Neizvesnost, tvrdi pazar, privlacenje...

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Obicno kazu da oni koji glume "tvrdi pazar" i nisu uvek dostupni kada ih decko, devojka pozovu su nekako pozeljniji, jer druga strana nikada nije na sigurnom, nema taj neki osecaj sigurnosti i onda mora da se vise trudi oko te osobe i da se nekako vise angazuje, tj. veze.
Kada citamo tako neke "savete" kako primera radi ne biti otirac, potrcko ili sta vec, svi kazu, nesto kao "budite svoji" "nemojte uvek biti dostupni, nemojte se prvi javljati i sl". I mislio sam da su takvi saveti glupi, jer, cemu igre, sad cu da se ne javljam, pa neka me se uzeli i neka se javi prvi / prva ako joj je stalo.

Medjutim, otkrio sam skoro da je jedan naucnik 60-ih godina proslog veka sproveo eksperiment na majmunima i psima. U eskperimentu majmuni bi imali "vestacku" majku, koja bi ih "gurala" od sebe zahvaljujuci vazduhu pod pritiskom, ili elektrosokovima, cime vec, ne secam se, dok su psi bili tretirani ljubazno i puno paznje ili tretirani grubo u nasumicnim intervalima tako da te zivotinje nikada nisu bile "na sigurnom" tj. nisu imali siguran izvor ljubavi, paznje i podrske, i zbog toga su se vise vezivale, tj. trudile da dobiju tu paznju koja im je bila preko potrebna, upravo zbog te "neizvesnoti".

E sada, moje pitanje je, da li i ljudi funkcionisu tako, da li se vise vezujemo, tj. vise trudimo oko nekog, ako znamo da sa tom osobom nismo na sigurnom? Nikad ne postoji ona sigurnost, ona je tu, uvek i zauvek, vec postoji strah da ce otici, da ce nas odgurnuti i stoga se vise trudimo? Znate kako kazu, sada generalizacija, ali da muskarci jure za kuckama koje ih ne sisaju 2% i koje ih tretiraju kao otirace, dok zene isto tako jure za muskarcima koji ih ne sisaju dva posto, ili da ljudima dojadi neko ko im je uvek na raspolagaju u fazonu "da draga", "da dragi" i onda tu osobu pocnu da uzimaju zdravo za gotovo jer je toliko predvidiva i tu, uvek, ma sta da druga osoba uradi, ona je uvek tu.

Da li je su oni nedustupni pozeljniji nama ljudima, da li nas neizvesnost (strah od odlaska) primorava da se vise trudimo oko nekog i zasto je to tako?

Poslednja izmena:
То је тачно... Јер ја то изједначим са послом, само упалим логику... Ево замисли запослиш се и неко ти каже да ћеш имати то радно место без обзира на све, да си ту сигуран, па нећеш радити тако добро и опрезно, концентрисано као да ти неко каже "чекам ти грешку"... И кад год некој будеш сигуран, кад год будеш фин, добар, оно што оне причају да желе (а заправо истина је супротно) ти си на*ебао.

То је тачно... Јер ја то изједначим са послом, само упалим логику... Ево замисли запослиш се и неко ти каже да ћеш имати то радно место без обзира на све, да си ту сигуран, па нећеш радити тако добро и опрезно, концентрисано као да ти неко каже "чекам ти грешку"... И кад год некој будеш сигуран, кад год будеш фин, добар, оно што оне причају да желе (а заправо истина је супротно) ти си на*ебао.

ljudi se razlikuju, mislim da bi kod mene bilo obrnuto, zavisi sve
ali sad da se negde postavljas kao neki trener psiholog ebote ionako je previse, u odnosima

ljudi se razlikuju, mislim da bi kod mene bilo obrnuto, zavisi sve
ali sad da se negde postavljas kao neki trener psiholog ebote ionako je previse, u odnosima

Ма то што ти мислиш не мора да значи да би стварно било тако.. И ортак је мислио да никад не би могао да украде неке паре од система, чим је дошао у могућност дрпио је одмах.. И то је људска психологија... А и видео сам како се понашају кад сам ја у питању јер знају да могу у секунди једној да буду батаљене, то седи као на иглама, а овако би иначе било покушаја сра*а, овде их нема.

aj ludak je samouveren a pacijent stidljiv : )))

- - - - - - - - - -

Ма то што ти мислиш не мора да значи да би стварно било тако.. И ортак је мислио да никад не би могао да украде неке паре од система, чим је дошао у могућност дрпио је одмах.. И то је људска психологија... А и видео сам како се понашају кад сам ја у питању јер знају да могу у секунди једној да буду батаљене, то седи као на иглама, а овако би иначе било покушаја сра*а, овде их нема.

dobro ortak je pao, i ko zna moguce da se kaje, znas da mu nije lako uopste :III
mada ne mora niko to da racuna, ali mozda je njemu bas bez veze
a za zene ne znam mislim da volis te neke igre sa tim zenama, sigurno da mozes da imas odnos de ste par da nema toga, ali mislim da ti to volis : ))

dobro ortak je pao, i ko zna moguce da se kaje, znas da mu nije lako uopste :III
mada ne mora niko to da racuna, ali mozda je njemu bas bez veze
a za zene ne znam mislim da volis te neke igre sa tim zenama, sigurno da mozes da imas odnos de ste par da nema toga, ali mislim da ti to volis : ))

Сигурно, сигурно се каје... Које покајање, о чему причаш ти бре.. хахаха...

Ма код мене само нема сигурности, нит било која може да зна шта мислим, ево баш пре неки дан ми једна рече "ја никад не знам шта је у твојој глави", па и не треба да зна... И веруј ми да са људима не може да нема тога, јер или је*еш ил си је*ан, нема ти трећег ма колико глупо да звучи... И и мени би било боље да се опустим, да не морам да мислим на сра*а, ал чим се опустиш нема од тога ништа добро по тебе...

Сигурно, сигурно се каје... Које покајање, о чему причаш ти бре.. хахаха...

Ма код мене само нема сигурности, нит било која може да зна шта мислим, ево баш пре неки дан ми једна рече "ја никад не знам шта је у твојој глави", па и не треба да зна... И веруј ми да са људима не може да нема тога, јер или је*еш ил си је*ан, нема ти трећег ма колико глупо да звучи... И и мени би било боље да се опустим, да не морам да мислим на сра*а, ал чим се опустиш нема од тога ништа добро по тебе...

znaci vlada opsta hijerarhija medju svim ljudima na svetu he kul
na vrhu sedi rotshild je li
pa moguce da se kaje ako ga vi sad drugacije gledate, ima toga, mozda i nema, ali moze, to je tema sa psihologije Pravo lice mozda

To jesu igre i moze se i svesno manipulisati na taj nacin ljudima, bar onima koji nesvesno ulecu u te mreze i zamke.
Ali sve su to najcesce nesvesne radnje i onog ko plete mreze a i onog ko se u njih uplice.I u covekovoj prirodi jeste da ono sto mu je uvek tu i na dohvat ruke i odano prosto i ne ceni...jer "tako to treba i to se podrazumeva"...
No, evo price iz Biblije koja lepo objasnjava tu ljudsku prirodu,

Jedan čovek imaše dva sina, I reče mlađi od njih ocu: Oče! Daj mi deo imanja što pripada meni. I otac im podeli imanje. I potom do nekoliko dana pokupi mlađi sin sve svoje, i otide u daleku zemlju; i onamo prosu imanje svoje živeći besputno. A kad potroši sve, postade velika glad u onoj zemlji, i on se nađe u nevolji. I otišavši pribi se kod jednog čoveka u onoj zemlji; i on ga posla u polje svoje da čuva svinje. I željaše napuniti trbuh svoj roščićima koje svinje jeđahu, i niko mu ih ne davaše.

A kad dođe k sebi, reče: Koliko najamnika u oca mog imaju hleba i suviše, a ja umirem od gladi! Ustaću i idem ocu svom, pa ću mu reći: Oče! Sagreših Nebu i tebi, I već nisam dostojan nazvati se sin tvoj: primi me kao jednog od svojih najamnika. I ustavši otide ocu svom. A kad je još podaleko bio, ugleda ga otac njegov, i sažali mu se, i potrčavši zagrli ga i celiva ga. A sin mu reče: Oče, sagreših Nebu i tebi, i već nisam dostojan nazvati se sin tvoj. A otac reče slugama svojim: Iznesite najlepšu haljinu i obucite ga, i podajte mu prsten na ruku i obuću na noge. I dovedite tele ugojeno te zakoljite, da jedemo i da se veselimo. Jer ovaj moj sin beše mrtav, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se. I stadoše se veseliti.

A sin njegov stariji beše u polju, i dolazeći kad se približi kući ču pevanje i podvikivanje. I dozvavši jednog od slugu zapita: Šta je to? A on mu reče: Brat tvoj dođe; i otac tvoj zakla tele ugojeno, što ga je zdravog video. A on se rasrdi i ne htede da uđe. Tada iziđe otac njegov i moljaše ga. A on odgovarajući reče ocu: Eto te služim toliko godina, i nikad ne prestupih tvoje zapovesti, pa meni nikad nisi dao jare da bih se proveselio sa svojim društvom; A kad dođe taj tvoj sin koji ti je imanje prosuo s kurvama, zaklao si mu tele ugojeno. A on mu reče: Sine! Ti si svagda sa mnom, i sve je moje tvoje. Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se.

– Evanđelje po Luki, 15:11-32 (prevod Vuka Karadžića)

Potpuno se slazem sa ovim, zreli ljudi koji se vole, zaista vole, nemaju potrebe za ovakvim igrama.

Hajde dobro, neka bude u vezi sa vezama i ljubavlju, nego ja tvrdim da i inače manipulacija je odraz nemoći.

Kao što mene u firmi zaplašuju svim i svačim, a sklanjaju me pred stranim saradnicima i to tamo gde je direktno potrebna moja tehnička podrška (jer ja konstruišem to čudo, a ne oni i meni trebaju odgovori, a ne njima) i gde je direktno potreban prevodilac, koji zna tehniku, a sve zato što se boje da će me ta firma uzeti pod svoje i da ću im u budućnosti otići tamo gde se za ovaj posao pre svega prema konstruktoru pošteno odnose i gde će ga za ovo isto maltertiranje pošteno platiti.

znaci vlada opsta hijerarhija medju svim ljudima na svetu he kul
na vrhu sedi rotshild je li
pa moguce da se kaje ako ga vi sad drugacije gledate, ima toga, mozda i nema, ali moze, to je tema sa psihologije Pravo lice mozda

Ма ја само хоћу да ти кажем да људи не знају да цене, не знају да поштују, тако да поштовање мора да се отме.

А не знам зашто би се покајао и да га гледамо другачије, па и мене неки гледају другачије после неких мојих одлука, али мене то уопште не интересује јер не живе они мој живот него ја.

a ima i placenik, njega bash briga al oce pare pa radi za neku grupu

- - - - - - - - - -

Ма ја само хоћу да ти кажем да људи не знају да цене, не знају да поштују, тако да поштовање мора да се отме.

А не знам зашто би се покајао и да га гледамо другачије, па и мене неки гледају другачије после неких мојих одлука, али мене то уопште не интересује јер не живе они мој живот него ја.

pa mozda se i ne kaje ko zna, al nekad kad tako omasish i pokvaris sliku mislim da te tishti al nekako je to tvoje lichno
meni su nekad smetali oni sto me cene i gotive jer ne znam kako da im odgovorim na to prijatno postupanje, jer misle da sam fina a besna sam i prazna
to mi bilo valjda nekad... znaci ti sto su kao dobri

Back