"Nediplomatska izjava srpskog ambasadora, Drvar nikad neće biti srpski"

Hehehehe ovo volim.

Prvo nije car. Drugo, znaš 6 koljena, znam i ja iz glave jedno 8, pa šta? Tebi je problem što ti ne znaš gdje si bio prije Osmanlija, i to je vas najveći problem, znaš ono o bogomoljama koje vam fale u historiji? A to što smo se tako izjašnjavali, pa nije moglo drukčije, mi kao najmanji smo najteže dolazili do svojih prava, s tim da jedino to izjašnjavanje Hrvatima nikad nismo uzimali kao nešto na silu jer s njima smo baš i genetski skoro pa isti samo religija nas dijeli ali oni su našu religiju uvijek prihvatali, tako da za taj period je narod to gledao kao na nešto što je rado prihvatao da bude dio hrvatske nacije.

Ali, to opet ne pomaže tebi da dokažeš da si doseljeni odnekle, jer ti pišeš da si iz Posavine, tamo je skoro sve doseljeno još od Osmanlija pa preko svake nove države, jedino su katolici tu i tamo starosjedioci.

Брате старије су моје левис хлаче купљене 89 у Трсту од бошњачке нације.
Не бламирајте се историјом пирамида Босне јер испадате луди тотале.
Босна без Срба просто не постоји од када је вијека и памтивјека.
Не можете избрисати цијелу једну нацију из историје.
Нема вас болан до 1970-е то је де факто истина.

- - - - - - - - - -

Kraljevine Jugoslavije, tj. srpske krune, ali na krilima čitavog dunjaluka...Ta je vojska napustila svoju zemlju 1915. godine, toliko o junaštvu...

Није напустила него се борила до задње капи крви против 100 пута већег и јачег непријатеља,повукла се опоравила и побједила на крају.Солунски фронт су пробили Срби и ти ми причаш о краљевини Југославији.
Нема вас болан ни ту јер звала Краљевство Срба, Хрвата и Словенаца, а касније је промјенила име прво у Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, а потом у Краљевина Југославија.Нема вас болан како не конташ?! :D:lol:
Небитни сте били тада а и сада сте.И ти ми причаш о кметству?! :rotf:

Čak ni ovo što je on postavio mu ne ide u prilog. Odnosno, tekst počinje sa detaljnim opisom ustaških zločina tamo, navode se cifre i imena ubijenih, a onda se nastavlja tako što su ustanici zauzeli Drvar i proglasili ga slobodnom teritorijom, a u gradu je, "prema nekim tvrdnjama" (:hahaha:), ubijeno oko 300 Hrvata i muslimana, odreda pripadnika oružanih snaga NDH. Ni pomena, čak ni u ovom tekstu, o nevinim žrtvama sa njihove strane.

Vi zakržljali ne shvaćate da se zločini jedne strane ne mogu opravdavati zločinima druge strane, ako su ustaše pobile Srbe to ne znači da je opravdano da Srbi pobiju Hrvate, jel' shvaćaš zakržljali? Ah, znam da ne shvaćaš, nemaš ti čime shvaćati...

I pozdravi mamu...

- - - - - - - - - -

Бисеру страдали су цивили обично одмазда а партизани као партизини већи дио рата по шумама и пећинама.
Дрвар и јесте познат по Титовој пећини.

Stradali civili u odmazdi, tako je, to ti se stručno zove ratni zločin... :kafa:

- - - - - - - - - -

*еботе ти стварно ово поставио као извор.Четници и партизани заједно побили католике у неком устанку?! :eek:

Ima i slika, iz Muzeja povijesti Jugoslavije:

kod-drvara-rujan-1942-slika-je-iz-zbirke-muzeja-povijesti-jugoslavije-te-predstavlja-nepobitan-dokaz-da-su-partizani-zajedno-sa-c48detnicima-napravili-pokolje.jpg

Ја тебе и даље не контам?Шта ова слика доказује,да Срби дижу устанак против НДХ?! :eek: Одакле им само право?
Па то је ваљда до сада свима познато, то да су Срби били коловође и већински далеко већински чак 80 посто укупно присутни у ослободилачким борбама што у партизанима што у четницима у периоду 1942-1945...

Ја тебе и даље не контам?Шта ова слика доказује,да Срби дижу устанак против НДХ?! :eek: Одакле им само право?
Па то је ваљда до сада свима познато, то да су Срби били коловође и већински далеко већински чак 80 посто укупно присутни у ослободилачким борбама што у партизанима што у четницима у периоду 1942-1945...

To dokazuje da su četnici i partizani surađivali u klanju hrvatskih civila na području Drvara...

To dokazuje da su četnici i partizani surađivali u klanju hrvatskih civila na području Drvara...

Свашта...и онда сте направили геноцид над Србима Босне због злочина у Дрвару или онако чисто ради забаве?
Четници и партизани на почетку рата заједно дјелују против окупатора.
Жали Боже само што нису остали уједињени већ на крају брат на брата.
Имали сте више среће него памети тада само због српског нејединства.

Свашта...и онда сте направили геноцид над Србима Босне због злочина у Дрвару или онако чисто ради забаве?

Mi? Tko to 'mi'? Ja nisam, a za druge ne znam, ne mogu govoriti u ime onih što su ubijali Srbe za vrijeme WWII, njima na dušu...

Uglavnom, na području Drvara su srpski ustanici pobili katolike (i muslimane), i to za vrijeme NDH, eto, tek toliko da se zna...

I nije to bilo ekskluzivno samo u Drvaru, postoje još mnoga druga stratišta hrvatskog naroda u BiH, i to sve za vrijeme NDH...

Mi? Tko to 'mi'? Ja nisam, a za druge ne znam, ne mogu govoriti u ime onih što su ubijali Srbe za vrijeme WWII, njima na dušu...

Uglavnom, na području Drvara su srpski ustanici pobili katolike (i muslimane), i to za vrijeme NDH, eto, tek toliko da se zna...

I nije to bilo ekskluzivno samo u Drvaru, postoje još mnoga druga stratišta hrvatskog naroda u BiH, i to sve za vrijeme NDH...

Као што постоје стратишта фашиста и нациста по цијелој Европи.Мислим да је крајње безобразно говорити о цивилним жртвама Хрвата у току другог великог рата када је више Срба цивила погинуло само у бомбардовању Београда него комплет све хрватске цивилне жртве рата од 1941-1945. :think:
Зна се врло добро кога су и како убијали по теби "устаници" али по нама борци против окупатора.Убијали су све сараднике окупатора и окупатора као и у осталим дијеловима Европе по истом принципу и рецепту.Као што су Французи,Британци и Америкнци на западу,Совјети на истоку.Право је питање зашто је хрватски народ већински уз окупатора?Али то је већ питање за ваше историчаре.Ту негјде можемо ставити тачку на ову причу

Vi zakržljali ne shvaćate da se zločini jedne strane ne mogu opravdavati zločinima druge strane, ako su ustaše pobile Srbe to ne znači da je opravdano da Srbi pobiju Hrvate, jel' shvaćaš zakržljali? Ah, znam da ne shvaćaš, nemaš ti čime shvaćati...

I pozdravi mamu...

Ti tvoju nemoj, pošto je zakržljala poput tebe :hahaha: I znaš šta još? Zabole nas za pobijene krvnike, mi nevine ne ubijamo, isto kao što nas zabole za pobijene neprijateljske vojnike. U prevodu, krvnika koji je pokrštavao Srbe stigla je nezaslužena kazna, jer bi zaslužena bila da smo ga malo komadali pre nego što ga dovršimo :whistling:

Дај се уозбиљи, јбт...За време НДХ није било невиних хрватских жртава.

У времену бивше нам Југе у СР Хрватској и СР БиХ, пуних 45 љета се обиљежавао 27.јули као дан устанка против фашизма како су то тада звали. Сјећање на 27.јули 1941. када је у мјестима Доњи Лапац и Срб (данас у лијепој њијевој), те Б.Грахово и Дрвар плануо устанак. У лијепој њијевој 20 и кусур љета никако да размрсе дал то бјеше четнички или партизански устанак. Заправо, бјеше то српски устанак, српска реакција на стравичан терор усташа.
Још тачније, 1941-е у Крајини међу устаницима нису постојале подјеле између партизана и четника, подјеле ће почети крајем те и почетком 1942-е године, наравно то јесте био устанак против фашизма.

Да би се овај датум потуиснуо и укаљао у лијепиј њијевој, а видимо и овдје неке убачене домољубе како гракчу ту мантру, протурају лажну причу о неким наводним злочинима устаника. Тако у неким хрватским википедијама (а википедија свашта трпи) имамо податке како је у Дрвару тих дана побијено 350 католика и 200 муслимана.
Ајд што је лаж, знамо да хоће слагат, навикли смо, него је и неопјевана глупост, јер је у општини Дрвар прије другог свјетског рата (http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1931/pdf/G19314001.pdf или ево из једне хрватске википедије https://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_stanovništva_u_Bosni_i_Hercegovini_1931.. значи њихове) живјело 305 католика и 22 муслимана. Таман да су сви страдали, а нису, јер су страдали усташе (ако те усташе броје у католике и муслимане, у реду, но нису они убијени због вхерске припадности, него зато што су били усташе), не уклапа се. Никако.

Разумијемо да ликови наричу за временом ендехазије, но и у тим лажима ваља мјеру имати.

Janko slabo ima Bosnjaka u Hercegovini ,pa i u Krajini ,Ima onaj deo sto se naziva Turska Hrvatska ,Cazin ,Bihac ,Kladusa sto je agovao pradeda Vuka Jeremica i to je sve, Uglavnom Bosnjaci zive u srednjoj i severnoj Bosni ,najvise oko Tuzle pa tek onda Sarajevo ,Zenica, dole u Hercegovini najvise ih ima u Stocu .Da li ima interesovanja za ovaj Drvar da se neko doseli od Bosnjaka .

Znaš kako.Ustaše su bile fašisti.Fašiste niko nigde i nikad u svetu nije prevaspitavao nego ih je slao pred streljački vod ili na ostrva sa kojih ne može da se pobegne.Ti razmisli zašto je to tako.

Брате старије су моје левис хлаче купљене 89 у Трсту од бошњачке нације.
Не бламирајте се историјом пирамида Босне јер испадате луди тотале.
Босна без Срба просто не постоји од када је вијека и памтивјека.
Не можете избрисати цијелу једну нацију из историје.
Нема вас болан до 1970-е то је де факто истина.

- - - - - - - - - -

Није напустила него се борила до задње капи крви против 100 пута већег и јачег непријатеља,повукла се опоравила и побједила на крају.Солунски фронт су пробили Срби и ти ми причаш о краљевини Југославији.
Нема вас болан ни ту јер звала Краљевство Срба, Хрвата и Словенаца, а касније је промјенила име прво у Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, а потом у Краљевина Југославија.Нема вас болан како не конташ?! :D:lol:
Небитни сте били тада а и сада сте.И ти ми причаш о кметству?! :rotf:

Zašto ti ne možeš da sastaviš post bez da mi impliciraš nešto što nisam rekao, npr. piramide i te budalastinje? Da li je to možda jer te moji argumenti pogađaju?

I da ponovim, srpska vojska je 1915. godine razbijena i povukla se u drugu državu na milost i nemilost saveznicima. To vam je razlog zašto ste pravili Jugoslavije a ne velike Srbije.

- - - - - - - - - -

Prva pobeda u I Svetskom ratu je pobeda Srbije, za kraj je bio proboj Solunskog fronta. Nekako je Srbija pokazala da je velika. U svakom pogledu. A bilo je i tih nekih šiptara koji su napadali iz zaseda i klali i otimali od bolesnih i ranjeih, bilo i tih drugih muslimanijanacva izbosne, sve neki tamnoputi i zakržljali. Kao i danas.

Ja rekoh da za 4 godine na mom kraju još ne viđo da je srpska vojska održala liniju na koju smo udarili...A nije da nisu bili naoružani...

Opet ovaj naseljeni po Vojnoj krajini o garavima :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Дај се уозбиљи, јбт...За време НДХ није било невиних хрватских жртава.

E pa, baba, svaki put nadmašiš samu sebe.

- - - - - - - - - -

Janko slabo ima Bosnjaka u Hercegovini ,pa i u Krajini ,Ima onaj deo sto se naziva Turska Hrvatska ,Cazin ,Bihac ,Kladusa sto je agovao pradeda Vuka Jeremica i to je sve, Uglavnom Bosnjaci zive u srednjoj i severnoj Bosni ,najvise oko Tuzle pa tek onda Sarajevo ,Zenica, dole u Hercegovini najvise ih ima u Stocu .Da li ima interesovanja za ovaj Drvar da se neko doseli od Bosnjaka .

Druže, u gradovima je prije skoro desetak godina kod nas u TZ u centru u jednoj zgradi išao poslovni prostor po 8000 maraka/kvadrat ali to je vrhunac što sam dosad čuo dok na selu 20 km od grada neće niko ni da mu pokloniš.

Bošnje koji su protjerani ne prodaju ništa po selima, samo su oni koji su imali stanove zamijenili ili prodali, dok Srbi koji su otišli prodaju sve i to za male pare ali taj kraj tamo oko Drvara je sve mrtvo.

У времену бивше нам Југе у СР Хрватској и СР БиХ, пуних 45 љета се обиљежавао 27.јули као дан устанка против фашизма како су то тада звали. Сјећање на 27.јули 1941. када је у мјестима Доњи Лапац и Срб (данас у лијепој њијевој), те Б.Грахово и Дрвар плануо устанак. У лијепој њијевој 20 и кусур љета никако да размрсе дал то бјеше четнички или партизански устанак. Заправо, бјеше то српски устанак, српска реакција на стравичан терор усташа.
Још тачније, 1941-е у Крајини међу устаницима нису постојале подјеле између партизана и четника, подјеле ће почети крајем те и почетком 1942-е године, наравно то јесте био устанак против фашизма.

Да би се овај датум потуиснуо и укаљао у лијепиј њијевој, а видимо и овдје неке убачене домољубе како гракчу ту мантру, протурају лажну причу о неким наводним злочинима устаника. Тако у неким хрватским википедијама (а википедија свашта трпи) имамо податке како је у Дрвару тих дана побијено 350 католика и 200 муслимана.
Ајд што је лаж, знамо да хоће слагат, навикли смо, него је и неопјевана глупост, јер је у општини Дрвар прије другог свјетског рата (http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1931/pdf/G19314001.pdf или ево из једне хрватске википедије https://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_stanovništva_u_Bosni_i_Hercegovini_1931.. значи њихове) живјело 305 католика и 22 муслимана. Таман да су сви страдали, а нису, јер су страдали усташе (ако те усташе броје у католике и муслимане, у реду, но нису они убијени због вхерске припадности, него зато што су били усташе), не уклапа се. Никако.

Разумијемо да ликови наричу за временом ендехазије, но и у тим лажима ваља мјеру имати.

Свака част за труд али мислиш ли да он то заиста чита?Сама изјава у којој се наводе хрватске цивилне жртве у НДХ је толико промашена и безобразна поред Јасеновца и осталих "радних логора" како они кажу и огромног погрома Срба у НДХ, да просто не вреди писати на ту тему.Ревизија историје код Хрвата а поготово код бошњака поприма епске размјере.Замислите само ко се данас куне у Авнојску БИХ и друга Тита.Они исти којих нема до 1970-е на мапи.Страшно...

Back