Nedostojan! Šta je sve patrijarh Porfirije rekao na sastanku s Putinom

Siguran sam da srpski jezik može pružiti još mnogo varijacija na temu, ali postavlja se pitanje, zašto to uopšte forsirati?
Kao što rekoh, većina ovih što napada Porfirija bi napadala i patrijarha Pavla, ne vide oni tu neku naročitu razliku jer popovi lopovi.
kada nesto ne razumes onda ne pises bezveze, jer svi znaju da je pokojni paja bio skroman covek; ovde se radi o laznim autoritetima koji padaju kao zrele kruske kada se narodu otvore oci

Вучићу позлило у САД.

Да ли ће изговора бити пред Путином, можда неће ни отићи.

Јел готов са гејм од тронс са царевима и свецким велможама

Или још може мало да се игра са беззубом Србијом ??

--
Џиберска дипломатија и државништво

То је твој проблем што Цркву сводиш на једно лице.
Upravo suprotno, veoma vodim računa da se moja kritika tog jednog lica ne uzme kao argument za neki mogući spin.
У стварном животу, ако је отац насилник, физички, ментални, ако бије чланове породице или немо или са проповедник одобравањем посматра како му неко други бије, поткрада или убија чланове породице, онда се та "грешка" пријави надлежном органу.

Врло погано подмећеш. Игноришеш све што је Буловић-Перић екипа радила у време Вучића, а поготово од Надстрешнице.
Ја не игноришем.
Ти си већ закључио да сам ја непријатељ, сад само елаборат у више пасуса.
Као нека Љиља Смајловић.
Не занима ме да ти се правдам, веруј ми или не веруј, ко те ј..е.
Спорцки поздрав
Kakvo podmetanje, ti si mene pitao da pogodim tvoje motive, pa sam ti udovoljio.

Nego si ti postao malo komesarski tip, pa hoćeš da ti se 100% aminuje, ne samo poenta, već i paket u kojem dostavljaš istu.
E pa, dozvoli, sa poentom se slažem, ali isto tako sam alergičan na sve te Pukovnik Risto/Crkva Srbije forice.

kada nesto ne razumes onda ne pises bezveze, jer svi znaju da je pokojni paja bio skroman covek; ovde se radi o laznim autoritetima koji padaju kao zrele kruske kada se narodu otvore oci
Obali ti svaki autoritet koji ti ne odgovara, niko ne te ne remeti.
Nego valja paziti da se čovjek ne zaigra, mediji su danas moćniji nego ikada, već poturaju raznorazne narative, kako kome šta odgovara.

Grešiš.
Ti koji stavljaju znak jednakosti između Pavla i Porfirije, SPC generalno ne zanima. Njihov odnos je nepromenjiv.
Porfirije ovim što je uradio osramotio je pre svega i postao sasvim legitimna meta kritika vernika SPC.
Bio je ignorisan sve dok je u jednom potpunom moralnom posrnuću srpskog društva neuspešno balansira, sa izgovorom da SPC ne sme zagovarati podele.
Nije dobro, kako SPC je odavno morala biti pastir i stati na čelo studentske kolone. Amfilohija uopšte ne bi imao dilemu gde treba da bude.
Ali dobro, balansirao.
Sada otvoreno stavio na stranu režima koji ništa hrišćansko i srpsko nema u sebi.
Krišom, iz potaje, verujući da njegove izjave neće biti objavljene u celosti i da će ako se sazna i dalje moći lagati, balansirati i tvrditi da je navedeno izvučeno iz konteksta. Nije dostojan. Nije patrijarh. SPC ostaje tamo gde jeste.
Saglasan sam sa tvojom ocjenom samog događaja, ali baš zbog te razočaranosti trenutnom situacijom želim što više da se distanciram od onih koji ne kritikuju patrijarha iz osjećaja razočaranosti, već iz drugih pobuda.

To samu kritiku ne mijenja, zapravo je još veća ova koja nije potaknuta mržnjom.

E pa, dozvoli, sa poentom se slažem, ali isto tako sam alergičan na sve te Pukovnik Risto/Crkva Srbije forice.
Цветнаја, него шта.
Хоћеш ти наведем реаговања Комесара Буловића и његових запосленика на местима епископа и свештеника?

Погледаћу у текстовима на Теологија.нет, па ћу ти поставити. Они имају лепо сложено.

У међувремену, митрополит Јоаникије је био један од шест епископа потписника протеста против текста епископа Давида који је објављен на сајту СПЦ, а у којем Давид студенте оптужују да их обучавају да постану усташе и злодуси љубјанке

У међувремену, митрополит Јоаникије је био један од шест епископа потписника протеста против текста епископа Давида који је објављен на сајту СПЦ, а у којем Давид студенте оптужују да их обучавају да постану усташе и злодуси љубјанке
To znam.
https://forum.krstarica.com/threads...kcija-porfirija.1023738/page-12#post-50609029

Back