Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
Negativno- upravo odsanjan san koji aludira na bolest, dugu i tešku, kaže Sanovnik.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
prošle nedelje mi je baka umrla, izgleda da ni moj verni i dragi prijatelj sa kojim sa provela 14 godina neće još dugo
.za jednog psa, to je dugovečan život, ali za mene je on član porodice. mislim da sam sa njom čak bila i prisnija nego sa ostatkom moje porodice. slep je već skoro 7 meseci, već 5 dana odbija da jede, a već 2 i da pije vodu. povraća. ne može da stoji na nogama.brojim minute do 17h kada cu ga odvesti od veterinara, jer ovaj tek tada dolazi.
tetki treba da vratim za koji dan 500 e. znaci nista od mojih kola za koja sam skupila pare.
sve u svemu jedno ooOOOooogromno Sran*je!!
Razumem te i za baku i za psa... .
Ja sam moju kucu morala da uspavam..Ne pitaj me kako mi je bilo.... Da nije bilo Mačkića, ne znam kako bih preživela tu noć.....Još uvek čuvam njegovu ogrlicu..grize me savest, iako sam znala da tada nije bilo pomoći.
Šta da ti kažem, glavu gore..stisni zube......i javi nam šta ti je rekao vet.
A, autić? Ma, skupićeš ti opet parice, ne brini.
)ipak dolazi oko 19h,...cupkam,...iscekujem. pravo da ti kazem strah me je da ga vodim kod nekog drugog. ovaj nam leci pse vec 17 god i jace.
ovaj moj veterinar ne uspavljuje pse, moji roditelji su za to da ga uspavamo ako mu nema spasa,..ja ne znam, ne smem. nemam hrabrosti za to.
ne zelim da dodjem u situaciju da moram da biram, ne bih volela da sa muci, a opet sa druge strane, nemam snage da donesem odluku da nekome ugase život.
uf,.... nemam pojma mislim da cu poludeti. 10000 hiljada misli u sekundi.
bio nam je svestenik danas da nam osveti vodicu. docekala sam ga crvena i natecena od plakanja.
pitala sam ga da li smem da donesem psa da prisustvuje molitvi posto lezi na terasi bolestan ,ali nisam mogla da ga podignem. svestenik je kasnije otisao samnom na terasu i malo ga poskropio vodicom.
mislim da je moju majku bio blam, od mog izliva emocija, ali sveštenik me je potpuno razumeo. ispričao mi je neku priču o ježu, kako ga je našao i jako se vezao za njega,ali jez je na zalost uginuo. kaze da mu je bilo jako tesko.
na neki nacin me je malo utesio)
ipak dolazi oko 19h,...cupkam,...iscekujem. pravo da ti kazem strah me je da ga vodim kod nekog drugog. ovaj nam leci pse vec 17 god i jace.
ovaj moj veterinar ne uspavljuje pse, moji roditelji su za to da ga uspavamo ako mu nema spasa,..ja ne znam, ne smem. nemam hrabrosti za to.
ne zelim da dodjem u situaciju da moram da biram, ne bih volela da sa muci, a opet sa druge strane, nemam snage da donesem odluku da nekome ugase život.
uf,.... nemam pojma mislim da cu poludeti. 10000 hiljada misli u sekundi.
........E, to., to je mene uništilo. Svi su se izmakli,ućutali, i čekaju šta ću ja da kažem. Mislim, pravi užas. Ko sam ja da odlučujem o tudjem životu, razumeš me... Da ti ne pričam kako mi je bilo. S druge strane, vet čeka šta ću da odlučim...a pas se za to vreme skoro igra ! Pazi, do tog momenta mu je bilo loše (imao je megakolon i veliku operaciju par meseci pre toga) a tad, ko za vraga, bilo mu na oko. ok. Čak kad je vet došao, on uredno laje na njega, čuva kuću ! E, to me još više dotuklo...Do poslednjih sekundi svog života bio je na dužnosti., sreća moja....
.Ma, šta da ti kažem....osim da se nadam da nećeš to doživeti.
poludecu, ne znam sta cu od sebe. obilazim ga na svaki sek. drndam nesto po netu tamo - vamo a u stomaku samo kljucha!!

Sve je to život, Nina......Prvi put sam smrt gledala u oči sa mačkom. Posle 12 godina provedenih sa nama u kući, sve je znala. Samo što nije znala da govori. Razbolela se od bubrega. Tri dana smo je vodili kod veta na infuzije, nadali se, nadali......
Meni u rukama je izdahnula.. Gledala sam u nju i brojala ropce..Izdahnula je isto kao čovek. Tako, da,....životinje su čoveku potreba. Učimo se životu sa njima.

Jel oces da me rasplaces veceras...
zanam da je to sve zivot..i ljudi umiru
ali jednostavno ne mogu da mislim da ce moja
ljubimica jednom umreti..a kada vec d toga dodje
zelela bih da umre od starosti ..i da je nista ne boli..
...zezam se, draga...Imam psa i vas dve ste me totalno unegativile
sa ovom pricom da necu moci da spavam..
misleci na Virginijinu kucu..tuzno...![]()
ne nina, nego treba na protiv da joj pružiš što više pažnje dok je živa. da te kasnije u nekom trenutku ne bi grizla savest da si je mozda nekad zapostavila.
voli je sto vise mozes i pazi na nju dok je sa tobom.
ja sam to radila sa mojim psom, kad god sam pomislila da ga jednog dana neće biti. bukvalno sam pred spavanje ustajala iz kreveta da ga pomazim, znajuci da jednog dana necemo vise biti zajedno. tog trenutka sam se godinama plasila. jedina stvar koja je mogla da me naljuti je kad mi neko dira ili zaheebava psa ili njegovu rasu. po prirodi nisam ljutadžija,ali to je umelo da me razbesni opasno.
al ***,..to je zivot. svesna sam toga, ali kad dodje do tog trenutka, tesko je u pič*k*u materinu!!
hvala bogu pa mi je preprošle nedelje neurolog zbog nekih glavobolja prepisao bromazepame, inace ne znam kako bih ovo prezivela.
Ej, javi nam u svakom slučaju šta je rekao doca, kad se smiriš, naravno.
Aaa ...ona je moje sunce..moja malena srecica..
bez nje bi moj zivot bio uskracen za jednu veliku ljubav...
i ona je najvoljenije i najcuvanije i najobozavanije stvorenjce na svetu
Ne smem ni da te pitam jel bio veterinar ?
zajedno smo odrasli.
u šetnji ako bi se osetio zapostavljenim, umeo je da se okrene , naljuti i vrati kuci
)bila sam kod lekara.
prva stvar koju zelim da kazem je , da neke ljude zaista ne razumem. uletela sam u veterinarsku cekaonicu uplakana, cupava-natecena. kao zena smetena s uma sa poluživim psom, umotanim u frotir. ispred mene su bili 1 par sa zdravim, mladim zivahnim psom i jedna zena sa lepim lesijem. kroz suze sam ih pitala mogu li preko reda jer mi pas pada u komu, prestaje da diše.
na šta su "ljubimci" žitotinja promrmljali:"paaaa...hm..... btw. ovi prvi su došli za mast protiv gljivica za muda svog kera, a ova druga zbog buva!!!!! alOOO!!! A MOJE KUCE JE NA IVICI ŽIVOTA!! i kakvi su to ljudi, ljubimci životinja? kako bi ih nazvala..... Kreteni !!!
elem,...kad je veterinar izasao u cekaonicu i video kikija odmah nas je uveo unutra preko reda. uzeo mu je uzorak krvi, (sutra treba da stigne rezultat izmedju 14-16h- znaci do tad nisam živa) samo da nisu bubrezi jer onda je gotov.
upao je u dubogo stanje(nečekjebemligakakosezove slicno je komi, samo sto organizam proizvodi neki smrad. u ustima su mu se od nagrizanja te kiseline pojavile bele fleke.
veterinar ga je prikljucio na infuziju i dao mu antibiotik i vitamin.
cekamo sutra taj rezultat i molim boga da nisu bubrezi.
U ybt da nije dijabetis, pa su se te bele fleke pojavile od acetona iz krvi? Dijabetičar kad padne u komu izlazi mu iz usta smrad sličan alkoholu.... Pošto nije jeo par dana, lako moguće, plus starost......A, u tom slučaju, i bubrezi su oštećeni...Ovo ti pišem ne da bih te dodatno rasplakala...nego da se unapred spremiš na moguće..
Ehh pricaj mi o ljubomori..
mislim da je kada sam ja u pitanju
da je najljubomornije kuce na svetu
dusa moja
nadamse i zelim da kiki bude bolje