Негативно гласање на изборима

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
36.548
Шта мислите о идеји да у демократски систем, за почетак Србија, се уведе НЕГАТИВНО гласање.

Изађете на избор... немате ЗА коју или кога АЛИ

Зато НЕЋЕТЕ да буде

1.
2.
3.

.....

И ти НЕГАТИВНИ се одузму од ПОЗИТИВНИХ .....

Предлог само на први поглед изледа чудан али на 'политичкој 'сцени ни тренутно а ни убудуће неће бити ни партија ни појединки/појединаца

да раде 'јавну службу' на 'поштен' начин

те стога

бар на ОВАЈ начин да се 'отежа'

и да цео овај ЦИРКУС учини што накараднијим и гротескнијим

FxLEQupWYAAkBxS

Шта мислите о идеји да у демократски систем, за почетак Србија, се уведе НЕГАТИВНО гласање.

Зато НЕЋЕТЕ да буде

1.
2.
3.

.....

Предлог само на први поглед изледа чудан али на 'политичкој 'сцени ни тренутно а ни убудуће неће бити ни партија ни појединки/појединаца

те стога

ocene od minus deset do deset...samo što niko u zbiru ne bi prešao nulu od naših političara..

Зато НЕЋЕТЕ да буде

1.
2.
3.

.....

те стога

Demokratija znači jednakost i ravnopravnost glasa. Ako ti svojim glasanjem potireš tuđu volju ubijaš samu srž iste. A ako nisi za demokratiju koji će ti izbori, nego toljagu i mlati se dok ne preostaneš samo ti i tvoja ideja ili pogineš pokušavajući...ili trpi šta ti neki Vučić nameni.
Koje gluposti brate mili...

Demokratija znači jednakost i ravnopravnost glasa. Ako ti svojim glasanjem potireš tuđu volju ubijaš samu srž iste. A ako nisi za demokratiju koji će ti izbori, nego toljagu i mlati se dok ne preostaneš samo ti i tvoja ideja ili pogineš pokušavajući...ili trpi šta ti neki Vučić nameni.
naprotiv..ovo što on predlaže bi bilo mnogo demokratskiji izraz narodne volje...svako oceni svaku stranku na listi sa ocenom od minus deset do deset i onda se sve sabere....privuklo bi i one glasače koji nemaju za kog da glasaju ali imaju protiv koga...bila bi veća izlaznost...zašto ne uvažiti kad neko ne može da smisli naprimer Vučića ali nema za kog da glasa? pa nek umesto da bojkotuje izbore on izađe i da Vučiću minus deset a ostalima nule...tek tad bi se videla stvarna narodna volja...

Идеје у овом случају не постојЕ

Цео демократски систем србије је руковожден једнОМ идејОМ

'Доћи до пореске касе и употребити је за лични и групни интерес '

То је урадио ДЕПОС... 'петога октобра'... а пробао Вук 'мартовским превратом'

Све партије Србије су опозиција ПОРЕСКОМ телу ...које је у исто време БИРАЧКО тело

Смисао и срж 'демо'с ратије је да КОЛЕКТИВНЕ паре буду што више употребљене за КОЛЕКТИВНИ интерес

У Србији то не пружа НИЈЕДНА партија

А пошто 'негативна' селекција гласњем је довела до тога ... мжда треба 'позитивне' селекције АНТИгласањем

Сетимо се да су многе и многи цео систем демократије само искориштавали за ЛЕГАЛИЗАИЈУ својих личних и групних интереса

Овим би КОЛЕКТИВ

успешно зауздао групе и појединце ...

Мислим да је боље од батине ... или је боље као 'прелазно решење'

Poslednja izmena:
naprotiv..ovo što on predlaže bi bilo mnogo demokratskiji izraz narodne volje...svako oceni svaku stranku na listi sa ocenom od minus deset do deset i onda se sve sabere....privuklo bi i one glasače koji nemaju za kog da glasaju ali imaju protiv koga...bila bi veća izlaznost...zašto ne uvažiti kad neko ne može da smisli naprimer Vučića ali nema za kog da glasa? pa nek umesto da bojkotuje izbore on izađe i da Vučiću minus deset a ostalima nule...tek tad bi se videla stvarna narodna volja...
Zato što demokratija predstavlja volju naroda u smislu da svačije mišljenje koliko god se nekome drugom ne sviđa i koliko god većini možda nepopularno bilo, može da bude predstavljeno. To ti je srž. Nije demokratija diktatura većine jbt. Osnovne stvari
Ovim razmišljanjem samo dokazujete ono o srpskoj političkoj hendikepiranosti...i posle otkud Vučić i slične dahije uvek. Eto otkud.

Zato što demokratija predstavlja volju naroda u smislu da svačije mišljenje koliko god se nekome drugom ne sviđa i koliko god većini možda nepopularno bilo, može da bude predstavljeno. To ti je srž. Nije demokratija diktatura većine jbt. Osnovne stvari
Ovim razmišljanjem samo dokazujete ono o srpskoj političkoj hendikepiranosti...i posle otkud Vučić i slične dahije uvek. Eto otkud.

?!

Није ?

Начелно и декларативно јесте .

. у пракси што није...то је 'проблем'

Значи демократија је лаж и превара од стране јединки и група да колективу наметну илузију заједништва .

Poslednja izmena:
I pre svega:

- smenjivost vlasti
- razdvojenost zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti
- nemesanje u resore
- politicki pluralizam

Dakle, demokratija NIJE kada neki alijev ili saparmurat nijazov pokrade izbore (jer drzi sve zivo i mrtvo u zemlji ko sultan), proglasi pobedu od 95% ili slicno pa kaze ''demokratija''.

Dakle, demokratija NIJE kada neki alijev ili saparmurat nijazov pokrade izbore (jer drzi sve zivo i mrtvo u zemlji ko sultan), proglasi pobedu od 95% ili slicno pa kaze ''demokratija''.
Već kad postave senilnog čiču na vlast krađom na izborima ( od menjanja procedure glasanja u toku glasanja , korišćenja medijskog monopola satanizacijom protivnog kandidata , do direktnine krađe gasova pristiglih poštom) .

Ма да пробамо ... Ако ништа бар би били опетсветска тема

nemoj mi vise da budemo eksperiment
neko probaju rumuni pa ako je dobro
da prepisemo recept
ovako ... pa pola bre onih sto kontrolise izbore ne zna da broji do 10
bez da koristi sake a ne da ide dva u plus tri munus
jedan u plus pa 6 u minus ...

i opa Vranje glasalo za Pastora ... razumes problem Srbije generalno...ne pi sme ni smo

Зато НЕЋЕТЕ да буде

1.
2.
3.

.....

те стога

Ja sam imao, po meni, mnogo bolji predlog, a isti sam formulisao jos tamo 2011-12 ili tako negde KADA SAM SHVATIO DA NEMAS ZA KOGA DA GLASAS (a masa naroda je tada "pronasla" SNS sa kadrovima recikliranim iz 1990-tih!!! neverovatna glupost naroda, i to nam se TAAAAKO obilo o glavu da evo ne znamo gde udaramo ni dan-danas).

Elem, ideja je da se cuveni i omrazeni BELI LISTICI (a to znaci ponisteni, ili moze da se uvede i opcija glasanja NI ZA KOGA) BROJE kao glasovi, i da se njihov broj racuna BEZ CENZUSA I PRVI uz ZAOKRUZIVANJE NA GORE i da to bude broj mesta u parlamentu koji ce biti PRAZAN.

Na primer, beli listici osvoje 3.27% glasova. Posto se oni racunaju PRVI I BEZ CENZUSA to od ukupno 250 mesta u parlamentu iznosi 8.175 mesta, i posto se vrsi ZAOKRUZIVANJE NA GORE to zapravo znaci da od ukupno 250 mesta u parlamentu 9 MESTA OSTAJE PRAZNO!

Dodatno moze da se uvede opcija da se PARTIJAMA/STRANKAMA koje na izborima dobiju procenat glasova MANJI OD BELIH LISTICA TRAJNO zabrani ucestvovanje na izborima. Ja se dobro secam izbora mislim 2016 godine, onda kada je Beli ucestvovao, broj belih listica bio je cini mi se preko 3% ako ne i vise, i lepo se secam - mada moze da se proveri - da je ako se ne varam Napredna stranka onog gmaza Jeremica bila ISPOD PROCENTA BELIH LISTICA! I tada je tu stranku trebalo prosto ugasiti i njima zabraniti da ucestvuju ponovo na izborima - toliko si bio los da su beli listici bili brojiniji od tebe!

Tek tada bi beli listici imali pravu svrhu. Ovo sa oduzimanjem glasova je malo glupo a i komplikovano, mislim da je ovo bolje. Na taj nacin bi beli listici imali svoje "predstavnike" u Skupstini - PRAZNA MESTA, sto je upravo jednako NECU NIKOGA OD PONUDJENIH. Na ovaj nacin bi se stranke JAKO, JAKO plasile belih listica jer bi mogli da ih uniste politicki, a plus bi im uzimale mesta u Skupstini.

Ovo sve pod uslovom da ostane potpuno prevazidjen sistem PARLAMENTARNE demokratije, koji je katastrofa i to vidimo u celom svetu jer poslanici zapravo NE ODGOVARAJU NARODU vec 4 godine imaju mandat da trguju nacionalnim interesima u svoje licno ime.

ZATO JE OVO SA BELIM LISTICIMA SAMO UTESNO RESENJE KOJE PREDLAZEM AKO OSTANE OVAJ SISTEM, ali ono sto treba da uvedemo je DIREKTNA DEMOKRATIJA - sistem gde nema poslanika vec se biraju direktno izvrsni ljudi na osnovu biografija i programa, i koje mozemo da menjamo po zelji ako ne rade ono sto su kandidovali kao program. Na taj nacin ne bi bilo vise laznih obecanja politicara - cim ne ispunjavas LETIS i biramo drugog.
Vise o direktnoj demokratiji vidite od Branka Dragasa koji to i propagira.

I pre svega:

- smenjivost vlasti
- razdvojenost zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti
- nemesanje u resore
- politicki pluralizam

Mi sve te stavke vec imamo u nasem sistemu, ALI SE NE SPROVODE. Zato i govorim da MI KAO NAROD imamo pravo da iste sprovedemo ako ih nadlezni organi NE SPROVODE.

Ako sud i policija ne hapse i ne postupaju po tuzbama - MI KAO NAROD IMAMO NA TO PRAVO.
Ako Ustavni sud, BIA i policija ne stite Ustav - MI KAO NAROD IMAMO NA TO PRAVO, plus imamo pravo da pohapsimo i sve pomenute koji ne rade ono sto im je zapravo posao.

Znaci sve mi lepo imamo, ali nadlezne sluzbe ne rade svoj posao a mi kao ovce to gledamo, cutimo i trpimo.

ZATO i jesmo krivi i za ove masakre i ZATO ovoliki narod i izlazi - delom jer se uplasio, delom jer je tuzan, zao mu je i besan je, ali delom I ZATO STO MU JE PRORADILA SAVEST.

I sto rece neko, mada sam i sam to pisao, SRAM DA NAS BUDE KAKVU ZEMLJU OSTAVLJAMO SVOJOJ DECI I MLADIMA. Sram da nas bude! A toliko smo sanse imali. Ovu ako ne iskoristimo sad da ove pocistimo i da ne dozvolimo da nam jos gori dodju, i sto je jos bitnije AKO NE PROMENIMO SISTEM i ne uspostavimo NOVI KOJI CE BITI DOBAR neka svi gorimo vecno u paklu, jer bolje nismo ni zasluzili.

Pa nije bas tako, pomesao si malo stvari.

Demokratija je zapravo diktatura vecine, zapravo vrlo prost MATEMATICKI koncept - ko osvoji vise glasova vlada. Tacka.

TO JE DEMOKRATIJA. Nista vise, nista manje.

To da svacije misljenje moze da se izrazi nije demokratija, vec pluralizam i medijske slobode i obaveze, mada jeste blisko vezan sa demokratijom. Naime evo mi imamo demokratiju (vecina vlada) a da NE MOZE BAS da se cuje svacije misljenje jer postoji cenzura u medijima. To je posledica koncepta vlasti, gde se ista daje U POTPUNOSTI.

Pravilo bi bilo da se zakonski regulise da NACIONALNU TELEVIZIJU uredjuje OPOZICIJA a nikako ne vlast, ili da se zada (mada je to klimavo jer vidimo da ne funkcionise ako vlast uzurpira sve) RTS-u (kod nas) da bude NAJZESCA OPOZICIJA radu vlasti.
Kad kazem da medijska kuca bude opozicija ne misli se da promovise neku opozicionu partiju - da se opozicija cuje u medijima trebalo bi da bude normalno - vec da javni nacionalni medijum mora da bude najzesca kritika vlasti JER JE NA USLUZI GRADJANIMA, a gradjani su zapravo uvek i prava OPOZICIJA VLASTI - vlast radi za gradjane koji ih placaju za to, i vlast sve radi novcem gradjana, te najzesci kriticari vlasti treba da budu gradjani, a posto to za sada nije realno, mada ce uskoro biti zbog tehnologije, onda to u njihovo ime treba da radi javna drzavna medijska kuca. Znaci treba da kritikuje vlast, ne da propagira opoziciju - u tom smislu opoziciona.

A ovo za dahije itd je upravo zbog degenerisanog sistema vlasti - gde vlast kontrolise SVE. Zapravo normalno bi bilo da vlasti i opozicija kontrolisu suprotne delove sistema kako bi mogli da kontrolisu jedan drugog. Znaci vlast recimo ima vlast da radi i gradi (ekonomija, poljoprivreda, industrija i energetika itd), ali opozicija dobije sistem sile, pravosudje i medije kojima kontrolise rad vlasti i hapsi ih cim skrenu sa puta - znaci nema korupcije i zloupotreba. To bi bio pravi demokratski sistem gde ne vlada vecina vec se vlast deli tako da vecina bude kontrolisana u tome sta radi. Kontrola naravno podrazumeva prvenstveno da se radi u skladu sa zakonima, mada treba i nacionalne interese braniti od vlasti ako treba. Mada sve ovo u velikoj meri regulise DIREKTNA DEMOKRATIJA.

Back