E dobro,sad da ja iznesem sveze informacije o ovom mestu....
Ja ne znam kada su bili oni koji pisu da se radi o mrtvom mestu bez zelenila,bez urbanizacije i tako to,ali kada covek cuje te price o nei poriju stvara sledecu sliku:da te komarci napadaju i u vodi,da postoji samo pesak,voda i 10ak coveka u okolini,da ima 2 taverne i 1 poluprodavnicu,da je to jedna tipicna pustinja sa ogromnom barustinom u svom sastavu.....
ALI MORAM DA VAM KAZEM DA NIJE NISTA TACNO
Mesto je sasvim dovoljno veliko,na prvom mestu ulice su kao aerodromi,parkirana vozila sa obe strane i jos 3 slobodne trake,veoma povoljno za one koji dolaze kolima.....Polovina plaze (popreko podeljena) je za fudbal,odbojku,ima tuseva na 10m ima suncobrana i lezaljki (po sistemu uzmi pice i tvoja je ceo dan),ima dosta kabina,pesak sitan.....donji deo plaze sluzi za sopstvene suncobrane,nema mnogo guzve,taman dovoljno da nije pusto,a da opet imas mesta i da ne sedite jedni drugima na glavu....postoji "fly fish" (svakom bi preporucio) postoji paragliding,postoji niz tih forica.......
Voda mahom cista,imalo je dosta talasa,bilo je i mirnog mora,bilo je i meduza,ali i riba koje ne prezaju da iskoce iz vode,voda sjajna u dubljim delovima,more postepeno povecava dubinu......
E sad urbanizacija......stari deo nei porija je zivahan ima dosta restorana,istina malo radnji (a i bolje jer cene nisu bas sjajne),ima 2 kluba,1 sa bazenom koji jos nije popularan i naravno MARABU dobar klub sa dosta guzve ko voli,kokteli 8E.....
ima prodavnica,ima crkve,mozes da iznajmis one bicikle,cetvorotockase i tako to......
Ima bas dosta Srba i to se oseca......
Cene ko i svuda samo na prvi pogled povoljne ovako NIKAKO ali zato ko ide kolima tu mu je LIDL......
Mnogo palmi (ni govora o jednoj ofucanoj) ,mnogo zelenila,park itd.....
Novi deo je u povoju i tek se razvija i mahom ljudi idu u stari deo uvece......
Vila magas zaista dobra,uostalom kao i sve,jer se grade po standardu.......
I pohvalio bih na kraju i elnos tours ,izrazito tacna agencija,precizna,vodic zna znanje,ne nateze dok prica,bas nivo.......
Dakle,nei pori je dobro mesto i za porodice i za mlade,jedino sto nema mnogo mladih ili dolaze sa porodicama,ali treba ga videti......zastupljeno je od svega pomalo,taman dovoljno za dobar odmor