Nekad braca - Vlade Divac i Drazen Petrovic

• Začetnik teme Začetnik teme baric
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da si ziv,to je evidentno,ali da li si siguran da si potpuno zdrav?Da zovemo cika Sergeja da te vodi u "ured za lobotomiju"...?:D
Da li je 7 miliona krivo za to sto je nenormalni Milosevic radio?Zatucani ljudi Boze....:S

A sta je to Milosevic lose radio prema bilo kom drugom narodu?
Da nije bilo njega, Hrvati bi mnogo teze dosli do drzave.
Siptari na Kosovu koji ne podrzavaju svoju drzavu Srbiju bi bili na nivou statisticke greske, da nije bilo Milosevica.
On je NAMA lose stvari uradio.......A Hrvati treba da mu podignu spomenik u sred Zagreba.

Poslednja izmena:
I bez Drazena je to bilo najjace EP do sada, a tek sa njim to bi bio najveci skup evropskih zvezda ikada.

Film nisam gledao, sto se Drazena tice, jeste bio vrhunski igrac, ali koliko sam upucen po pricama starijih, citanju novina i gledanju starih utakmica, reklo bi se da je bio tezak covek i kompleksas.

Upecatljivo mi je kada sam skoro gledao snimak utakmice finala play-offa sezona 1986/87 Partizan - CZ u hali sportova. Pet minuta pre pocetka utakmice krece zajednicko skandiranje Grobara i Delija "Drazene majmune" i to traje par minuta.

Naravno, o njegovoj zelji da bude veci Hrvat od Tudjmana i izjavama i pizdarijama na tu temu ne treba trositi reci. Secam se nekih poznanika iz skole koji su deca iz mesovitih brakova i koji su se u ono vreme devedesetih ponasali na slican nacin, izgleda da ih je skoro sve snaslo to prokletstvo da moraju da se opredele na koju ce stranu.

Film mi je ok, ali vise kao podsecanje pre svega na jednu, ne mogu reci generaciju ( jer nisu bas generacija ),vec mozda i najbolju ekipu koja je ikada igrala kosarku u svetu ( ne racunajuci NBA ). Divac, Drazen, Kukoc, Radja,Paspalj.......to je bilo savrsenstvo kosarke.

Oko ovih prica kakav je covek bio Drazen, kakva je njegova majka...uvek su to neke price iz 4.-5. ruke, na osnovu rekla kazala.
Kakav je covek bio Drazen mogu reci samo oni koji su ga poznavali. Sve ostalo nema apsolutno nikakvu tezinu.
Ono sto stoji da je jedna od legendi kosarke, fanatik rada kakav tesko da ce biti rodjen.
Bio sam u kontaktu sa nekim ljudima koji su ga poznavali i uglavnom se prica svodi da o njemu mogu uglavnom pricati kao kosarkasu. Van terena je bio zatvorena osoba, kome se sve vrtelo oko terena, utakmica, treninga.
Bio je sujetan?? Verovatno. I mnogi od nas bi bi bili da su sa 18 godina bili ubedljivo najbolji kosarkas Evrope.
Bio je preveliki hrvat?? I tu je mnogo uticaja imalo verovatno kucno vaspitanje ( to sto mu je jedan od roditelja srpskog porekla ne mora da znaci da taj roditelj nije bio i veci katolik od pape), to sto je odrastao u jednoj poprilicno "ustaskoj " sredini Sibeniku.

Ono sto niko ne moze osporiti je da je bio cudo od igraca........

Ne trkeljaj gluposti!!! Strah me ovakvih razmišljanja. Kad netko nešto ovako kaže odmah zadrhtim od straha. Hrvati i Srbi su dva potpuno različita naroda. Jedino zajedničko im je što su Slaveni i što im je kršćanstvo većinska religija. U sukobu su devedesetak godina. Ja mrzim Srbe iz mnogih razloga, ali prvenstveno zato što je čudo što sam preživio rođenje (24. kolovoza 1995.) zbog njih. Naime, zbog dviju četničkih granata u ratnom stanju pupčana vrpca se u majci dva puta okrenula i moralo se ju poroditi carskim rezom. Oživljavan sam i pravo je čudo što je porođaj na kraju sretno završio. Danas su sanirane materijalne štete (oštećena moja, spaljena kuća jednog djeda), svi su mi preživjeli, svi su živi i zdravi (uključujući mene) i žive u slobodnom hrvatskom Dubrovniku. Četnici će mene ubiti, možda u snovima :guza: . Srbe ću prestat mrzit samo kad nestanu ili ako se BiH podijeli (FBiH Hrvatskoj, RS i Brčko Srbiji). Moja se opravdana mržnja prema njima očituje u tome što im želim što bjedniji i siromašniji život, što lošije ishode u športu... Sve najgore moguće, samo da ne umru (ne želim smrt pripadnika iste vrste (ljudske) i samo bi u krajnjoj nuždi čovjeka (makar bio četnik) ubio).

USTAV REPUBLIKE HRVATSKE

Članak 141.

Zabranjuje se pokretanje postupka udruživanja Republike Hrvatske u saveze s drugim državama u kojem bi udruživanje dovelo, ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva, odnosno neke balkanske državne sveze u bilo kojem obliku.

Koji si ti olos bog te mazo. Sto se mene tice bolje da se nisi ni rodio tog tvog kolovoza i tako svetu ucinio veliku uslugu. Zelim ti dozivotni ban i da te vise ne vidimo na ovom forumu jer takvi kao ti ovde nisu dobrodosli. Prijatno i dovidjenja.

a sta ce Divac tamo u sred rata, pogotovo kao neko ko je oznacen kao "velikosrbocetnik" ili ti antifastista na srpskom?

Pa kad je sahrana prijatelja , onda to ne bi trebao biti problem?
A Dusko Vujosevic nije u to vreme bio "srbocetnik"?
A on je ladno seo u auto i bez najave bilo kome u Hrvatskoj(njihovom savezu ili bilo kome) otisao na sahranu.
Kada ti pogine neko , po Divcevim recima, tako blizak onda kod pravih ljudi ne postoji prepreka da se ode na poslednji ispracaj.
Ali dobro, nas preCednik to nikad nije ni bio.
Knjaz Milos,Novosti,VodaVoda,Olimpijski komitet, sad i procenat od ESPN-a, to je ono sto je njega uvek najvise interesovalo.......
Shvatio sam koliko je mali, i koliko je los covek, kada je javno izjavljivao (posle KnjazaMilosa i Novosti) da je glavnt problem korumpiranost ove drzave i kriminal vladajucih stranaka ..I da ozbiljno razmislja da se ukljuci u politicku borbu da se to promeni.........I ukljucio se.........Mesec dana posle toga, podrzavajuci BAS TU vladajucu stranku.
I tu je svakoj drugoj prici o moralu tog visokog, ali malog coveka kraj.

Poslednja izmena:
ma daj bre, lincovali bi ga posle one scene sa ustaskom zastavom
ako mu je to toliki greh, e yebi ga onda :neutral:

daleko od toga da je Divac cvecka, al ti ga bas ocrni
naravno da je uzeo procenat, prica je o njemu, uzela je i Drazenova majka sigurno, eto Stojku je krivo sto i on nije dobio deo kolaca pa trubi o nekomo gazenju
da se to gazenje stvarno desilo, pa ne bi se skidalo sa TV-a

sto se tice politickog angazovanja i predsenikovanja, nakon Londona 2012. mozemo dati neke ocene

Poslednja izmena:

Back