Negativa

Ne bih rekao da ih je samo tako malo - jer ne verujem da ih ima samo kod mene, ja ih vrlo cesto vidim. Na terasi, na ulici, po travnjacima i drvecu, na obali reke, u Tempu (da, da unutar Tempa barem 5-6 :hahaha:), Idee (takodje :hahaha: )...

Izvestaj iz ostalih krajeva ne mogu da dam jer je sad skoro zimsko vreme da su dani kratki, a po ostalim delovima grada sad najcesce idem tek kad padne mrak, a vrapci valjda spavaju? Valjda ne gresim :think:

Мени они делују сналажљивије од голубова. Зачас им испред носа однесу плен, лакше побегну испред аутомобила или неког предатора... Шта је извор за ту вест?

Ne bih rekao da ih je samo tako malo - jer ne verujem da ih ima samo kod mene, ja ih vrlo cesto vidim. Na terasi, na ulici, po travnjacima i drvecu, na obali reke, u Tempu (da, da unutar Tempa barem 5-6 :hahaha:), Idee (takodje :hahaha: )...

Izvestaj iz ostalih krajeva ne mogu da dam jer je sad skoro zimsko vreme da su dani kratki, a po ostalim delovima grada sad najcesce idem tek kad padne mrak, a vrapci valjda spavaju? Valjda ne gresim :think:

To je najnovije..i najveci neprijatelji su im gavrani i svrake..oni su ih potisnuli kao i laste sto to su..

To je najnovije..i najveci neprijatelji su im gavrani i svrake..oni su ih potisnuli kao i laste sto to su..

image196.jpg

Лица и став овогодишњих бруцоша за које верујем да нису из Београда.

На тим лицима видим доста горчине, стреса и муке. Као да мрзе ово место, или потребу да дођу на њега. Разумем их. Али такође не осећам потребу да их дижем у небеса. У градском превозу се гурају, бахато угуравају своје торбетине, вичу и малтретира ме све то збирно. Верујем да верују да на тај превоз, којег махом не плате -- како пречујем из њихових разговора -- имају више права од оних који у Београду живе и плаћају га.

Слажем се, требало би им допустити да се неометано возе, уколико би се мање гурали и отимали за стојеће место које је већ заузето, мање довикивали са једног краја аутобуса на други, пробијајући уши сапутницима. Уколико би, укратко, схватили да су дошли у средину којој треба само малчице да се прилагоде, стварно бих се сложио да треба да се возе џабе.

Ал` и даље ме вуче депра кад помислим какви су животи студената при овој кулминацији капитализма, а камоли студената који су отишли у други град да стекну знање и звање.

Нпр. у НР Кини је огромна већина становништва набијена на исток, док је провинција пуста. (према мом сећању на демографску мапу)

Нпр. у НР Кини је огромна већина становништва набијена на исток, док је провинција пуста. (према мом сећању на демографску мапу)

Bas tako, jedan siri pojas, par stotina kilometara, uz more i uz par glavnih reka je gusto naseljen - a Himalaji zauzimaju jedno pola Kine - tu jedva da uopste ima ikog.

da bih otišla kod državnog lekara opšte prakse moram prvo da zakažem
zakazali mi za sledeći ponedeljak
tipujem da ću do tad da ozdravim, pa ako nekom bude trebao termin nek se javi na pp, cena po dogovoru:manikir:

...e, mozes da odes i na ne zakazano pa cim se ukaze neki slobodan termin, lepo udjes ti..tako je bar u mom dz, narocito ako
si bolesna, hocu reci nisi navratila za neki uput ili nesto sto i nije hitno....

Najveće skladište nuklearnog otpada u Evropi, građeno po standardima EU,
za nekoliko nedelja će biti otvoreno u Vinči. Čeka se trajna upotrebna dozvola.

Novo skladište neće služiti za odlaganje nuklearnog goriva jer je Srbija već
otpremila nuklearno gorivo u Rusiju. Nadležni kažu i da novo skladište neće
služiti za eventualno odlaganje radioaktivnog otpada koji nastaje u drugim državama,
već isključivo za skladištenje radioaktivnog otpada, koji nastaje u našoj zemlji.

Jos ostaje i da poverujemo u sve to.....

a Vinca je udaljena nekih desetak km.od Beograda..
Koji li je um sve ovo smislio....

Zato ovih dana cela hooka oko toga da je Srbija prva zemlja na Balkanu koja je potpuno očišćena od nuklearnog otpada...Čiste nas da bi oslobodili mesto za novi...Dobro trebalo bi da bude sigurno...

Verujem da na skladiste najvise urlaju opozicione stranke - namerno zaboravljajuci da mi, ako zelimo da budemo bar privid ozbiljne drzave - moramo da imamo i takva istrazivanja i proizvodnju.

Pa jel neko misli da razne terapije zracenjem mogu na licu mesta da se spreme? Pa ne mogu. Nema ni snimanja zuba bez radijacije, a da ne pricamo o necem jacem. I gde bi taj materijal mogao da se proizvodi? Mozda u Vinci?

A jel se neko seca da smo mi jedan dobar tovar otpada otpratili za Rusiju, pre izvesnog vremena? Trebali smo onda da budemo zabrinuti kada je potroseni nuklearni materijal bio u slabije obezbedjenom mestu. Sada treba da budemo manje zabrinuti - ovo skladiste je ok, a stare zalihe su bar 5000km odavde.

Није баш вукојебина, већ Винча.

Да цитирам коментар који ми се свидео: "Јбг; да нисмо депонија људског смећа, не би били ни нуклеарног... Али важно је да је смеће по ЕУ стандардима! И нуклеарно, и оно друго..."

Back