negativnost po inerciji

Ljudi vole da se sakriju u mnoštvo,iza "stava i mišljenja" većine..to ih nekako ne određuje,tako se osjećaju zaštićeni u masi i taj plemenski obrazac je sačuvan sve do današnjih dana..
čovjek se sigurnije osjeća u "čoporu" nego sam,izložen pogledima i sudu drugih...jer teško je biti pojedinac,imati svoj stav i svoje mišljenje koje se razlikuje od mišljenja većine..ljudi naginju liniji manjeg otpora da ne bi rizikovali da ih okolina(jednoznačna i neumoljiva društvena zajednica) ne bi osudila,izvrgla ih ruglu,izdvojila kao nepoželjne..

Retko ovo radim jer mi nikad ne manjka repki za davanje, al moram sad... :worth::ok::ok:
Izgleda da su mi zakinuli na dnevnoj dozi repaka :lol: posle bana. :evil:

Poslednja izmena:
Kako meris toleranciju? Ako ti postujes druge, a oni ne postuju tebe...jel to uzajamna tolerancija? Nije.
Npr. zasto bih ja postovala neku debelguzu koja sedi pored mene u busu, ako ona ne postuje moje pravo na celo sediste u busu? Da je ta debelguza zaista tolerantna, bilo bi red da se nabije u prozor i da mi oslobodi sediste za koje sam platila kartu, zar ne? Ako joj to predocim, ispadam, po javnom misljenju, netolerantna prema debelima. I kako bi se tu mogla meriti tolerancija jedne osobe u situaciji u kojoj ih ima dve (i po :mrgreen:) koje pretenduju na istu stvar? Nikako.

Pa znash kako merim...ne reciprocitetom vech nashom spremnoshchu da prihvatimo druge onakve kakvi jesu, chak i ako time stvaraju nama odredjenu dozu diskomfora, pod uslovom da ne prelaze granice opshtih drushtvenih normi. Dakle, ne treba da budem tolerantna prema dzeparoshu, palikuchi, siledziji, ali mogu da budem tolerantna prema debeloguzoj zzeni ako zauzima mesto i po , jer je ona debeloguza i nema izbora nego tako, shto vech ne bih dopustila da se neka shiljoguza shiri na toliko prostora, jer ona mozze da se spakuje na svoje bez problema.
E sad, vidish, ovo "granice opshtih drushtvenih normi" je upravo tema ove teme tj jedan njen aspekt. Chega se treba drzzati a shta je podlozzno toleranciji?

bes i ljutina su reakcije na strah...Covek se plasi i tako reaguje...Nismo naviknuti ni na sta novo ni na sta sto bi nesto promenilo i unapred govorimo na jedan agresivan nacin o necemu o cemu u stvari nista ne znamo...Neverovatno je koliko je to izrazeno u ovom teskom vremenu krize i problema sa novcem...Nimalo nismo opusteni...negativnu energuiju izbacujemo tako sto uralmo besnimo a u stvari smo puno uplaseni...

Back