nekakav problem sa stomakom

Poruka
15
Pozdrav svima, nadam se da ce neko znati da mi kaze neki savet iz iskustva ili prakse u vezi sa problemom koji me muci. Naime, par godina unazad imam problema sa gasovima, ne konstatno, ali je problem uvek tu i tamo bio prisutan. Pitala sam lekara opste prakse da mi napise uput za gastroenterologa, ali ona je smatrala da to nije neophodno i savetovala mi je da promenim ishranu. Jesam promenila ishranu, ali nisam primetila za sve ove godine da ista od hrane utice posebno povoljno ili nepovoljno na moje tegobe. Poslednjih godinu dana problem je postao malo komplikovaniji jer me muce ceste dijareje...recimo da u mesec dana imam jednu seriju "napada dijareje" koja traje nekoliko dana. Preselila sam se u drugi grad i primetila da mi ova voda smeta i pojacava stomacne tegobe, pa sam presla na flasiranu vodu. Osim toga, nista od tegoba nisam povezala sa nekom posebnom vrstom namirnica ili necim drugim ( da napomenem da se razovrsno hranim, sa izuzetkom da ne jedem meso ). Eto... ako je neko imao slican problem i ima neki savet za mene, bicu mu zahvalna ako ga podeli sa mnom.

Nije samo sta jedes, nego i kako jedes. Mamina prijateljica je imala problema sa gasovima, stolicom, pa povrati, pa ne moze da svari hranu, pa joj muka i sve tako u krug. kada su tegobe postale vrlo neprijatne otisla je kod lekara opste prakse i prvo jeste promenila dijetu, ali joj je doktorka rekla da moda dobro da sazvace hranu. Isla je privatno da snima sve to jer je mislila da je lekarka u Domu zdravlja nesto farba i stvano se ispostavilo da joj je jednjak izirititan i privatni lekar joj je rekao isto sto i lekar u DZ. Pocela je da pazi, sporije jede, duze zvace i bolje joj je. Pije caj od nane jedanput do dva puta nedeljeno i kaze da je sada ok.

Mozda si netolerantna na odredjenu hranu, ili neku supstancu koju sadrzi odredjeni spektar hrane. Najverovatnije je to u pitanju. Tako da je dzaba sto se raznovrsno hranis, cak je mozda to i problem.
Probaj otici kod nekoga nutricioniste po savet. Ako ni to ne resi problem, onda kod doktora na ispitivanja. Posto to definitivno nije normalno stanje.

Back