Negativa

Ja kad vidim ko je protiv komunisti, fašisti pa čak i neki ljudi koje inače poštujem i slažem se sa njima po drugim pitanjima ali im je virus teorija zavere ušao u mozak...

Taksistima gledas prednje tockove :aha2:
Sa dovoljno vozackog iskustva mozes i da pretpostavis sta drugi hoce. Mozes i da usporis ili ubrzas, pa da ne budes u kriticnoj zoni.

krstipd4je0-1.gif

U Srbiji i do 650.000 radnika radi na crno, od kojih je čak 40.000 u ugostiteljstvu. Jedan od njih je Milan S. koji je nakon godinu dana rada u mini-marketu odlučio da da otkaz. Smatra da mnogim poslodavcima nije bitno ko im je radnik.

- U početku sam ugovor o probnom radu potpisivao svaka tri ili svakih sedam dana, a jedno vreme sam radio i bez ikakvog ugovora. Novac sam primao na ruke. Kada sam konačno skupio hrabrosti i pitao da me prijave, gazda mi je drsko odgovorio da ako želim nađem bolje. Tako sam i uradio - kaže Milan.

- - - - - - - - - -

Preko 80 miliona evra su procenjene utaje raznih poreza i doprinosa u autobuskom prevozu putnika. Najveće utaje su u neregistrovanju prometa i radu neprijavljenih radnika. Tako imamo firme koje imaju višestruko više autobusa od broja vozača, firme koje sa više stotina vozača prave promet od nekoliko desetina miliona dinara i obrnuto, firme sa malim brojem radnika koje prave promet od vise stotina miliona dinara.

Preko 80 miliona evra su procenjene utaje raznih poreza i doprinosa u autobuskom prevozu putnika. Najveće utaje su u neregistrovanju prometa i radu neprijavljenih radnika. Tako imamo firme koje imaju višestruko više autobusa od broja vozača, firme koje sa više stotina vozača prave promet od nekoliko desetina miliona dinara i obrnuto, firme sa malim brojem radnika koje prave promet od vise stotina miliona dinara.

Kada niko sa zdravim razumom nije vrsio kontrolu...

U mnogim restoranima konobari izdaju fiskalni predračun, umesto fiskalnog računa (lepo na dnu piše *OVO NIJE RAČUN", recimo u Šumadiji u Knez Miloševoj još ne videh ispravan fiskalni račun)... a vrhunac bezobrazluka je juče u Sokoj-u, dolazi lepo zaheftan fiskalni račun za blok račun, kad ono na fiskalnom piše "IZNOS 3500 din" a ispod "STORNO 3500din" i upozorenje "NEMA PRODAJE"... kad je mlađani konobar video da gledamo u račun i da se smejemo, krenuo kao nešto da se vadi "e da ja sam nešto pogrešio, salatu sam kucao dvaput pa sam uradio storno tuc muc....", mi smo bili u fazonu "ma nema veze, neka si ti nas nasmejao..."... i naravno izađemo bez računa. a on ostane sa kiselim kezom na vratima...

Back