Nedovrsene price i Istorija Srednje Zemlje

Бранчез

Ističe se
Poruka
2.755
Pozdrav drustvace. Zanima me da li ima u nasim knjizarama da se nadju Tolkinove Nedovrsene price i Istorija Srednje Zemlje?:think:

Imam Silmariliona, Decu Hurinovu, Hobita i naravno sva tri gospodara, pa me eto zanimalo da jos produbim znanje o Srednjoj Zemlji. :cool:

Ako znate mozda da li imaju i gde da se nabave, ako ne u starom dobrom papirnom formatu, onda i u elektronskom, na srpskom ili engleskom. Voleo bih da ih procitam.

Takodje ako znate jos neku Tolkinovu knjigu relevantnu za ovu temu . . . :worth:

Већ постоји тема о Толкину. Недовршене приче имаш у Алнарију,Приповести из опасних предела у Алгоритму, а Историја Средње земље још није преведена.

U Vulkanu su Nedovrsene price raprodate nazalost, moracu da potrazim negde drugde, mogu li mozda da im trazim da naruce?

A za te Pripovesti nisam pre cuo. O cemu se radi?

Da li ima mozda Istorija Srednje Zemlje da se kupi na engleskom? Bese ima 12 knjiga jel tako?

Приповести(У оригиналу Tales from perilous realms) се састоје од 3 кратке приче које нису смештене у Средњу земљу и Авантуре Тома Бомбадила која се састоји из неколико песмица.

Историја има преко Амазона да се купи.

Cao. :)
Ja sam tri dela (The Shaping of Middle Earth, The Lost Road and Other Writings i The Return of the Shadow) kupila u Bugarskoj (Sofija) i na engleskom. Sto vise citam Tolkina na drugim jezicima, to mi se vise cini da nesto propustam. Preporucujem ti da ih kupis na engleskom ako si u mogucnosti.

Zdravo :D
S obzirom da dobro stojim sa engleskim, to mi uopste ne bi smetalo, ali smeta mi to, kako da ih nabavim. Kupovina van zemlje, preko neta, rekao bih ne dolazi u obzir. Carina, postarina a i sama cena knjiga, nije mala, tako da bi to verovatno bilo pravo malo bogatstvo. A da narucujem jednu po jednu, nikako ne dolazi u obzir, jer bi onda tek bilo skupo. E sad jedino ako uspem da nadjem ovde kod nas nekako na engleskom, to bi bilo super. Posto ne ocekujem da ce se skoro prevesti, a zanima me dosta. Citao sam na netu sta se radi u tim knjigama i ima dosta informacija koje ne smeju da se propuste. Kakve su te sto si ti procitala? :think:

Back