Nekadašnji igrač Zvezde meta rasizma u Grčkoj

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
69.134

Skandal: Nekadašnji golgeter Zvezde meta rasizma u Grčkoj!​


Dauda
Starsport/Srđan Stevanović
Abiola Dauda, nekadašnji centarfor Crvene zvezde i osvajač titule na Marakani u sezoni 2013/14, meta je rasističkog skandala u Grčkoj. Nigerijac je, prema tvrdnji njegovog kluba Jonikosa, vređan od protivničkog igrača na gostovanju Kalamati.

Posle skandala, nastalog kad je u 31. minutu utakmice Dauda dobio žuti karton jer je reagovao na uvredu igrača protivničkog tima, saopštenjem su se oglasila oba tima.

Utakmica protiv Kalamate obeležena je rasističkim napadom na našeg fudbalera Abiolu Daudu. Na žalost, ponovo smo svedoci događaja koji nema veze sa sportom i fudbalom. U 31. minutu meča fudbaler našeg tima dobio je žuti karton posle reakcije na rasistički napad od igrača Kalamate. Ovakvim incidentima nije mesto u fudbalu kakav želimo. Nezamislivo je u 2024. godini da fudbaler bude potcenjen i vređan zbog rase ili boje kože. Osuđujemo sve oblike rasizma i diskriminacije“, stoji u saopštenju.


Reakcija Kalamate ide u smeru da će se ispitati šta se dogodilo.

„Posle žalbe Jonikosa, izražavamo zabrinutost. Imamo duboku osetljivovost na ovakve stvari, bez obzira što nije dokazano da se to i dogodilo. Uvek smo prohvatali fudbalere bez obzira na njihove nacionalne ili rasne razlike. Obavezali smo se da detaljno ispitamo šta se dogodil“, napisano je u saopštenju Kalamate.
izvor SK
https://sportklub.n1info.rs/fudbal/...dasnji-golgeter-zvezde-meta-rasizma-u-grckoj/
 

Back
Top