Negativa

koliko si platila?
mozda ide na procenat?
60 или више... Хоће рећи, барем 60, а обавезно 1%.

Нпр. ако плаћаш нешто веће, у пошти, за 100 000 је провизија 1000 динара...
Не знам како је у банкама. Претпостављам још више.

А ни једни ни други нису сиромашни, одржавање рачуна кошта и код једних и код других.
Пре пар година је у пошти било 110 дин месечно, па 90... сада је 160 (у банкама наравно више).

Ја сам од скоро почео Инфостан да плаћам у Инфостану. Нећу да им дам скоро 130 динара.
А беше бесплатно. "Генијалност" од Шапића :roll:
SBB čini mi se isto ima opciju da im platiš račun kod njih bez provizije.
Vodovod isto.
Ovde nema infostan jer je u pitanju kuća

SBB čini mi se isto ima opciju da im platiš račun kod njih bez provizije.
Vodovod isto.
Ovde nema infostan jer je u pitanju kuća
Јесте, код СББ се лично плаћа тачан износ... Уз малу напомену да су им све цене ___9, а они тако ретко имају тај динар.

Pa skupićeš za mesec dana :)
Stavljaš u kasicu i otvaraš je kad dođe vreme da se plate računi.
Pa videćeš kad bude i 9 za sbb i ??? za eps i ??? za infostan i ??? za telefon itd itd :)
Resto, ako nema da se kupi bar 5€ vratiš u kasicu do sl meseca i tako opet :)
Ja npr sve papirne novčanice od 10 i 20 din sklanjam "na stranu" u jednu kutijicu. Kad se kutijica napuni kupim 5 € a sve što "pretekne" od okrugle cifre (na osnovu veličine bude oko 700-750 din) vraćam nazad "kao sefte" Takođe, očuvane novčanice od 50 din stavljam na stranu i kad se popuni prostor ispod stonjaka gde ih odlažem kupim evre. I tako u krug :)
Imaš dodatnu uštedu koju skupljaš na tenane a ne da odjednom odvojiš neke pare u štek

Pa skupićeš za mesec dana :)
Stavljaš u kasicu i otvaraš je kad dođe vreme da se plate računi.
Pa videćeš kad bude i 9 za sbb i ??? za eps i ??? za infostan i ??? za telefon itd itd :)
Resto, ako nema da se kupi bar 5€ vratiš u kasicu do sl meseca i tako opet :)
Ja npr sve papirne novčanice od 10 i 20 din sklanjam "na stranu" u jednu kutijicu. Kad se kutijica napuni kupim 5 € a sve što "pretekne" od okrugle cifre (na osnovu veličine bude oko 700-750 din) vraćam nazad "kao sefte" Takođe, očuvane novčanice od 50 din stavljam na stranu i kad se popuni prostor ispod stonjaka gde ih odlažem kupim evre. I tako u krug :)
Imaš dodatnu uštedu koju skupljaš na tenane a ne da odjednom odvojiš neke pare u štek
Ми већ одавно водимо приватно књиговодство, колики су нам приходи и трошкови, тако да је тешко да се изненадим било чиме. Нисам ја почео са свим тим, али сада се ја бавим. Све је у табели, имам графиконе (иначе волим статистику), тако да могу да кажем како смо који месец прошли, и наравно целе године збирно.

Што се ситног тиче, могу да похвалим Лидл, они увек тачно враћају кусур без обзира шта им дам.
Није то никаква велика филозофија или нешто што се граничи са немогућим. Решили да имају и имају.

Back