Negativne osobine znakova

Na ovu scenu sam se smejala sat vremena, morala sam da prekinem epizodu, a to je već neki ozbiljan deo serije, neki rapslet. Već mi je sve postalo blesavo i ludo... Skroz sam se osećala udareno dok sam gledala...

Negde na 1:08 počinje...

Evo i sad se smejem kad pustim... Whatever... z:hm:

(Ne znam kako sam izvela da napišem poruku, pre već napisane poruke...)

A ja se smejem kad neko zaplače. Imam nagon, kad neko krene da rida, ja umirem od smeha.
Такође, ма колико то изгледало зачуђујуће. Мом Марсићу је непојмљиво постојање туге, још у секстилу са Јупитерком - навикао је да гледа оптимизам, насмејана лица, зајебанцију, хумор, ведре прилике, пошалице и веселе досетке. Када детектује плач, производи контрареакцију - смех, а ако особа крене даље у емотивном распадању и почне да емитује јаукање и ридање, на сцену наступа диспозитор, Меркур у Шкорпији, који визуализује у уму жељу да ту особу задави. Сва срећа што сам особа од чврсте воље, интегритета и самоконтроле и напустим просторију у којој неко мекеће, иначе, да је слабији натал.... било би свашта.

Такође, ма колико то изгледало зачуђујуће. Мом Марсићу је непојмљиво постојање туге, још у секстилу са Јупитерком - навикао је да гледа оптимизам, насмејана лица, зајебанцију, хумор, ведре прилике, пошалице и веселе досетке. Када детектује плач, производи контрареакцију - смех, а ако особа крене даље у емотивном распадању и почне да емитује јаукање и ридање, на сцену наступа диспозитор, Меркур у Шкорпији, који визуализује у уму жељу да ту особу задави. Сва срећа што сам особа од чврсте воље, интегритета и самоконтроле и напустим просторију у којој неко мекеће, иначе, да је слабији натал.... било би свашта.

Sad ću opet da smaram sa osnovnim pojmovima. :)

Mars zbog reakcije na konkretnu situaciju?

Pitam jer me to saosećanje, razumevanje tuđih emocija asocira na Mesec.

Ja mislim da je do celog natala...
Ja ne volim te ljigave situacije i kreveljenja.

Kako nije i Mars govori o našim akcijama, i načinu...

Inače, recimo, kada neko rida, to je totalna katastrofa, i Vaga to ne voli, to je na neki način disbalans, pa moguće otud smehom pokušava da izbalansira... Hahaha... Ala sam sad lupila i povezala... Ali mislim da Vaga ne voli te "neprijatne" situacije...

Ako mi se omakne pred nekim suzne oči i to (kad sam ja tužna)... Onda je pogrešan potez zagrliti me ili nešto slično. Samo treba nastaviti nešto pozitivno... Nikako kreveljenje, to mi je užasno neprijatno... Ne daj bože da se neko rasplače... Auh, umrla bih od blama.

Poslednja izmena:
Pa meni je Mars u Raku, a Mesec u Jarcu nesto sve mislim da mrzim kreveljenje zbog Jarca a ne zbog Raka. Cini mi se da bi Rak drugacije reagovao na to.
A i sama nisam bas laka na suzama, to je do ovog emotivno zakrzljalog Meseca, a trebalo bi da sam ekvivalent Tii sa ovim Marsom. :lol:

Da, nego mislim na reakciju na druge, na saosećajnost...

Ti moraš biti emotivan čovek sa vodenim Marsom... Samo što on ne reaguje baš kad mu se kaže, on ima svoju ćud... Tvom je dispozitor u Jarcu pa je velika samokontrola u reakcijama i nastupima. I u vodolijskoj je jedanaestoj... Reaguje uvek drugačije.

A mislim da najviše o tome kako se ponašamo prema drugima, jer ovde se radi o reakciji na nečiju emociju, govore treća, druga, pa i deseta kuća pomalo... Jer je to neka vrsta komunikacije sa drugima.

Kod tebe su tu Vaga, koja ne voli uznemiravanja, u trećoj... Vodolija u sedmoj... I Bik u desetoj, koji isto ne voli turbulencije...

Ali, kako ćemo reagovati na neku emociju, ili bilo šta, zavisi od onoga što nas kod nas samih boli, i načina na koji smo naučili da to krijemo.
Neki su naučili da kriju suze, jer ih mnogi nisu čuli kad su bili najranjiviji... Neki iz drugih razloga ne vole suze... Ili imaju toliko potisnut taj nagon, da im se javlja kontra nagon, tj. smeh. Msm ima tu svega, ljudska psiha je zamršena stvar, ne može samo jedna planeta da govori, jer o tome govori ceo naš život, znači cela karta. Jer od toga šta smo proživeli, i kako smo naučili da se nosimo sa emocijama, zavisi i naša reakcija na tuđe emocije... A Mars mora biti jedan od bitnih faktora koji su u prvoj liniji odbrane tu... Jbg reakcija na tuđe emocije ogoljava i nas...

Poslednja izmena:

Kameni moj Tanti.

Kod mene je treća u Škorpiji, a Škorpija ima običaj da reaguje uvek kontra, da namerno kontrira svima, kako bi istakla to koliko je to neko ponašanje koje trenutno rade glupo, da bi izvrgla ruglu i sl. Da bi na neki način preselo čoveku što je nešto rekao ili uradio. Sedma u Ribama, Ribe jesu emotivne, ali ekstremno distancirane... Te emocije nisu tu, za onog pored, nego za one na drugoj planeti. Deseta mi je u Blizancima... Msm, šta reći... z:mrgreen: Imam taj zajedljivi vodeni Mars u trećoj, kome je dispozitor u Vagi u konjukciji sa Saturnom... Samokontrola i kod mene... Tačnije dispozitor cele treće mi je u Vagi u konjukciji sa Saturnom. Dakle bez uznemiravanja, i strogo kontrolisano.

Da, slazem se da ima veze sa celom kartom. Ne kazem da ja nisam nesto emotivna, ali u biti i nisam nesto mnogo sad kad razmislim. Vise pokusavam da razumem neciji problem i situacije koje su dovele do kulminacije, i da ga prosvetlim i eventualno udelim neki savet, a ne pogadjaju me tudje muke u sustini gde imam potrebu nekog da tetosim da placemo zajedno i slicno.
Kod mene se ovaj Rak odnosi na nesto drugo. To su neke oscilacije u energiji, pet koraka napred pa dva nazad.

Inace najvece drage savete zodijaka su Strelcevi, iako bi covek odmah pomislio na Device.

Ja mislim da je do celog natala...
Ja ne volim te ljigave situacije i kreveljenja.

Kako nije i Mars govori o našim akcijama, i načinu...

Inače, recimo, kada neko rida, to je totalna katastrofa, i Vaga to ne voli, to je na neki način disbalans, pa moguće otud smehom pokušava da izbalansira... Hahaha... Ala sam sad lupila i povezala... Ali mislim da Vaga ne voli te "neprijatne" situacije...

Ako mi se omakne pred nekim suzne oči i to (kad sam ja tužna)... Onda je pogrešan potez zagrliti me ili nešto slično. Samo treba nastaviti nešto pozitivno... Nikako kreveljenje, to mi je užasno neprijatno... Ne daj bože da se neko rasplače... Auh, umrla bih od blama.

mene kad neko zagrli u teskoj situaciji bude jos gore,
mislim samo se sklonite da porazbijam sve oko sebe i bice okej

- - - - - - - - - -

z:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Sad ću opet da smaram sa osnovnim pojmovima. :)

Mars zbog reakcije na konkretnu situaciju?

Pitam jer me to saosećanje, razumevanje tuđih emocija asocira na Mesec.

I jeste Mesec ali Tanti ima problem sa svojim Mesecom u Jarcu ,
narocito sto je u konjukciji sa njegovim smrtnim neprijateljem -Saturnom,

Mislim,Mesecu u Jarcu 0Sa je nepojmiv osecaj tuge ali on to ne sme ni da napise.
Naravno on ce uvek da trubi o necemu sasvim levom,a svoju dusu ce da zapostavi.
Mada ionako je ni nema.

- - - - - - - - - -

:heart:

- - - - - - - - - -

Salim se,Mo0Sa u Cap samo i zna za tugu.

Poslednja izmena:
Ma to je do Meseca, eventualno Ascedenta(prva reakcija na okolnosti) mada je u vecem procentu za to zaduzen Mesec. Nema nikakve veze sa Marsom.
Ако бих посматрао Месец, са све диспозитором у несрећном Јарцу, био бих ко некувана нога, пањина, израз лица - непомичан (без апсолутно икаквог фацијалног трзаја, померања усана, трептања очима), равна линија.

Ако бих посматрао Асцендент, са све Венером на њему, било би максимално настојање да се, што је написала Медуза - избалансира непријатна ситуација, да се унесе мир у немир, да се унесе спокој у хаос, с тим што бих осим благог и пријатног осмеха, бодрења, сокољења, било и грљења, што ми је тек... страно.

Тако да једино Марс (у свом случају) узимам као реакцију у таквим околностима, зато што симболика Марса (у том знаку, у том пољу, у тим аспектима) савршено одсликава моје понашање у таквим ситуацијама.

Ne daj bože da se neko rasplače... Auh, umrla bih od blama.
Поступила би као Брандо у Куму:

Pa meni je Mars u Raku, a Mesec u Jarcu nesto sve mislim da mrzim kreveljenje zbog Jarca a ne zbog Raka. Cini mi se da bi Rak drugacije reagovao na to.
A i sama nisam bas laka na suzama, to je do ovog emotivno zakrzljalog Meseca, a trebalo bi da sam ekvivalent Tii sa ovim Marsom. :lol:
Молим те, не спомињи то име овде.

- - - - - - - - - -

Kameni moj Tanti.
Свилена моја Анђице.

Немој разбијати све око себе, удари главом о сто или зид и видећеш како ћеш се просветлити. Ем ћеш бити паметнија, ем нећеш разбијати ствари које ниси ти платила. z:mrgreen:

Ако бих посматрао Месец, са све диспозитором у несрећном Јарцу,,

povredjujes moja osecanja,namerno.

- - - - - - - - - -

Немој разбијати све око себе, удари главом о сто или зид и видећеш како ћеш се просветлити. Ем ћеш бити паметнија, ем нећеш разбијати ствари које ниси ти платила. z:mrgreen:

o zid mogu samo tvoju glavudzu da udarim !
pa nisam ja platila,mama i tata su,pa sta?!

- - - - - - - - - -

i sad bas nesto guglam sta ces ti da mi kupis lepo.

Izvini ali meni je ovo baš psiho ponašanje. Nikakav optimizam ja ne vidim u otsustvu empatije.
Šta sad dodjes na sahranu i smeješ se ljudima koji plaču lol.

Šta sad dodjes na sahranu i smeješ se ljudima koji plaču lol.
Далеко од тога, понашам се потпуно озбиљно и смирено. А на сахранама и парастосима се увек нађе друштво, које да би разведрило тмурну атмосферу, се одвоји у страну и прича о регуларним животним стварима, комичним ситуацијама, веселим темама. Колико пута сам се нагледао да се причају вицеви или да се деси нешто урнебесно и да настане опште расуло, смејање, па да се чак и понапијају и певају песме, итд...

Mars u petoj (aka Lav). Pravi predstavu od svog besa...
I Mesec u prvoj (aka Ovan) - ja ću SAM da pokažem svoje emocije, na način na koji JA hoću, i neću da delim ni sa kim svoj emotivni trenutak, neka se niko ne meša, sve mora biti PO MOM kad mi prorade emocije!

Samo je l' si ovde mislila na bes ili na tugu... Mislim da je svejedno, jer oba pokazuješ egocentrično (Lav/Ovan).

Ova Devica u prvoj, i Mesec u prvoj ti daju obzir ka tuđim emocijama, ali Ovnovski Mesec ume da nameće svoj način tešenja drugima, bez obzira da li to njima odgovara. Sreća je da je u Devici, pa ipak to radi obzirnije. Ali itekako agresivno ume da nametne nekome svoje emotivne načine. Mesec u prvoj je neko kome je prvi instinkt da reaguje emotivno... Stihijski...

Poslednja izmena:

Back