Neko treći

Не разумем.

Рекох већ - у неком (тинејџерском) узрасту другари су битнији од веза...јер су везе махом кратке, површне...а потреба за припадношћу вршњачкој групи и прихватањем од стране исте веома јака.
Касније, са саревањем и стварањем озбиљнијих, дубљих веза све мање се поставља дилема пријатељство или веза, јер вршњаци више не врше такав притисак да појединац мора да своје везе усклађује са групом. На том степену зрелости пријатељи прихватају и поштују љубавне и брачне изборе својих пријатеља, јер своје пријатеље доживљавају као одрасле људе, способне да сами одлучују о свом љубавном животу.
Пред одраслим људима не постоји дилема пријатељство или љубав (веза,брак) јер они знају да су оба сегмента живота веома важна за сваког појединца, и нити ће прави партнер ривализирати са пријатељима, нити ће пријатељ ривализирати са партнером. То су два сасвим различита односа и не могу се стављати у исту раван да би се мерило који је однос важнији.;)

Ух, ал сам опширна...:confused:

Ja nisam pricala o uskladjivanju,vec..jednostavno,ako ti najblizi prijatelj stavi do znanja iskreno,da taj i taj nije za tebe ili da te taj i taj lagao,manipulisao,shto bi mu sumnjala? prijatelji traju citav zivot,tipovi ne....
nikakav pripadnost vec cisto,ako ti bliski prijatelj,koga stvarno volis kaze neshto za nekog-sigurno ima razloga za to.
ko shto sam ja ''okrenula'' { uslovno receno,nisam okrenula vec rekla istinu } za jednog decka moje drugarice,tj nije joj bio decko,dobro,duga prica...

Ja nisam pricala o uskladjivanju,vec..jednostavno,ako ti najblizi prijatelj stavi do znanja iskreno,da taj i taj nije za tebe ili da te taj i taj lagao,manipulisao,shto bi mu sumnjala? prijatelji traju citav zivot,tipovi ne....
nikakav pripadnost vec cisto,ako ti bliski prijatelj,koga stvarno volis kaze neshto za nekog-sigurno ima razloga za to.
ko shto sam ja ''okrenula'' { uslovno receno,nisam okrenula vec rekla istinu } za jednog decka moje drugarice,tj nije joj bio decko,dobro,duga prica...

Пријатељ може да каже своје субјективно виђење (ако га питам;)) , али нема тапију на објективну истину.
Зашто бисмо тако бланко прихватили доживљај и суд нашег пријатеља, а без речи одбацили партнера који нам је близак на сваки начин (и као пријатељ, и као сексуални партнер и као емотивни партнер)?
Колико је онда уопште дубока та веза била ако бисмо тако олако отишли без речи објашњења?:confused:
Зато кажем: то се дешава у млађим годинама, када су везе лабавије...;)
Зар би ико растурио породицу и отишао без речи и затражио развод, а да није прво бар пробао да разговара са партнером о томе како објашњава то што тврди наш пријатељ?
Ако нам је неко животна љубав и партнер, зар нам није и пријатељ? Зашто бисмо више уважавали речи пријатеља-пријатеља него партнера-пријатеља? ;)

И да: одрасле и зреле особе ваљда боље од било кога са стране могу да процене шта је за њих саме добро, а шта не. ;)

....И да: одрасле и зреле особе ваљда боље од било кога са стране могу да процене шта је за њих саме добро, а шта не. ;)

Nemoguće da nikad nisi srela povodljivu i nestabilnu osobu koja stavove, pa i one fundamentalne, menja svako malo, kako joj naleti, i koja uplive sa strane prihvata zdravo za gotovo i što je najgore na osnovu njih formira predrasude.

Nemoguće da nikad nisi srela povodljivu i nestabilnu osobu koja stavove, pa i one fundamentalne, menja svako malo, kako joj naleti, i koja uplive sa strane prihvata zdravo za gotovo i što je najgore na osnovu njih formira predrasude.

Па, претпостављам да таквих одраслих особа има, али ја нисам имала прилике да се дружим са таквом особом. :confused:
Али и чак да је таква - таква је! :) Пријатељи нису ту да изигравају маму и тату и да воде бригу о некоме. Они своје пријатеље прихватају такве какви јесу, и не покушавају да им организују живот и усаде своје ставове о томе шта је најбоље за њих. Могу да помогну саветом, ако је тражен, али не и да управљају туђим животом одлучујући место пријатеља:''Не треба да будеш са овим због тога и тога, треба да се заљубиш у овога...ово је добро за тебе, ово није добро за тебе...''
Људи имају право на своје грешке. Поводљива особа неће бити мање поводљива и лаковерна ако ми водимо бригу о томе шта је добро за њу шта није. А ако је пустимо да погреши - има шансе да нешто научи из својих грешака.;)

Пријатељ може да каже своје субјективно виђење (ако га питам;)) , али нема тапију на објективну истину.
Зашто бисмо тако бланко прихватили доживљај и суд нашег пријатеља, а без речи одбацили партнера који нам је близак на сваки начин (и као пријатељ, и као сексуални партнер и као емотивни партнер)?
Колико је онда уопште дубока та веза била ако бисмо тако олако отишли без речи објашњења?:confused:
Зато кажем: то се дешава у млађим годинама, када су везе лабавије...;)
Зар би ико растурио породицу и отишао без речи и затражио развод, а да није прво бар пробао да разговара са партнером о томе како објашњава то што тврди наш пријатељ?
Ако нам је неко животна љубав и партнер, зар нам није и пријатељ? Зашто бисмо више уважавали речи пријатеља-пријатеља него партнера-пријатеља? ;)

И да: одрасле и зреле особе ваљда боље од било кога са стране могу да процене шта је за њих саме добро, а шта не. ;)

Pa naravno da mogu sami da procene :)

ne govorimo o istim stvarima i primerima,ti i ja :)

ja nisam govorila o braku ili slicnoj vezi,vec npr kad znash da decko od tvoje druagrice nju laze,manipulishe,glumi pred njom,u mom slucaju radilo se o muskarcu koji { 30 godina je imao } je bio malo lud,i to ne figurativno vec bukvalno,mentalno nije bio na svom mestu,ali jako dobro je glumeo { valjda podvojena licnost shta god :confused: } i ljudi su znali za njega da je losh,ali on { nisu bili u vezi } da nije na meni pokazao kakav je zapravo { jako me povredio bio i pokazao svoje pravo lice,a ne ono uljudno koje je pred njom i svima koji mu odgovaraju glumio } i da ja njoj nisam dosla i rekla sve iskreno { on joj je btw josh pre nego shto sam ja i pricala sa tom mojom drugaricom,njoj ispricao desetu verziju i skroz drugi sled dogadjaja } i da ona meni nije poverovala,meni se kosa na glavi dize od pomisli shta bi tek bilo da je ona njemu poverovala. On bi nastavio da manipulishe,da laze,da glumi iz ko zna kojih njegovih bolesnih razloga i bio bi onaj fin,divan decko,a vamo, preskace nocu kapiju i dere se,neuracunljiv,malo lud....al da je ona poverovala njemu,ko zna shta bi joj on na kraju uradio i shta je uopste nameravao.Ja kad sam joj govorila,ja nisam imala cilj ''moolim te veruj mi'' meni to niej bila poenta..Ona mi je bial iskrena drugarica...i ja samo nisam htela da nju neshto povredi,i zato sam joj rekla to shto jesam..I u tome se on i ja,izmedju ostalih stvari ,i po tome jako razlikujemo.On je lagao samo da bi mu verovala,ja sam rekla ne da bi mi verovala,vec iz iskrene zelje i brige za nju,i bolelo me bash,hoce li,ili nece poverovati,ali meni je stalo,i ja cu reci,jer mora da zna....

Ja sam mislila u stilu,ako vec drugarice tvoje,za nekog potencijalnog decka kazu '' nemoj sa njim da budesh,on je losh,mani ga '' valjda cesh ih poslusati,jer na kraju krajeva oni zele tvoje dobro.

Ja sam mislila u stilu,ako vec drugarice tvoje,za nekog potencijalnog decka kazu '' nemoj sa njim da budesh,on je losh,mani ga '' valjda cesh ih poslusati,jer na kraju krajeva oni zele tvoje dobro.

Па, до неких година моје другарице и ја смо врло бринуле једна о другој... Знале смо да је једна поводљива и да ју је лако обрлатити, па смо биле у стању да, кад се припита залепи за неког непознатог типа, дођемо и одвучемо је даље...;):lol:
Али, то је било само до неких година...:confused:
Сада могу да кажем шта мислим о некој ситуацији везаној за њеног мужа....али никада, никада не бих дала себи за право да некоме кажем ''разведи се'' или ''остани са њим''... Одрасле особе ипак треба саме да доносе одлуке. :)

Ми мало скренусмо са теме...;)

Оно што је мене зачудило је био овај коментар о одласку без речи и без икаквог разјашњења... И даље држим да веза која може тек тако да престане без речи - и није била нека веза, а понајмање љубав... (изузимајући екстремне ситуације - ако неко сазна да му је партнер масовни убица, или тако нешто ;))....

Dvoje su u ljubavi..umeša se drugarica i okrene nju od njega. On je i dalje voli,
obožava, traži je, ali ona mu ne odgovara ni na pozive. Šta bi moglo da bude
uzrok njenog takvog ponašanja (nije je prevario)? Kakva priča njene drugarice?
Bilo šta da je, da li znači da ga ne voli dovoljno? Šta bi bio povod da vi tako
odete bez reči, ako biste ikada to uradili?

Drugarica je lezbos i ume da odvoji žemsku? :neutral:

Оно што је мене зачудило је био овај коментар о одласку без речи и без икаквог разјашњења... И даље држим да веза која може тек тако да престане без речи - и није била нека веза, а понајмање љубав... (изузимајући екстремне ситуације - ако неко сазна да му је партнер масовни убица, или тако нешто ;))....

Dva meseca su bili u vezi, nerazdvojni, živeli zajedno i onda ona odlepršala
kod drugarice da joj pomaže oko deteta, jer je ova bila u frci i bap, posle
toga se kod njega nije vratila, samo mu rekla da će da dođe po stvari što
je i uradila i bez objašnjavanja otišla sa pričom: "Čujemo se.", posle čega
se nije javila, samo odgovorila na njegov poziv par puta, ali i dalje bez objašnjenja.

Dvoje su u ljubavi..umeša se drugarica i okrene nju od njega. On je i dalje voli,

Aha...jedanput sam otisla bez ijedne jedine reci...zbog lazi koju mi je predocila sestra (nije bila prevara u pitanju ali je bila izdaja i manipulacija)...veza nije bila kratka, trajala je preko godinu dana. Saznanje je bilo strasno, toliko straano da mi je pomisao na njega stvarala mucninu. U sekundi sam ga precrtala, izbrisala sve brojeve, stavila ga na sve ignore liste, nisam kazala nista jer bi svaka recenica vodila svadji a meni je bilo mucno i da ga pogledam...obzirom na to da je preko okeana nisam ga ni videla od tada i nikada nisam vise ni pomislila na njega, ni u tragovima...tako da je moguce ali ja zaista umem da rasecem odnos na pola...ne valja znam...

A da li postoji mogucnost da se ona za kratko vreme zaljubila u drugog? :think:.

A ako mu nista nije objasnila, onda njen potez deluje jako nezrelo...

Back