Nedostatak emocija , saosecanja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cuj, nije da ne znam sta hocu, samo nikako da nadjem? da li kocim samu sebe ili me koce drugi? To jos jos nisam sigurna. Ima ono kad krenem, zaletim se, ali onda se desi nesto, neki prekid filma i kraj:( Samo stanem, sledim se, kazem NE...i eto frke:) Zbunim i sebe i druge....ali lagala bih kad bih rekla da nikad nisam osetila nista drugacije,jer jesam i bilo je super, a zasto nije trajalo, e sad to bi bilo prvise dugacko:)

Ne znam da li se ovo stvarno nadovezuje i je li slicno osecanje kao moje, ali recimo evo da kazem ja sam ravnodusna, nekako ne znam ni kako to da opisem, ja svaku situaciju potpuno shavatim, kad je nekom tesko, boli ga, zabrinut je, i u tim momentima pomazem, angazujem se, obavljam sve sto treba, medjutim iznutra osecam veliku prazninu, samo prihvatim stvari onako kako jesu, i niti sam previse tuzna, ni previse srecna, nisam nista, samo pomirena sa svim sto se dogadja oko mene. Tako svaki dan, u sustini jedna ogromna rupa negde unutra. Ja uzivam da vidim emocije koje ispoljavaju drugi ljudi, kad su stvarne, kad se ne pretvaraju....a ja i kad ih iskreno osecam, a umem da osetim neverovatno puno, ne mogu da ih pokazem, uvek delujem tako hladna, tako daleka, a iznutra ponekad sve u meni divlja, vristala bih, do ludila....i onda samo predje u ravnodusnost......ne znam. Ustvari sad kad sam napisla vidim da je moj problem nesto sasvim drugo od tvog:) Ja osecam, i to JAKO, samo sto brze bolje zakopam i pretvaram se da nije tako, ostajem sama iznutra sa sobom....i samo sebi priznajem kako stvarno jeste.....
Znam da ovo nije ni malo pomoglo:)

I kod mene je tako skoro pa identicno...bas to divljanje osjecaja, a ustvari kao da ih i nemam...sto dovodi do nekog apsurda

Cuj, nije da ne znam sta hocu, samo nikako da nadjem? da li kocim samu sebe ili me koce drugi? To jos jos nisam sigurna. Ima ono kad krenem, zaletim se, ali onda se desi nesto, neki prekid filma i kraj:( Samo stanem, sledim se, kazem NE...i eto frke:) Zbunim i sebe i druge....ali lagala bih kad bih rekla da nikad nisam osetila nista drugacije,jer jesam i bilo je super, a zasto nije trajalo, e sad to bi bilo prvise dugacko:)

sta sta sta je to to nas zanima:lol:u ovom slucaju je isto tako nadjeno a nije trajalo zato sto se zasitila..nije doslo do promene..vec bas zato sto nije znala sta zeli..ne moze nesto traziti i mastati kad to ne postoji..sve u zivotu je sta vidis to i dobijes..a ona ne zeli videti realnim ocima vec sarenim

:ok:upravo..i sto vise covek pokusa da se priblizi to se vise zatvaras i osetis ugrozeno..kao da te licno napada sto zeli da pokazes emocije prema njemu..koje ti pokazes ali samo kad je tebi potrebna povratna emocija..jedino mi je zao sto ce tu emociju dobiti neko kome uopste nije stalo..da bi takva osoba imala prostor da se sama priblizi i otvori..i onda idealizuje bez osnova nekog koji uopste nije takav zapravo..isto tako hladan

Ali bitan je nacin na koji ti ljudi prilaze...pretezno , oni te vide kao nekog sa problemom koji oni pokusavaju na neki nacin svojstven objasnjivanju sirokih masa...dajuci savjete kojih je ona i sama svjesna i poznaje ih bolje od njih, ali postoji ta neka prepreka...iz koje je izlaz, teoretski, lako moguc, ali se tesko nazire rjesenje...
ti ljudi cesto se usudju davati i neke prognoze stanja, kojeg ni sekunde nisu svjesni i to osobu sa ''problemom'' samo udaljava

Poslednja izmena:
Ali bitan je nacin na koji ti ljudi prilaze...pretezno , oni te vide kao nekog sa problemom koji oni pokusavaju na neki nacin svojstven objasnjivanju sirokih masa...dajuci savjete kojih je ona i sama svjesna i poznaje ih bolje od njih, ali postoji ta neka prepreka...iz koje je izlaz, teoretski, lako moguc, ali se tesko nazire rjesenje...
ti ljudi cesto se usudju davati i neke prognoze stanja, kojeg ni sekunde nisu svjesni i to osobu sa ''problemom'' samo udaljava

vidi brate da ti objasnim..vecina ne zna ni meni prici..ali ako ih zelim pustiti u svoj zivot dacu im smernice..istinom cu svakom otvoriti polako vrata..a ona ih zatvara..otezava prvenstveno sebi..zasto?nema razloga biti s nekim na pola..cak sam i izvukao sve sto je moglo i vise od bilo koga..a cemu povlacenje i trazenje opet istog..a ne moze ni priblizno biti jer nema niko zelju da kopa u prazno bez nagrade..to su osobe kojima tesko ko pridje..moras ih pustiti da te izaberu sto se i meni desava uvek

vidi brate da ti objasnim..vecina ne zna ni meni prici..ali ako ih zelim pustiti u svoj zivot dacu im smernice..istinom cu svakom otvoriti polako vrata..a ona ih zatvara..otezava prvenstveno sebi..zasto?nema razloga biti s nekim na pola..cak sam i izvukao sve sto je moglo i vise od bilo koga..a cemu povlacenje i trazenje opet istog..a ne moze ni priblizno biti jer nema niko zelju da kopa u prazno bez nagrade..to su osobe kojima tesko ko pridje..moras ih pustiti da te izaberu sto se i meni desava uvek

Tako i biva uvek .To je najmanji problem
A ni sam sebe ne mogu definisati do nekih sitnih detalja, tako da :lol:
Nekako mislm da je najbolje kada sve stoji u nekom istom mestu , da se ne prenagljuje sa nicim.Mnogo sam ozbiljnu temu pokrenuo :lol:
Ma nemam pojma , odo :lol:

Neko vreme primecujem da nemam emocija prema nicemu , radim sve sablonski , ispostujem sve oobaveze i sve prema prijateljima, rodbini (nije znaci stvar u ponasanju ).Ne mogu da shvatim da nemam nicega , da se ne zabrinem za najblize , ne osetim nikakvo dublje osecanje, cak ni strah za nekoga .
Niko koga poznajem nema slicna iskustva , svi su nekako saosecajni , prezabrinuti , i deluje mi da se iskreno tako i osecaju .
Ne znam da li je samo takav period u pitanju , ili ?

meni se desava da nekada nista ne osecam prema nekome, ali to nije bez razloga.

mislim da ljudi generalno to manje vise glume, da bi bili bolji u ocima drugih i bolje prihvaceni. realno svako gleda svoje doope i svojih najblizih, ali bukvalno najblizih. ja od takvih preosecajnih bezim glavom bez obzira, jer ne verujem u njihovu preosecajnost.

i ravnodusna sam na neki nacin prema nepoznatim ljudima koji mi ne znace nista. mada, ako hocu mogu da osetim ono sto drugi oseca, a to mi smeta. jer zasto bih ja osecala bilo sta, dal ce taj neko nepoznat da oseti ono sto ja osecam? plus imam strahovite varijacije koje se u sekundi menjaju o najdubljih osecanja do totalne ravnodusnosti. i ne samo to nego postoje extremno nagle promene pozitivnih i negativnih osecanja prema nekome.

sta sta sta je to to nas zanima:lol:u ovom slucaju je isto tako nadjeno a nije trajalo zato sto se zasitila..nije doslo do promene..vec bas zato sto nije znala sta zeli..ne moze nesto traziti i mastati kad to ne postoji..sve u zivotu je sta vidis to i dobijes..a ona ne zeli videti realnim ocima vec sarenim

:) hahaha....da znam da je to glavno. Pa, kao sto sam vec konstatovala, bilo bi poduze, ali je u pitanju pristup, pogresan pristup, tretman, instistiranje, pritisak, gusenje i tako to, onda se dam u beg:)

:) hahaha....da znam da je to glavno. Pa, kao sto sam vec konstatovala, bilo bi poduze, ali je u pitanju pristup, pogresan pristup, tretman, instistiranje, pritisak, gusenje i tako to, onda se dam u beg:)

hm a da li ti insistiras da ti se pokazu emocije?da li ti uvek zelis da je neko tu kad ti zatreba?da te zadovolji a da ga nema kad ti ne prija?svi mi imamo te nedoumice ali nekog prosto moramo prihvatiti i zajedno izgraditi odnos..ako svi budemo povrsni onda nam niko ne treba..zato i pucaju veze i brakovi..previse smo samozivi i sebicni..izgradjena osoba ne ocekuje tretman..ocekujemo da nas prihvate kakvi smo i da nas razumeju i podrze..a ne da nas menjaju ili samo prema nama da se okrenu..jos gore sto u ovom slucaju osoba ne zna na cemu je sama sa sobom i sta konkretno zeli od sebe partnera i zivota

Ne insistiram:) Stvarno ne, mozda zelim ali ne insistiram, odnosno pustam da osoba sama odredi kako ce i na koji nacin to pokazati, neka bude potpuno spontana i prirodna. Ja svaki dan osvanem nova i drugacija a opet potpuno ista i bas bas JA:) Ne ocekujem nista od drugih, ne moraju biti "po mome" ni malo....problem nastaje kad se od mene ocekuje da budem "po necijem"....ja to necu, ne mogu, ne zelim i povrh svega NISAM takva. Da, slazem se, prihvatanje osobe kakva jeste je kljucna stvar, samo to bas nije toliko lako koliko se cini ovako napisano zar ne?:)

pa da nije lako zato sto lici da se boris protiv toga..otezavas nekom nesto pozitivno da uradi za VAS..ne radi on to zbog sebe..veruj da ti nisi njemu nova..mozda sebi..isto tako kad se probudim pored nekog par puta uvek ce mi biti ista..posle par dana..nedelja..zajednickih noci nema vise dvostrukih licnosti..znam da dosadi rutina i sve na tacni ali takav je zivot..samo mozes izabrati nekog povrsnog koji nece ''kopati'' to jes insistirati na sto vecem % otvorenog odnosa..to samo znaci da mu nije stalo i da nije zainteresovan..to mnoge privlaci danas nazalost

Neeee nije to zelja za povrsnim odnosnom, to je bas naprotiv, zelja za najdubljim mogucim, koji pomera zemlju iz ravnoteze totalno, ali treba se opustiti i pustiti, treba smognuti snage za poverenje....da te nece videti kao cudoviste, nego i dalje kao lepoticu.......jel se bolje razumemo sad?:)

Neeee nije to zelja za povrsnim odnosnom, to je bas naprotiv, zelja za najdubljim mogucim, koji pomera zemlju iz ravnoteze totalno, ali treba se opustiti i pustiti, treba smognuti snage za poverenje....da te nece videti kao cudoviste, nego i dalje kao lepoticu.......jel se bolje razumemo sad?:)

e sad samo shvati da je za to potrebno da se otvoris prilicno sama..ne da neko cita izmedju redova..otezavas mu..a on je tebi kao otvorena knjiga..s jedne strane zelis dubok odnos..a s druge da te ostavi u svom svetu..ne ide..zajedno gradite vas svet..ne iz filma..nego realan..ako zelis nekog misticnog..i ti si zatvorena..to je u startu povrsno ako se ne otvarate sami..a to dosadi..ako se vama otvore nije vam zanimljivo..svaki koji vam se otvori ili vas dodirne postaje dosadan..znaci jedino ce vam biti zanimljiv onaj kog nikad ne upoznate na pravi nacin ni on vas..cirkus kratko receno:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back