Nekronomikon - knjiga mrtvih

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626
Kažu da je napisana od ljudske krvi i napravljena od ljudske kože. Napisana je od davnina i pominje prolaze kroz druge dimenzije, susrete sa čudnim bićema, rituale za prizivanje mrtvih duša i takođe skriveno znanje o povratku iz mrtvih. Danas se na internetu mogu pronaći kopije te knjige, ali ljudi koji praktikovali rituale rituale iz te knige kažu da su imali užasna iskustva. Videli su senke ljudi, stvari su im se pomerale po sobama, najgore noćne more i slično.

Zanima me da li je iko od vas imao bilo kakvu kopiju Nekronomikona i da li je praktikovao bilo kakve rituale iz te knjige i kakva su vaša iskustva?

Ja sam imao ovo Ognjanovicevo izdanje, nista nazalost nisam uspeo da prizovem

2893412076042915878ff82be659.jpg

Kažu da je napisana od ljudske krvi i napravljena od ljudske kože. Napisana je od davnina i pominje prolaze kroz druge dimenzije, susrete sa čudnim bićema, rituale za prizivanje mrtvih duša i takođe skriveno znanje o povratku iz mrtvih. Danas se na internetu mogu pronaći kopije te knjige, ali ljudi koji praktikovali rituale rituale iz te knige kažu da su imali užasna iskustva. Videli su senke ljudi, stvari su im se pomerale po sobama, najgore noćne more i slično.

Zanima me da li je iko od vas imao bilo kakvu kopiju Nekronomikona i da li je praktikovao bilo kakve rituale iz te knjige i kakva su vaša iskustva?
Nekronomikon ne postoji. Jedino što postoji su "citati" koje je HPL koristio u svojim delima. Ima nekih izdanja koji su potpuno izmišljeni.

Pričaš o knjizi iz Lavkraftove priče?

GHOST BOAT (2014)

Trapped aboard the family yacht, Samantha lives out her personal Hell, night after night, answering to the cruel and painful demands of the ship's alarm system. Taking a journey into the depths of depravity, she wakes each morning to the disfiguring scars left by the previous night's horror and searches for the answer to a missing memory: 'Could I have killed my family... Or did Hell get it wrong?'

https://odysee.com/@nemanjacabrajac:3/Ghost-Boat--Full-Movie--ITN-Horror-Collection-480-x-854:0

Brate mili, jedina gora stvar od izvikanih filmova danasnjice su neizvikani krindz-filmovi danasnjice, dal si normalan, jbt... :P
Do sad si gledao bar 80% boljih starijih i dokazanih splacina, drzi se covece proverenog tresha, danasnja epigonija je uzas uzasa, u svakom pogledu. ;)

Ili , prosto, nadji ljudski film. :cool: :)

Nekronomikon je pre svega knjiga egzorcizama u Sumera, koja sam ranije postovao.
Nikakva horor knjiga, otvaranje portala ka drugim dimenzijama.
Imam Krolijevo izdanje i blage veze nema sa time o cemu pricas.
The Dementation - The Necronomicon - Main Index

Well, the vision of the Mad Arab - ancestor of the Muslim princes so much in the news in 1979/1980 - is one, certainly of terror. The discovery of this book, however, like the discovery of the typesetters' idol, may be the key, the link in our defence against the possible Enemy awaiting us, Outside. Events of the last two years have shown us that the book is also an amulet, a protective shield, that guards its own from the machinations of evil. Extraterrestrial or primevally elemental, alien beings or subconscious repressions, they are powerless against us if we consider deeply the message of this book, and take the seeming ranting of the Arab at face value for what they are: a warning, a weapon, and a wisdom. With these three we enter the New Age of the Crowned and Conquering Child, Horus, not in a slouch towards Bethlehem, but born within us at the moment we conquer the lurking fear in our own souls.

New York, N.Y. December, 1979

Back