Negativa

Kako je narod mentalno pukao deca već u čevrtom razredu postaju mali sadisti i monstrumi...A volimo da solimo pamet drugima...:neutral:

Prosirena verzija:
Mi vec dugo vremana imamo vrlo slab sistem vlasti, gledajuci iz ugla morala i postenja, trenutno zanemarujem strogocu rezima kao takvog. I posledicno su razne lose pojave dosle... i zapatile se... i postale preovladjujuci model ponasanja u drustvu. Sta obelezavam kao lose: tabloidno razmisljanje (novine, televizije...). Jeftino, plitko i zamajavanju namenjeno... To sto vristi - da narod slucajno ne bi dosao sebi, svom zdravom razumu i poceo da misli svojom glavom. Toga se ti pustaci tabloidnog misljenja boje, jer se onda za njihove budalastine niko ne bi zanimao.
Danas svaki manijak moze da napravi barem novine, ako vec ne moze televiziju (mada preko kabla opet imas sve). Sto Milomir Maric rece "u toku je kretenizacija Srbije". To meni veoma smeta.
Ja ne zelim da mi postanemo Amerika, gde je mnogima vazno da li se neka radodajka slikala ovako ili onako. Mi moramo da se bavimo sobom (svako pojedinacno sa samim sobom... ne kao sada svi mi - ali celom drzavom), da se uredimo, da pomognemo sami sebi, jer postoji bar nesto sto mozemo sami da resimo, a sto neretko uopste i ne trazi pare.
Bavimo se svim i svacim, a ne bavimo se sobom. Omiljeni sport je postalo gadjanje blatom svakoga ko je ikada u zivotu pogresio ili lose uradio, bez obzira na razlog. A divimo se idolima (dok ne pronadjemo novog pa pocnemo da pljujemo prethodnog).

Prosirena verzija:
Mi vec dugo vremana imamo vrlo slab sistem vlasti, gledajuci iz ugla morala i postenja, trenutno zanemarujem strogocu rezima kao takvog. I posledicno su razne lose pojave dosle... i zapatile se... i postale preovladjujuci model ponasanja u drustvu. Sta obelezavam kao lose: tabloidno razmisljanje (novine, televizije...). Jeftino, plitko i zamajavanju namenjeno... To sto vristi - da narod slucajno ne bi dosao sebi, svom zdravom razumu i poceo da misli svojom glavom. Toga se ti pustaci tabloidnog misljenja boje, jer se onda za njihove budalastine niko ne bi zanimao.
Danas svaki manijak moze da napravi barem novine, ako vec ne moze televiziju (mada preko kabla opet imas sve). Sto Milomir Maric rece "u toku je kretenizacija Srbije". To meni veoma smeta.
Ja ne zelim da mi postanemo Amerika, gde je mnogima vazno da li se neka radodajka slikala ovako ili onako. Mi moramo da se bavimo sobom (svako pojedinacno sa samim sobom... ne kao sada svi mi - ali celom drzavom), da se uredimo, da pomognemo sami sebi, jer postoji bar nesto sto mozemo sami da resimo, a sto neretko uopste i ne trazi pare.
Bavimo se svim i svacim, a ne bavimo se sobom. Omiljeni sport je postalo gadjanje blatom svakoga ko je ikada u zivotu pogresio ili lose uradio, bez obzira na razlog. A divimo se idolima (dok ne pronadjemo novog pa pocnemo da pljujemo prethodnog).

Evo konkretno pitanje,kako zaposliti milion ljudi u zemlji u kojoj je privreda potpuno ubijena?
Šta ja lično mogu da uradim i nateram nekoga da me zaposli?

Evo konkretno pitanje,kako zaposliti milion ljudi u zemlji u kojoj je privreda potpuno ubijena?
Šta ja lično mogu da uradim i nateram nekoga da me zaposli?

Ako bi ovi sto sada rade, radili uvek posteno i predano - to bi stvorilo potrebu za novim radnim mestima. Veliki problem je i u tome sto (a pogotovo male) firme unajmljuju ljude samo da bi ih izravljivali. Jedan covek ne moze da obavi ono sto treba da rade trojica, a sigurno ne moze sa tim kvalitetom i paznjom. Kada se odreknemo filozofije "daj drzavnu sluzbu po svaku cenu" onda ce da nam bude bolje.

- - - - - - - - - -

Da naucis ono sto taj trazi.

Svakako. Ovo sto se danas jos uvek naziva skolovanjem, moze da se nazove formalnim skolovanjem (stepen strucne spreme, od osnovne do doktorata), ali postoji i drugi deo... obuke, kursevi, specijalizacije (razna su imena). Ta doobuka je kljucna da se kvalitetnije radi i da se osposobi za rad sa novim sistemima, masinama...
Sto se mene tice (pored Visoke elektrotehnicke skole), imam engleski nivo B1+ (imacu B2), dodacu jos nemacki i ruski (sa jednakim B2). Od struke sada idem na MCSE 2012 kurs, a bice ih jos, sasvim sigurno.

Poslednja izmena:
Svakako. Ovo sto se danas jos uvek naziva skolovanjem, moze da se nazove formalnim skolovanjem (stepen strucne spreme, od osnovne do doktorata), ali postoji i drugi deo... obuke, kursevi, specijalizacije (razna su imena). Ta doobuka je kljucna da se kvalitetnije radi i da se osposobi za rad sa novim sistemima, masinama...
Sto se mene tice (pored Visoke elektrotehnicke skole), imam engleski nivo B1+ (imacu B2), dodacu jos nemacki i ruski (sa jednakim B2). Od struke sada idem na MCSE 2012 kurs, a bice ih jos, sasvim sigurno.

Nisam ja spominjao nikakve skole, nego ucenje onoga sta se placa.
Tebi ce diplovima Vise ili MCSE, vrlo malo posluziti u trazenju posla. Jednostavno, poslodavac ce da te pita: "Sine, a sta ti umes?", a ne da lista diplome...

Naravno. Microsoftovi sertifikati se polazu tako da si bez pomagala, pod video nadzorom... pa klikces na ono sto mislis da je tacno. Znaces, da bi polozio. A sve usputne vezbe uvek radim vise nego sto moram (tj. koliko pise) bas da bih dobro saznao sta i kako.

Kad vidim one starije žene i babe da se natovare u prevozu a ne mogu ni sebe da nose...Uvek razmišljam kako je m oguće da nemaju nekog mlađeg ili muškarca...Kapiram da neke stvarno nemaju ali neke vole da tegle i da ih ljudi sažaljevaju

Tebi ce diplovima Vise ili MCSE, vrlo malo posluziti u trazenju posla. Jednostavno, poslodavac ce da te pita: "Sine, a sta ti umes?", a ne da lista diplome...
Pa dobro, u IT poslu te verovatno neće ni poznati na razgovor ako nemaš formalne kvalifikacije. Naravno, ako dođeš na razgovor, ključno će biti ono što znaš i što možeš.

Pa dobro, u IT poslu te verovatno neće ni poznati na razgovor ako nemaš formalne kvalifikacije. Naravno, ako dođeš na razgovor, ključno će biti ono što znaš i što možeš.
Stvarno? Moj drug je završio dve godine ETF i neki MS kurs platio hiljadu evra ako se dobr sećam, dobio neki sertifikat i sad održava sajtove uglavnom i tu dobija veliku lovu...
Elem, da se nadovežem na svoj prethodni post još veći retardi su oni koji pomenutu reku zagađuju iako iz nje može da se pije voda u drugoj državi bi sve bilo zlatom popločano do tamo kod nas avaj.

Stvarno? Moj drug je završio dve godine ETF i neki MS kurs platio hiljadu evra ako se dobr sećam, dobio neki sertifikat i sad održava sajtove uglavnom i tu dobija veliku lovu...

Vrlo verovatno je da je zavrsio kurs za server 2008 ili 2012. Ako nije ove godine slusao kurs, to je 2008 sigurno.

Da, stvarno mi nije jasno kako neko može da odseče jelku da bi mu stajala nedelju-dve u kući i posle da je baci u kontejner.... :(
ma,meni je groznije oni koji ih poseku radi prodaje,pa ne uspeju da prodaju,i onda gomile bacenih pored kontejnera.jedne godine je neko i zapalio kontejner napunjen jadnim jelkama,u pozeskoj kod pijace...koliki je to plamen bio...sve bi ja to u aps.

`pomor` jelki
na robiju one koji seku i prodaju jelke bez busena:rtfm:

Mi nismo kupovali sa busenom... I tu praksu smo prekinuli za novu 2009. godinu kada smo nabavili plasticnu, lepu od metar 80. Ima grana koliko hoces - pre smo se zalili da nemamo gde da stavimo sve ukrase, sada se zalimo da ne mozemo da popunimo. Svake godine ponesto novo dodamo. Jes' da joj je poreklo iz Malezije, ali vrsi posao :aha2:
Ukljucujuci i predstojece slavlje, spasili smo 6 jelki :aha2:

Back