Neko lično razmišljanje i pitanje

Jako mi je gotivno kad tako pričam sa nekim, oni pričaju, pa krenem ja nešto da pričam i tu se onda ne nastavi dalja konverzacija u tom tonu, nego ti neko uleti sa pričom "e, meni se isto to desilo samo...", onaj deo gde ti i kad nešto hoćeš da kažeš taj neko umesto da postavi neko pitanje, kako je to bilo, šta ovo i ono oni odgovore sa "znaaaam, ih pa meni se to deset puta desilo" i nastave svoje :D

Kul su mi zato što ih smatram mentolima i onda se lagano isključim iz razgovora, možeš do sutra trljati, ja te svakako ne slušam ič :D

Nešto sam odavno primjetila i sad me jedna tema inspirisala da ovo napišem i javno na forumu. Želim da čujem i vaša razmišljanja na ovu temu. Dakle, kako ja vidim, ...

...neki ljudi imaju sposobnost da mnogo pamte, pa imaju ono što ja zovem "kvizaško znanje". I uglavnom su mnogo pričljivi, čak i suviše, što je drugačije od značenja epiteta "komunikativna osoba" jer to vuče na neki monolog, gdje ne prate sagovorniku ni šta priča, a tek ne prate mimiku niti gestikulaciju sagovornika. Tu upadaju i ljudi koji često nisu sposobni da shvate sagovornika.

A sa druge strane, postoje ljudi koji dobro uočavaju obrasce, ajmo reći imaju više "matematičku inteligenciju". I ti ljudi prate sagovornika i njegove riječi, mimiku, ....
U tu skupinu upadaju i duhovite osobe, socijalno samosvjesne i svejsne drugih. Tu upadaju i ljudi koji imaju osjećaj za druge i ljudi im često kažu da su "lagani". Tu upadaju i ljudi sa kojima drugi ljudi vole provoditi vrijeme.

Ovo nema veze sa inteovert/ekstrovert podjelom. Nema veze sa pričljivošću/šutljivošću, niti sa otvorenošću/zatvorenosti...

Da li je iko ovako nešto primjetio?
U koju skupinu biste rekli da vi više upadate? Vjerujem da većina upada u drugu, ali je i na forumu, iako sam nova, vidno i lako prepoznati ekstreme iz prve grupe, a isto tako i ljude iz druge, kojih je mnogo više, naravno

Ugodan dan želim, ljudići i ljudićke 😁
Jel ima ove nesto o sexu mozda sam propustio poentu

Primetio sam da neki ljudi koriste razgovor kao način da istresu sadržaj svog mozga, a da ih pri tome potpuno ne interesuje šta sagovornik misli na tu temu.

Jednostavno, dođe, izblebeće šta ima i ode.
To se možda može desiti i svakome, ponekada.
Nekada samo treba neko ko će saslušati, zar ne?

Jel ima ove nesto o sexu mozda sam propustio poentu
Na kraju je ispalo da jeste

...neki ljudi imaju sposobnost da mnogo pamte, pa imaju ono što ja zovem "kvizaško znanje". I uglavnom su mnogo pričljivi, čak i suviše, što je drugačije od značenja epiteta "komunikativna osoba" jer to vuče na neki monolog, gdje ne prate sagovorniku ni šta priča, a tek ne prate mimiku niti gestikulaciju sagovornika. Tu upadaju i ljudi koji često nisu sposobni da shvate sagovornika.

A sa druge strane, postoje ljudi koji dobro uočavaju obrasce, ajmo reći imaju više "matematičku inteligenciju". I ti ljudi prate sagovornika i njegove riječi, mimiku, ....
U tu skupinu upadaju i duhovite osobe, socijalno samosvjesne i svejsne drugih. Tu upadaju i ljudi koji imaju osjećaj za druge i ljudi im često kažu da su "lagani". Tu upadaju i ljudi sa kojima drugi ljudi vole provoditi vrijeme.

Ovo nema veze sa inteovert/ekstrovert podjelom. Nema veze sa pričljivošću/šutljivošću, niti sa otvorenošću/zatvorenosti...

Da li je iko ovako nešto primjetio?
U koju skupinu biste rekli da vi više upadate? Vjerujem da većina upada u drugu, ali je i na forumu, iako sam nova, vidno i lako prepoznati ekstreme iz prve grupe, a isto tako i ljude iz druge, kojih je mnogo više, naravno
Nije to sposobnost ,već više želja/ili ne, da se sluša sagovornik i ostvari nazovimo kvalitetna interakcija i komunikacija.Ne vidim neku povezanost sa stepenom inteligencije, memorisanja,znanjem..

Back