Od 2009.god mi poceo bol u ramenima usled nepravilnog drzanja tokom ucenja.Bila sam pod velikim emotivnim stresom i slabo sam jela.Dobila sam vezbe za kicmu koje sam radila svaki dan.Nakon 6 meseci poceo je bol u torakalnom delu,a zatim bol u krstima koji je bio stalan.Dobila sam trnjenje u nogama i tezinu,nisam mogla dugo da stojim,odgovaralo mi samo da lezim.Terapija je bila masaza 5 dana i nastavak vezbi.Na rtg snimku se videla ispravljena fizioloska lordoza.Krecem na ceragem tretman koji mi je uklonio 95%tegoba.Vezbe sam prekinula po savetu lekara.Snimila sam kicmu 2011.god ali nije ucitan nalaz(propust doktora).Neurolog je preleteo pogledom preko snimka i rekao da imam pocetne spondiloticne promene na l4 (izmedju l4 i l5). Tacnije, na snimku se vidi stanjena kapica na l4 prljenu. Bila sam veoma neaktivna, ledja me bolu kada duze setam, stojim, sedim i tada imam pritisak u krstima. Pritiskom na jednu tacku na krstima tacno osetim bol, kao i tokom rotiranja kicme. Pocela sam opet vezbe i osecam se lakse ali bol u torakalnom delu je prisutan jace i imam osecaj blagog mravinjanja u obe noge negde ispod palca.Doktor kaze da nastavim da idem na ceragem,lekove ne pijem ali sam mnogo tuzna i ne znam kako ce izgledati moj zivot u npr.30,40 godini. Imam 48kg, visoka 167cm. Molim Vas za bilo kakav savet, podrsku i recite mi da li cu moci ziveti kao i drugi bez problema? U kojoj godini mogu ocekivati jos veci problem? Da li cu biti invalid? Pusac sam, ne spavam redovno i dosta lezim.