Nega guma

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
75.352
Volim kada menjam gume (zimske/letnje) da iste operem, prosušim i naprskam sredstvom za kao zaštitu guma. Nekad je to onaj kokpit sprej nekad i spec za negu guma. Imao sam jedan ovaj iz lidla pre par godina ali nikako ne mogu da ga nađem ponovo. Iako je trenutna akcija u lidlu on ne postoji.

Jel ima neka druga alternativa?

Screenshot_2021-11-28-08-22-31-274_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Sunčev sjaj je super kupovao sam ga u... Pevecu ili getrou ali sprej za unutrašnjost :think:ovo za gume nikad vido pogledaću. Navrneš samo prskalicu i vozi.

Imas gugl pa potrazi gde ima da se kupi. Kosta 11-15e, kako gde. 473ml pakovanje, dugo se zadrzava na gumi, bas, bas dugo, vise od mesec dana, a trosi se bas malo. Redovno mazem na 3 auta i posle 4 god sam na malo ispod pola pakovanja.

Sto se tice nege guma zimskih/letnjih koje nam stoje do sledece zamene nisam sigurna
koliko je pametno koristiti razna sredstva i koliko bi ista mogla nauditi strukturi gume.
U servisu gde sam radila zamenu pitala sam upravo to oko nege i rekli su mi da ne treba nista, samo ih pravilno
cuvati do sledece sezone. E sad koliko su i oni strucni pitanje je.
Oni su meni letnje gume upakovali u velike kese i to je to. Ja bih ih samo jos oprala vodom i nikakva sredstva ne bih koristila.
Mozda se treba raspitati kod firmi koje prodaju i bave se samo pneumaticima.

Ne pada mi na pamet da menjam gume svakih 6-7 godina kada su kao nove, imam dva seta koja menjam i držim uskladištene na tamnom i suvom. Posle demontaže ih plahnem i prsnem ovom govnhurijom.

Ja isto nista ne negujem, operem auto kao sto operem jaja i to je to. Inace koristim all season gume. Ranije sam imao Nokian stuko s njima 30 iljadarki i drzao ih dve i po godine i bacio, onda sam stavio Good year i bolje su, manje su bucne.

Back