Nedostatak romantike kod partnera

Wise Owl

Ističe se
Banovan
Poruka
2.632
Naznaka: Tema se nalazi na romantici, nije ljubav i seks.

Recimo, vi ste veoma romanticna dusa. Volite takve filmove, citate ljubice (ne nuzno ako ste musko), prijaju vam setnje, drzanje za ruku, dugi razgovori, mazenje, mali znaci paznje, mozda poljupci na kisi..
I onda, naidjete na momka / devojku koja nije nimalo romanticna. Da li vam to smeta? Mozete li uopste biti u vezi sa takvom osobom?
Ima ta osoba skoro sve sa vase liste ali romantika nula.

onda, naidjete na momka / devojku koja nije nimalo romanticna. Da li vam to smeta?
Da.
Biti romantičan ne mora da podrazumeva čitanje ljubavnih romana i gledanje takvih filmova. Meni je to dosadno.
Određena doza detinjeg, čudnovatog i nesvakidašnjeg je uvek dobrodošla.
Neobavezni, opuštajući i spontani.

Da.
Biti romantičan ne mora da podrazumeva čitanje ljubavnih romana i gledanje takvih filmova. Meni je to dosadno.
Određena doza detinjeg, čudnovatog i nesvakidašnjeg je uvek dobrodošla.

Neobavezni, opuštajući i spontani.
Dao sam samo neke od mnogih primera. Ne mogu pokriti sve.

Slazem se sa tobom. Biti u vezi sa devojkom koja ne voli romantiku za mene je gotovo nemoguce jer u takvoj vezi ne mogu biti ono sto jesam.

Romantika se često potcenjuje.
Od nje se ne živi ali ulepšava odnos dvoje ljudi.
Primetio sam da je mnogi smatraju nezrelom, detinjom, da je to za tinejdzere. Da je to nesto sto samo imas u filmovima ili da je to nesto sto izumire i deo je vremena koje nestaje.
Znam kakva je bila moja prva ljubav i bas takvu bih opet zeleo da imam. Romanticna do daske.

Za mene je dovoljno da žena zna da koristi usisivač i da mi spremi kajganu. Sve ostalo ću ja...
Ljude se grcevito drze nekih starih vrednosti koje vise ne odgovaraju vremenu u kojem zivimo. Nekada je musko radio i onda dodje umoran, a zena koja je domacica naravno da obavlja sve kucne poslove.
Danas i zene rade tako da je smesno da neki muskarci ne zele podeliti poslove. Valjda im treba druga mama.

Da, možda imaju formiranu sliku šta ona predstavlja. Slabost, neozbiljnost, nepotrebnost.
A ona je mnogo više od toga.
Vidis, romantika iziskuje bivstvovanje u trenutku (sadasnjosti) jer se svaki momenat prozivljava sa snaznijom emocijom. Cenis i najsitniji detalj kod partnera, uzivas u momentima (vremenu) koje je dragoceno i nepovratno.

Ove neromanticne veze ne traze od tebe budnost u trenutku jer se fokus na emocije koristi u specificnim situacijama.

Mozda ne bih nazvala to romantikom ali definitivno ako nemamo slican jezik ljubavi ta veza nema buducnosti.

U tim slucajevima se desava da se osecamo nevoljeno, nemamo dovoljno paznje i tome slicno...a onda sa druge strane bude ali ja tebe volim...ali ti se ne osecas voljenim i tako...i tu ne pomazu nikakve reci...to su sitnice, neko ih naziva romantikom, neko paznjom...koje nam pruzaju taj osecaj ljubavi...bez njih kad tad vezi dodje kraj.

Back