- Poruka
- 7.913
Једино бих ишао због лекова за смирење али тај ефекат могу и на онај начин да добијем, док овако ниједан антидепресив никада није деловао а променио сам их више и пио сам их неко време. Ја хоћу да јасно осетим да ме нешто чини срећним а не да умишљам неко дејство да као можда мало делује.
Не могу више да сатима седим у ходнику и да чекам да ме прозову, још су ми заказивали радним данима ујутру, тад нисам радио али да јесам не бих могао то ни да изведем. Ишао сам и код приватника и само сам пукао дебеле паре.
То ми је велико губљење времена, лека нема, никад нисам имао љубав, ово друштво је зло, све је последица околности које доктор не може да среди. Никад нећу бити са онима који би ме волели баш онакав какав јесам, то је непроменљива ситуација, ту нема лека. Доктор ми неће помоћи да нађем девојку, неће ме заштитити од добитка отказа и помоћи да налазим послове, нити иједан лек може да помогне око тих ствари. Друштво које је зло ја не могу да променим, док ја једино што могу код себе је да покушам да живим у изолацији и да се надам смрти.
Ја и треба да умрем, ако бих био без посла не би ме хтела ниједна девојка, ако би раскинула јер бих добио отказ, буквално немам онда више шта да тражим на овом одвратном злом свету. Ако се не снађем немам онда права на живот, по дифолту ме сви мрзе, сматрају бедником, паразитом и слично, не заслужујем ништа лепо, ја онда треба да се убијем, немам друге, друштво ме је убило, не ја себе.
1. Ne ideš kod psihijatra samo zbog lekova za smirenje. Ideš da razgovaraš sa njim i da ti pored ansiolitika ( lekova za smirenje ) prepiše i antidepresiv i još neki lek, potrebi.
Alkohol je samo privremena sreća, nije trajna. I ne možeš da popiješ čarobnu pilulu i da momentalno budeš srećan. Ta pilula ne postoji.
Psihijatar će ti prepisivati lekove sve dok ti ne pronađe ono šta će tebi pomoći. Moraš da budeš strpljiv.
2. Zašto si išao kod privatnog psihijatra kad on može da ti pomogne isto kao i psihijatar koji radi u državnoj ustanovi?
3. Doktor ne može da ti pronađe bolji posao, prijatelje i devojku, ali može da ti pomogne. Može savetima da ti pomogne kako da se rešiš socijalne fobije. Može da ti pomogne da se rešiš depresije, može da ti da savete kako je najbolje da tražiš posao.
I što se tiče zadnjeg pasusa..izvini, biću gruba.
Tebi je zapravo ovako lepo. Kukaš, ušuškao si se u takvo stanje, ne dozvoljavaš nikome da ti pomogne.
Strašno si tvrdoglav i čini mi se da ne čitaš koliko ti ljudi daje dobronamerne savete.
Zabetonirao si svoje mišljenje ( po difoltu me mrze, smatraju bednikom...) i ne dozvoljavaš nikome, a naročito psihijatru da razbije taj beton.
Sve dok razmišljaš negativno, negativno ćeš se osećati i nećeš imati ni devojku ni prijatelje.
Bezimeni, nemaš 85-95 godina pa da razmišljaš o umiranju. Da li znaš kako vole život ti stari ljudi koji imaju 85-95 godina?
Kako bi se osećao da si fizički hendikepiran? Da li bi se pomirio sa sudbinom ili bi pokušao da je promeniš?