Neka sitnice koje mnogo znace...

Stao bih kad bi video nekog poznatog,ali su u mom slučaju šanse za to 0,1% ,jer bi pre video vanzemaljca,nego nekog meni poznatog da na auto-putu traži pomoć. ;)

Većina novijih automobila može se popraviti isključivo u ovlašćenom servisu,a od guranja istih samo mogu ruke i ledja da zabole.

Inače,nepoznatima ne stajem iz bezbednosnih razloga. Niko mi ne garantuje da me neće napuniti olovom kad mu se približim.
a094.gif

Zatim mi oduzeti sve pare što imam,a pošto vozim poprilično skupo auto za srpske uslove postoji mogućnost i da ga nakon što me izroka,oduzme. ;)

Ipak treba sagledati situaciju sa svih aspekata.Ipak je ovo Balkan. ;)

Pa dobro, mogu da ga odšlepam do servisa ako je neko poznat.
Nepoznatima ne stajem, ne zato što se bojim da me ne opljačkaju ili mi otmu auto, nego jednostavno ne vidim zašto bih im stao. A ne bojim se ni da će da ga oduzme, poprilično je zeznuto to uraditi

Pa dobro, mogu da ga odšlepam do servisa ako je neko poznat.
Nepoznatima ne stajem, ne zato što se bojim da me ne opljačkaju ili mi otmu auto, nego jednostavno ne vidim zašto bih im stao. A ne bojim se ni da će da ga oduzme, poprilično je zeznuto to uraditi

Ma našalio sam se malo. ;) Suština je da pre svega,nemam vremena,a ni volje da ikome stajem.I još treba policija da me kazni što sam stao na auto-putu,gde je stajanje zabranjeno pravilima saobraćaja.

Neka Hvala.Svako neka radi svoj posao. ;)

Pa dobro, i ja se krećem velikim brzinama, ali kad primijetim nekog poznatog, obično stanem

jel stanesh ili ZAKOCHISH naglo ...
pre nekog vremena znachi falilo je 2cm da se skucam u lika ..
znachi brzina tipa 60 ... i lik odjednom kochi ko da je sumanut .. a
nerade mu zadnja svetlosna grupa .. kad kochi .. uzas.. :) ...
video je nekog poznatog pa je malo prikochio ..
tenkre ..

Ne znam je li bila tema ali evo da vas vidim koliko ste bas predani voznji i da li gledate samo na sebe ili na druge...

1. Nocu na otvorenom putu kada vam ide auto u susret da li odma gasite duga svijetla ili nastavljate.
Pitanje zbog degenrilka kojih ima kojima ne pomaze ni blicanje ni sviranje, jednostavno zaslijepe na sekund-dva-tri,sto moze biti pogubne po vas(ako odete van puta) ali i po njega (ako dobro ne odmjerite rastojanje do druge trake)
Moj primjer: Vozio sam put Danilovgrada jos zimi,starim putem,nigdje nikoga, svaki 3-4 i ne gasi duga, a jedan idiote ide sa oborenim kad na 10-ak metara mi upali duga (misli dobro je to,prosao je) , zaslijepljelo me nenormalno,da sam malo skrenuo sa puta,sreca bio je makadam neki...

2. Da li blicate vozilima u suprotnom smjeru kada ste upravo prosli pored policije na putu ili kada je neka opasnost na putu...
Ja licno blicam u narednih 2-3 km, zao mi ljudi... A sto se tice opasnosti na putu, vozio sam onom pravinom put Vranjine u petak, preko 120, kad vozilo blica nenormalno,mislim policija,kad iza krivine na ulazu u Vranjinu,sleper na sred puta upalio 4 zmigavca,obilaze ga sve.Fino bi se zakucao u nekoga tad :cool:

3.Da li na otvorenom putu stajete kada vidite da je neko ostao u kvaru ili samo produzite dalje....
Davno bijase kad stadoh na semafore u okolini Podgorice,nece da upali , sam u autu... Guram sam,opucam se ali dzaba,svi me obilaze ,sviraju... Posle dobrih 5-6 minuta stao je jedan Pasat,istrcao momak i gurali zajedno...
:)
Vezano za ova duga svetla, meni jedna stvar baš smeta. Recimo vozim se putem van grada, nikog ni ispred ni iza mene. Naravno neosvetljeno i vozim sa dugim svetlima. Onda u jednom trenutku vidim da mi u susret ide automobil. Ali on je od mene udaljen sigorno kilometar, ako ne i više. I on je sa dugim svetlima.
Onda kada me je primetio, on prebaci na oborena i sumanuto počinje da mi blica da ja spustim moja. Naravno, ja to radim svakako (ali ne tako rano), ali čemu obaranje svetala kada još nismo ni blizu jedan drugome i još uvek ne smetamo jedan drugome? Ko zna kakvo čudo može da se nađe na putu, neosvetljeno, a ja treba da spuštam na oborena svetla...
Ovo drugo, blicnem u narednom minutu samo. Treće - stadoh par puta, ali u mnogo više slučajeva ne.

Па има једно (донекле) разумно објашњење за то :)

Рецимо ја имам диоптрију и када се нађем у ситуацији коју си навео, могу као и ти да идем до неког момента са дугим и онда кад се примакнемо један другом да их скратим као и ти, међутим то је за моје очи мучење јер та твоја дуга мени ипак ударају јаче у рожњачу и оптерећују ме... дакле не сметају ми, могу да возим потпуно нормално и видим све, али ме ипак муче ;)

Е сад... има ту и оних напаљених који воле да блицају и да све буде по ПС-у :)

jel stanesh ili ZAKOCHISH naglo ...
pre nekog vremena znachi falilo je 2cm da se skucam u lika ..
znachi brzina tipa 60 ... i lik odjednom kochi ko da je sumanut .. a
nerade mu zadnja svetlosna grupa .. kad kochi .. uzas.. :) ...
video je nekog poznatog pa je malo prikochio ..
tenkre ..

Ako nema nikog iza mene (pogledam retrovizore) onda kočim malo jače. Ako je neko iza mene, gledam da zakočim tako da njega ne dovedem u situaciju da mora naglo da koči ili da me udari

Vezano za ova duga svetla, meni jedna stvar baš smeta. Recimo vozim se putem van grada, nikog ni ispred ni iza mene. Naravno neosvetljeno i vozim sa dugim svetlima. Onda u jednom trenutku vidim da mi u susret ide automobil. Ali on je od mene udaljen sigorno kilometar, ako ne i više. I on je sa dugim svetlima.
Onda kada me je primetio, on prebaci na oborena i sumanuto počinje da mi blica da ja spustim moja. Naravno, ja to radim svakako (ali ne tako rano), ali čemu obaranje svetala kada još nismo ni blizu jedan drugome i još uvek ne smetamo jedan drugome? Ko zna kakvo čudo može da se nađe na putu, neosvetljeno, a ja treba da spuštam na oborena svetla...
Ovo drugo, blicnem u narednom minutu samo. Treće - stadoh par puta, ali u mnogo više slučajeva ne.

Pa sve zavisi, nekome smeta i na tolikoj razdaljini.

Na razdaljini o kojoj pričam nema šanse da nekome smeta. Jedva se i vidi da su dva fara, a ne jedan...
A da ne pričam da je mnogo opasnije da se može vrlo lako naići na nekog neosvetljenog učesnika u saobraćaju. Van grada, sa nekih 80 ili 100km/h sa kratkim svetlima, prekasno se može uočiti neki takav specijalac (zaprega, bicikl, pešak).

Зато ја увек возим средином... и са дугим и са кратким светлима... нарочито кад идем Војводином, па пукну правци... ти гимнастичари су редовита појава... ;)

Na razdaljini o kojoj pričam nema šanse da nekome smeta. Jedva se i vidi da su dva fara, a ne jedan...
A da ne pričam da je mnogo opasnije da se može vrlo lako naići na nekog neosvetljenog učesnika u saobraćaju. Van grada, sa nekih 80 ili 100km/h sa kratkim svetlima, prekasno se može uočiti neki takav specijalac (zaprega, bicikl, pešak).

Slažem se, bolje voziti sa dugima do nekog rastojanja. Međutim, imaš ti one koji odma blicaju i divljaju, jer, zamisli molim te, ti njima nijesi smanjio duga, a jedva vide tvoja dva fara. A ima stvarno ljudi koji ne mogu da podnesu

Tačno. Zajašim belu i vozi Miško. :lol:
Може Мишко и везаних очију... у рикверц :mrgreen:
Ti zajašiš belu u tvom smeru,onaj što ti dolazi u susret takodje zajaši belu u svom smeru ... i biće veoma zanimljivo.:lol:
Причали смо о вожњи у мраку када се уз ивицу коловоза могу појавити разноразни гремлини... тај што иде у сусрет и гази линију као и ја ваљда има светла као и ја и ваљда ће ме видети као и ја њега :)

Може Мишко и везаних очију... у рикверц :mrgreen:

Причали смо о вожњи у мраку када се уз ивицу коловоза могу појавити разноразни гремлини... тај што иде у сусрет и гази линију као и ја ваљда има светла као и ја и ваљда ће ме видети као и ја њега :)

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Ide bona

Back