Daemonum" doduše izlaže materiju sa dosta skepse. Ali i to djelo je jako bitan izvor, nezavisno od toga je li Vejer smatrao da su demoni stvarni ili ne.

Poslednja izmena:
Ma to je knjiga iz sumerske religije. Nesto na sumerskom, nesto prevedeno. Otvaranja vrata sumerskih bogova, nesto magija sumerskih, nesto egzoprcizama...
Taj fake Nekronomikon jeste o Sumerskoj religiji medjutim pravi Al Azif kao i moj nije. Već se radi o Drevnima - Ctullhu, ShubNigurath, YogSototh i dread one čije se ime nesme izgovoriti Hastur. To četvoro je okosnica pravog Nekronomikona oni se prizivaju svaki na svoju stranu sveta. Oni su stariji of "vremena." Ako nekoga interesuju Sumerski Bogovi kao mene boginja Tijamat neće je naći u Nekronomikonu već nedje drugde. :per::zper::mrgreen::heart:

Pa da vidimo šta moje svete, "zle i zlokobne" knjige kažu o ovom pitanju. :zper::per::heart: Zle su i zlokobne arabljanske crne knjige tako da su horor priče po njima napisane kao Lavkraftova mitologija. Ljudi misle da je Lavkraft izmislio Nekronomikon i njegove likove a ustvari je obrnuto. On je koristio Al Azif pravi naziv za Nekronomikon da bi napisao priče. Na primer u jednoj njegovoj knjizi Slučaj Čarls Dexter Worda ako se ne varam. Koristio je bajalicu koju je Elifas Levi dao u svojoj knjizi Transcendentalna Magija a Levi je živeo davno pre Lavkrafta Kao što i Al Azif pisan davno. Ovo je samo malena "bezazlena " molitva za boginju Tiamat tek da osetite okus. :heart:

Ho Ophis Ho Archaios,
Ho Drakon Ho Megas!
I invoke the Dragon!
Lord of Waters! Dragon of the Earth! Apocalyptic Fire!
The Breath of the World!
Primal Source of all Creation!
I summon the Dragon of the Depths!
Rise up from the abyss of oblivion,
And fill me with your life-giving and deadly flames,
The force of creation and destruction!
I call forth the beast that sleeps in caves, tunnels and bowels of the earth!
Arise from your forgotten lair!
Come from beyond the sands of time!
And manifest in this circle of flames!
I summon the Primal Mother,
She who ruled the universe at the down of time,
Giving birth to gods of man and spawning worlds and galaxies!
Rise up from the depths and rule the world once more!
Annihilate illusions and barriers,
And fill me with your primal force!

Vibriraj reč: VOVIN

Rise up from the underworld,
Through earth and trees, rocks and stones!
Arise from the fresh waters of rivers,
Manifest with fire and lightning,
Force and Fury,
The light of the day and the darkness of the night!
Awaken my body, my soul, my blood,
Inflame the spark of divinity within!
I invoke you by your ancient names:
BEHEMOTH! APEP! LEVIATHAN! TYPHON! NIDHOGG!
JORMUNGANDR! TIAMAT!
Come forth!

Taj fake Nekronomikon jeste o Sumerskoj religiji medjutim pravi Al Azif kao i moj nije. Već se radi o Drevnima - Ctullhu, ShubNigurath, YogSototh i dread one čije se ime nesme izgovoriti Hastur. To četvoro je okosnica pravog Nekronomikona oni se prizivaju svaki na svoju stranu sveta. Oni su stariji of "vremena." Ako nekoga interesuju Sumerski Bogovi kao mene boginja Tijamat neće je naći u Nekronomikonu već nedje drugde. :per::zper::mrgreen::heart:

Pa da vidimo šta moje svete, "zle i zlokobne" knjige kažu o ovom pitanju. :zper::per::heart: Zle su i zlokobne arabljanske crne knjige tako da su horor priče po njima napisane kao Lavkraftova mitologija. Ljudi misle da je Lavkraft izmislio Nekronomikon i njegove likove a ustvari je obrnuto. On je koristio Al Azif pravi naziv za Nekronomikon da bi napisao priče. Na primer u jednoj njegovoj knjizi Slučaj Čarls Dexter Worda ako se ne varam. Koristio je bajalicu koju je Elifas Levi dao u svojoj knjizi Transcendentalna Magija a Levi je živeo davno pre Lavkrafta Kao što i Al Azif pisan davno. Ovo je samo malena "bezazlena " molitva za boginju Tiamat tek da osetite okus. :heart:

Ho Ophis Ho Archaios,
Ho Drakon Ho Megas!
I invoke the Dragon!
Lord of Waters! Dragon of the Earth! Apocalyptic Fire!
The Breath of the World!
Primal Source of all Creation!
I summon the Dragon of the Depths!
Rise up from the abyss of oblivion,
And fill me with your life-giving and deadly flames,
The force of creation and destruction!
I call forth the beast that sleeps in caves, tunnels and bowels of the earth!
Arise from your forgotten lair!
Come from beyond the sands of time!
And manifest in this circle of flames!
I summon the Primal Mother,
She who ruled the universe at the down of time,
Giving birth to gods of man and spawning worlds and galaxies!
Rise up from the depths and rule the world once more!
Annihilate illusions and barriers,
And fill me with your primal force!

Vibriraj reč: VOVIN

Rise up from the underworld,
Through earth and trees, rocks and stones!
Arise from the fresh waters of rivers,
Manifest with fire and lightning,
Force and Fury,
The light of the day and the darkness of the night!
Awaken my body, my soul, my blood,
Inflame the spark of divinity within!
I invoke you by your ancient names:
BEHEMOTH! APEP! LEVIATHAN! TYPHON! NIDHOGG!
JORMUNGANDR! TIAMAT!
Come forth!
Hmmm...ovo je kombinacija mnogo čega. Jormungadr bijaše zmija iz nordijske mitologije?

Back