Raisa
Iskusan
- Poruka
- 5.462
Не разумем.
Рекох већ - у неком (тинејџерском) узрасту другари су битнији од веза...јер су везе махом кратке, површне...а потреба за припадношћу вршњачкој групи и прихватањем од стране исте веома јака.
Касније, са саревањем и стварањем озбиљнијих, дубљих веза све мање се поставља дилема пријатељство или веза, јер вршњаци више не врше такав притисак да појединац мора да своје везе усклађује са групом. На том степену зрелости пријатељи прихватају и поштују љубавне и брачне изборе својих пријатеља, јер своје пријатеље доживљавају као одрасле људе, способне да сами одлучују о свом љубавном животу.
Пред одраслим људима не постоји дилема пријатељство или љубав (веза,брак) јер они знају да су оба сегмента живота веома важна за сваког појединца, и нити ће прави партнер ривализирати са пријатељима, нити ће пријатељ ривализирати са партнером. То су два сасвим различита односа и не могу се стављати у исту раван да би се мерило који је однос важнији.
Ух, ал сам опширна...![]()
Ja nisam pricala o uskladjivanju,vec..jednostavno,ako ti najblizi prijatelj stavi do znanja iskreno,da taj i taj nije za tebe ili da te taj i taj lagao,manipulisao,shto bi mu sumnjala? prijatelji traju citav zivot,tipovi ne....
nikakav pripadnost vec cisto,ako ti bliski prijatelj,koga stvarno volis kaze neshto za nekog-sigurno ima razloga za to.
ko shto sam ja ''okrenula'' { uslovno receno,nisam okrenula vec rekla istinu } za jednog decka moje drugarice,tj nije joj bio decko,dobro,duga prica...