NEKAD I SAD

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

proka

Legenda
Poruka
57.100

Svakog jutra, prosečan Srbin, u demode kineskoj garderobi, ispija brazilsku kafu, seda u italijanski auto, kupi za doručak francusko pecivo, vozi ulicama asfaltiranim nemačkim parama i stigne na posao u austrijsku firmu. Odmah uključuje japanski mini-kompjuter i na engleskom jeziku počne da obavlja radne obaveze... A kad se vrati sa posla negde u kasnim včernjim časovima, opere ruke turskim sapunom, otvori slovenački frižider, izvadi iz njega konzerviranu američku hranu, nalije čašu portugalskog vina, upali južnokorejski televizor i uživa u latinoameričkim sapunicama, dok ga greje ruski gas... Eto zato volim Srbiju i sve domaće!"

U stara DOBRA vremena bilo je ovako:

"Svakog jutra, prosečan Srbin, u modernoj garderobi (koju su proizvodili Beko, Kluz i ostali, a koja se izvozila po celome svetu), ispija čuvenu Centropromovu kafu, seda u doma
ći auto koji se proizvodio i u Kragujevcu i u svakoj republici bivše Jugoslavije , kupi za doručak PKB pecivo i jogurt, vozi ulicama asfaltiranim nemačkom ratnom odstetom ili parama koje su nemački turisti ostavili na Jadranskoj obali ili od nekog Titovog bespovratnog kredita kojim nas je svet u to vreme obasipao. I posle par minuta stigne na posao u državnu firmu gde je bio bog i batina , odnosno Radnik Samoupravljač... Odmah se uhvati za Iskrin Telefon i na SRPSKOM jeziku počne da obavlja radne obaveze, bez obzira da li zove Ljubljanu, Zagreb, Skoplje, Sarajevo ili Prištinu.
A kad se vrati sa posla najkasnije u 2 popodne , opere ruke Merima sapunom
iz Kruševca, otvori domaći frižider, izvadi iz njega nekonzerviranu hranu - njeguski prsut, homoljski sirac i domaće čvarke, nalije čašu dobrog Vrsackog vina, upali EI Niš televizor i uživa u Domaćim TV Programima , dok ga greje Spokojnost i Bezbriznost. "
:dash:

nije to prosecan Srbin
prosecan je onaj koji se svercuje autubosom do posla,juri se sa kontrolorima,na poslu fizikalise ni ne progovara,preskace obroke,pije cesmovacu...

Nista se ne brinite, stara dobra vremena ce se vratiti.

Uskoro cemo jesti jedni druge po ulicama i tuci cemo se oglodanim kostima svojih komsija. Cigarete necemo da ostavimo BTW.

Zato se ja nadam da necu biti primecen i pozeljan obrok zbog svoje relativno niske kilaze, za razliku od mog druga Bucka, za kojeg se plasim.

znaci ovo nije prosecan srbin, ako sam dobro razume, prosek nam je jos nizi?

За мене је уводни пост, опис неког средњег сталежа... Нити гледам ТВ, нити пијем страну кафу, нити купујем кинеску одећу, нити возим италијанска кола. За мене је то и више од доброг живота. Она, стара добра времена, која су из горенаведеног описа, су за мене непозната. То можда моји родитељи памте.

Nista se ne brinite, stara dobra vremena ce se vratiti.

Uskoro cemo jesti jedni druge po ulicama i tuci cemo se oglodanim kostima svojih komsija. Cigarete necemo da ostavimo BTW.

Zato se ja nadam da necu biti primecen i pozeljan obrok zbog svoje relativno niske kilaze, za razliku od mog druga Bucka, za kojeg se plasim.

Ти ћеш бити грицкалица уз пиво.

Најјаче је код мене на послу, када пет (5) година млађи момак каже: "Памтим и боље дане. Тако се каже". Ја њему, али и свима кажем: "Ја живим своје најбоље дане управо данас и управо сада! У прошлости не живим, будућност градим". А обојица смо рођени осамдесетих и немамо благе везе са памћењем добрих времена. Шта ја да глумим пред рођеном децом како сам тужан и како призивам неку прошлост? Сутра да ми деца буду депресивна и опортунистичка банда? Не пада ми на памет.

Нити памтимо боља времена, нити их призивамо да нас поново подсете, јер користим се простом логиком: ако опет неко призива осамдесете, седамдесете или неки крај шездесетих, нека зна да ће после тих призваних времена опет, сама од себе доћи непозвана времена деведесетих, двехиљадитих и двехиљадедесетих, као што је то сада. Јел то та логика? Мени делује да јесте.

Најјаче је код мене на послу, када пет (5) година млађи момак каже: "Памтим и боље дане. Тако се каже". Ја њему, али и свима кажем: "Ја живим своје најбоље дане управо данас и управо сада! У прошлости не живим, будућност градим". А обојица смо рођени осамдесетих и немамо благе везе са памћењем добрих времена. Шта ја да глумим пред рођеном децом како сам тужан и како призивам неку прошлост? Сутра да ми деца буду депресивна и опортунистичка банда? Не пада ми на памет.

Нити памтимо боља времена, нити их призивамо да нас поново подсете, јер користим се простом логиком: ако опет неко призива осамдесете, седамдесете или неки крај шездесетих, нека зна да ће после тих призваних времена опет, сама од себе доћи непозвана времена деведесетих, двехиљадитих и двехиљадедесетих, као што је то сада. Јел то та логика? Мени делује да јесте.

Da, to ime logike, mislim sve nakon 1991. je raspad i crkavela, ali i u tome ima nijansi.

Recimo, ja sam 2008. mogao da kupujem Nike Air Max patike za teretanu i da idem na Krit na more, a danas se mucim kad treba da ih kupim, pa uzmem neku Pumu za teretanu i idem u Neas Marmaris na more.

To znaci da mi je, kao privatniku, standard opao oko 3-4 puta.

Zato je, za mene, 2008. neko dobro staro vreme.

Ето, ја памтим да ми је 2008. била лепа година, јер сам коначно упознао праву девојку за брак. Уопште не призивам то време да се понови, него се радујем што са њом сада имам двоје деце и што желимо још деце, а желимо и да им створимо нормалан живот.

Ето, ја памтим да ми је 2008. била лепа година, јер сам коначно упознао праву девојку за брак. Уопште не призивам то време да се понови, него се радујем што са њом сада имам двоје деце и што желимо још деце, а желимо и да им створимо нормалан живот.

To je fer. Neka vam je sa srecom u svakom slucaju.

Inace slazem se da je generalno zamisljati stara, dobra vremena logicka greska.

Jer za nekoga je 1937. bila A OK godina jer je mogao da vozi ovu bebicu:

Art-Deco-cars-of-the-Mullin-Museum.jpg

NJAM!

Dok za nju 1937 svakako nije bila dobra godina:

sadfsd1.jpg

Мислим, можемо и да све поставимо наглавачке, па да кажемо да су ово сјајна времена, па имамо бољитак по следећим основама:

Немам пара да се возикам, па тако смањујем ризик од губитка живота у саобраћајним несрећама, а пошто ретко када путујем, возим полако како бих смањио потрошњу горива, па мање загађујем околину и безбедније возим. Осим тога, на колима су ми кочнице најважнији део и једино сам у њих уложио највише пара.

Немам пара да се скупо облачим, тако да од моралних вредности не гајим сујету, нити размаженост. Пажљиво бирам шта ћу носити и гледам да је квалитет материјала и трајност најбоља, док ме маркираност не интересује.

Немам пара за куррвање, пороке, изласке, тако да се здраво храним, не идем на лечења, а и дајем крв добровољно, тако да се чувам од болести порока, али и од сексуално преносивих болести. Насрћем на жену као тинејџер и врло вероватно да ћу је опет оплодити, чим јој се од порођаја успостави хормонални статус и поново крену менструације.

Немам времена за ТВ, јер радим и потом сам код куће са породицом, па немамо времена за вечерње гледање ТВ-а, него се шетамо или идемо на игралиште, па потом на спавање.

Немам од државе, нити од било кога кућу или стан, тако да сам сасвим сигурно уверен у то да ћу моју кућу ценити и поштовати, као што је и мој отац његову, коју је са стрицом подизао, па је после његове куће он отишао стрицу да њему помогне да он изгради своју кућу.

Nekada se to radilo iz ljubavi... A danas radi para! :D

ne samaraj majmuna:
Nataša Bekvalac u zagrljaju majmuna

Nataša Bekvalac i Vladimir Vuksanović uživaju u ostrvskoj avanturi i osim preplanulog tena pokazuju kako provode vreme daleko od ovdašnje zime i snega.

428065_natasa-bekvalac-foto-distilleryimage9-ak-instagram-com_ff.jpg

Zaljubljeni par se ludo provodi na Tajlandu, a pevačica je danas na društvenim mrežama pokazala da su našli i nove drugare, i to ne bilo kakve.

Simpatični majmunčići su se lepo ugnezdili kod nje i manekena i dok se smeđi majmun smestio na Natašinim ramenima i obrglio je oko glave, mankenov crni ljubimac ga je "ortački" zagrlio.

Pevačica od odlaska na odmor zaboravila je na ulepšavanja i trikove lepote, ali i u opuštenom izdanju izgleda izuzetno lepo. Osmeh zadovoljstva, ipak, znači više od bilo koje šminke.

Ipak, iz Ljubavi MNOGO vise kosta! :tease:

_nobody_

Back