Nedeljni raspored serija i najave

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Star Wars: The Bad Batch - pocela je nova Star Wars animirana serija od Dave Filoni-a (Clone Wars, Rebels). :D

Svidela mi se. Izasle su dve epizode. Prva je kao film, dok je druga standardne duzine.
Radnja je smestena u vreme pre Rogue One i Mandaloriana. Neki od likova iz ovih dela se pojavljuju i ovde poput Saw Gerrera, generala Tarkina, a ocekuje se i Fennec iz Mandaloriana.

Radnja prati grupu elitnih klonova, genetski unapredjenih da postanu jos bolji ratnici. Sve funkcionise ok, dok ne stigne naredba da klonovi napadnu dzedaje i padnu pod vlast zlog imperatora Palpatina. To izaziva razdor u ovoj jedinici izmedju slobodno mislecih klonova i onih koji bi da samo izvrsavaju naredjenja.

General Tarkin stavlja klonove na probu da odredi njihovu borbenu efikasnost, lojalnost imperatoru i da odluci da li da klonove unisti i zameni in regrutima ili da ih zadrzi kao imperijalnu vojsku.

Kad naravno padnu na ovom testu, pobunjeni klonovi beze iz baze sa malom Omegom, dok ih jure dojucerasnji saborci.

Preporuka. :ok:

Jupiter's Legacy - izasla je cela sezona netflixove superherojske serije. Izbindzovao sam je za vikend.

Ok je serija. Radnja prati porodicu bogatasa koji propadaju finansijski 30tih godina proslog veka zbog kraha berze, Ostavsi bez bogatsva krecu u poslednju avanturu na atlantik u zonu slicnu bermudskom trouglu gde na misterioznom ostrvu sticu svoje supermoci.

Osnivaju organizaciju utopista nesto kao The Boys ili Justice League ili Stargirl ekipe, koja posluje po pravilima i kodovima ponasanja. Supermoci im daju dugovecnost tako da su zivi i aktivni i u danasnje vreme, a pojavljuju se i drugi koji konkurisu za njihovu organizaciju ili postaju zloce.

Pored raskola koji se desio u staroj gardi najveci problem su im deca, koja su sem jedne crnkinjice, sva redom propaliteti koji nepostuju starije, neki su zloce i ubice, drugi nesposobni, treci fufice i narkomanke... Uglavnom nespremni da preuzmu posao od stare garde.

Ekipa Josh Duhamel, Ben Daniels, Leslie Bibb. :)

Ok. Izasao je trejler za Solos. Krece kao sto sam najavio 21. maja. To je Amazonova SF serija za maj ove godine, proslog maja je to bio Upload. :D

Serije su na neki nacin slicne, futuristicke i pricaju pricu o ljudskim vezama u svetlu naprednih tehnologija i izuma u buducnosti.

7 epizoda sa temama poput vestacke inteligencije, transplantacije memorije, putovanja kroz vreme...

Za razliku od Uploada gde su dali sansu super talentovanim, ali ne toliko poznatim glumcima, ovde su razbili kasicu prasicu i doveli troje oskarovaca i jos dve glumice sa nominacijama za Golden Globe i jos nekoliko poznatih imena - Anne Hathaway, Morgan Freeman, Helen Mirren, Anthony Mackie, Uzo Aduba, Jack Quaid, Constance Wu... :D

Zahuktavaju se serije posle korone. :D

27. maja u Engleskoj, a u julu na AMC-u. Nova krimi triler serija o osveti koju planira mlada majka ciji je sin ubijen u hit and run saobracajnoj nesreci. Nalazi ime ubice i uspeva da se ubaci u krug njegove porodice kako bi isplanirala ubistvo i osvetila se. Istovremeno joj je na tragu i pokusava da je spreci detektiv koji je zataskao ceo slucaj.

The Beast Must Die - Cush Jumbo je osvetnica, a zloca je Jared Harris kojeg znate iz serija Chernobyl, The Terror, Carnival Row...

Obnovljene serije: Superman & Lois, The Simpsons, The Equalizer, Central Park, Outlander, Resident Alien :), Mr. Mayor, Snowfall, Young Sheldon, Pacific Rim: The Black, Star Trek: Lower Decks, Bridgerton sezone 3 i 4, Warrior, Ginny & Georgia, NCIS: Los Angeles, Love, Death & Robots :heart:, Dota: Dragon's Blood, Invincible, Young Rock, Stargirl :), The Good Doctor, Mayans M.C., Kung Fu - ja stvarno ne znam kako je ovo obnovljeno, ocaj serija, ocena 4,8, ali mora izgleda da bude neka serija sa azijatima zbog politicke korektnosti.

Jos jedna sezona: Killing Eve, The Last Kingdom :sad2:, This Is Us

Otkazane: American Gods, The Duchess

Zavrsila se Castlevania. Sa pomesanim osecanjima.

Prvih 6 epizoda su dobre. Sypha i Belmont idu tragovima zavere da se vaskrsne Drakula. Saint Germain lud od ljubavi postaje zrtva prevare, vampirice prave nove planove za osvajanje sveta, dok se Isaac sprema za obracun sa njima.

6-ta epizoda je vrh, mozda najbolja epizoda u celoj seriji. Herojska odbrana i poslednji dani Carmile vampirske kraljice. :ok:

tu je trebala i da se zavrsi serija. Ali ne.

Posle toga ide neopevano netflixovo sranje sa vampirom zlocincem Ratkom (Mladicem je l' te) koji ubija zene i decu, a i bebe. I crncima braniteljima i zrtvama. Nevidjena politizacija neke serije do sada. Bljak i fuj.

Posle poljskih sad iskacu crnci i iz rumunskih suma u netflixovoj izvedbi. Tu je i kreacija uzvisenog bica - hermafrodita. A pojavljuje se cak i godzila. Potpuno ludilo.

Ko je pravio epizode 7-9 treba ga strpati u ludnicu i tuci. Bruka cak i za netflix.

Poslednja epizoda je opsti hepiend, sem za moju omiljenu Lenoricu. :sad2:

Sad ce naravno da prave spinoff - doduse nije poznato ko ce biti u njemu. Sypha, Belmont i Alucard ili Drakula i Lisa. Misljenja su podeljena.

Malo vesti o tome kako tece rat.

Juce je bila vest da AT&T koji drzi HBO se udruzuje sa Discoveryjem u zajednicku kompaniju da bi napravili neku konkurenciju velikanima i nekako se spasili neizbezne propasti pred naletom Amazona i Apple-a.

A danas vec vest da Jeff uzvraca udarac i kupuje MGM za 10 milijardi. Time bi dosao do fransiza James Bond, Tomb Raider - snima se novi film, Stargate, Rocky/Creed, Pink Panter, Porodica Adams...

Lepo ja rekoh na nekoj od prethodnih strana, na kraju ce u Holivudu da radi samo onaj ko je dobar sa Jeffom.

Na srecu, Andy i Upload su bas u Amazonu, tako da nema brige. :D:ortaci2:

Pocela je Clarice. Pristojno, mada nista spektakularno. Nije mi se nesto dopala glavna glumica. Ipak su trebali da nadju neku za koju ce publika da navija. Ovako se niko nece potresti ako ovu pojedu. :D

Radnja se nastavlja posle dogadjaja iz jaganjaca. Clarice ide na terapiju odakle je vadi poziv glavne tuziteljke da dodje u Vasington gde se pojavio novi serijski ubica. Clarice se jos vodi kao rookie, ali posto je sredila Bufalo Bila potrebna im je zbog medija, a mozda nekom madjijom ili iskustvom posle Hanibala i Bila uhvati novog ubicu.

Za pocetak je vise klasicna detektivska serija sa ubistvima nego neki veliki horor, a videcemo za dalje.
Svidela mi se u pocetku, ali sada pola epizode posvete pravima crnaca, zena i transgendera, a ostatak otpada na veliku zaveru farmakomafije i nadmudrivanje sa njima. :(
Bolje bi bilo da vise lici na seriju Hanibal.

Odgledao sam drugu sezonu, a bice i trece Love, Death & Robots

Manje je epizoda nego u prvoj sezoni, sto je verovatno zbog korone. Epizode traju 15tak minuta tako da se sve izbindzuje za dva sata.

Mozda je malo promenljivog kvaliteta sezona, ima i losijih ali i odlicnih epizoda. Najvise su mi se svidele epizode 2-4.

Ep2 je smestena na udaljenu planetu na kojoj zive genetski modifikovani klinci, jer je to standard u buducnosti, a samo jedan klinac je obicnjak. Ovi modovani ga vode u po zivot opasnu avanturu.

Ep3 je smestena u buducnost gde ljudi zive vekovima, ali im je broj ogranicen i ne smeju da se razmnozavaju. Onda neki krijuci se radjaju decu, a tu je onda policija koja ih pronalazi i unistava.

Ep4 mi je bila najbolja, smestena je na pustinjsku planetu gde grupa lovaca na glave juri lika koji zivi vecno jer ima neku mutaciju gena koju hoce da otkriju kad ga uhvate. :D

Juce mi se javila Andy. :heart: Nakon sto je nestala u akciji na 5 meseci kad je otisla da snima Upload. :D
Obecava da se vraca i da ce nova sezona Uploada biti ludnica, rolerkoster i jedva ceka da izadje sezona.
Jedna slika andjela za lep dan. :D

angel.jpg

Poceo sam da gledam Army of the Dead i skontao zasto je Garret Dillahunt izdao Fear of the Walking Dead. :D

Mogu da zamislim taj razgovor sa producentima i scenaristima.
- Molim vas ubijte me u prvoj epizodi nastavka serije.
- Pa zasto, lepo ti ide ovde, imas ugovor.
- Idem da snimam film za zombijima.
- A sta smo mi ovde. Tanjir griza.

:rotf:

Otisao covek iz serije sa zombijima da bi snimao film sa zombijima. :D

Pacific Rim: The Black

Poceo sam da gledam ovu animiranu serijicu. Ok je serijica. :)

Animirana varijanta filmova Guillerma del Toro-a.

Radnja je smestena u Australiju gde grupa patriota sa svojim Jaegerima pokusava da odbrani grad od invazije Kaiju-a. Na kraju uspevaju samo da spasu svoju decu. Klince ostavljaju u skrivenom krateru da se staraju sami o sebi dok oni odlaze sa Jaegerima da traze saveznike i bore se sa zlocama.

Mladjana Hayley razocarana sto se roditelji ne vracaju godinama, a pomalo i iz dosade, odlucuje da napusti kamp kad pronalazi jednog sakrivenog Jaegera za trening i pokrece ga zajedno sa starijim bratom. Ovo dovodi do otkrica njihovog skrovista i masakra ostalih klinaca koji ce napraviti Kaiju.
Oprhvana osecajem krivice Hayley sa bratom krece u avanturu da pomogne prezivelima i okaje grehe.

Jun :D

2. jun
Kim's Convenience - 5. sezona

3. jun
Summertime - 2. sezona
We Are Lady Parts - nova komedija o zenskom rok pank bendu u Londonu koji cine lokalni propaliteti, a koji prima novu gitaristkinju muslimanku streberku
Why Women Kill - 2. sezona antologijske serije. Pojacanja za ovu sezonu su Nick Frost i nekada popularna Lana Parilla

4. jun
Dom - nova brazilska krimi drama o policajcu koji se bori protiv narkotika, a pokusava da pomogne sinu koji postaje zavisnik i diler
Feel Good - druga i poslednja sezona serije sa Lisom Kudrow
Lisey's Story - vec sam ranije najavio ovu seriju. Stephen King, J.J. Abrams, Julianne Moore, Jennifer Jason Leigh, Clive Owen... Potencijalni hit za ovaj mesec.
Sweet Tooth - nova netflixova serija po stripu o hibridima ljudi i zivotinja koji zive u postapokalipticnom svetu

6. jun
Domina - nova istorijska drama smestena u vreme starog Rima. Liam Cunningham, Kasia Smutniak...
Little Birds - nova mini serija po pricama Anais Nin. Juno Temple, Jean-Marc Barr...
War of the Worlds - 2. sezona zvanicno pocinje u junu, ali je prva epizoda vec isplivala. Malo je tesko pohvatati sve likove posle 2 godine, ali uglavnom otkrivaju ko su vanzemaljci i krecu u kontranapad.

8. jun
Intelligence - 2. sezona

9. jun
In the Dark - 3. sezona
Loki - vec najavljena nova Marvelova mini serija sa 6 epizoda. Tom Hiddleston, Owen Wilson, i meni uvek simpaticna lepotica Gugu Mbatha-Raw:heart:.

11. jun
Flack - 2. sezona britanske drame sa Annom Paquin
Home Before Dark - 2. sezona appleove serija
Love, Victor - 2. sezona
Lupin - 2. sezona

13. jun
Blindspotting - serija od iste ekipe koja je radila film. Helen Hunt

14. jun
The Republic of Sarah - nova drama o malom mestu koje proglasava nezavisnost da bi se spasili od pohlepne rudarske kompanije koja hoce da ih unisti

16. jun
Dave - 2. sezona

17. jun
Black Summer - konacno stize druga sezona odlicne zombi serije. Formalno je prikvel Z Nationa, ali je radjen u potpuno drugom stilu, nema zezancije i onog njihovog ludila, nego cisto sibanje. Jaime King u glavnoj ulozi. :D:ok:
ICarly Revival - nastavak serije posle 9 godina pauze
Katla - nova netflixova strana serija o dogadjajima u malom mestu posle erupcije vulkana Katla. Drama, misterija, SF...
Record of Ragnarok - netflixova japanska anime serija o bogovima koji su odlucili da je vreme za kraj sveta na nasoj planeti

18. jun
Physical - nova appleova serija sa lepoticom Rose Byrne :heart:. Deluje zanimljivo, a i Rose je tu. :D

19. jun
Nevertheless - nova netflixova korejska ljubavna serija

20. jun
Evil - 2. sezona
Kevin Can F**k Himself - nova komedija
Rick and Morrty - 5. sezona

22. jun
David Makes Man - 2. sezona

23. jun
Motherland: Fort Salem - konacno nesto za mene. Jedna od najboljih supernatural serija. Serija je pocela prosle godine sa ocenom 5 na imdb, odmah sam rekao da je ta ocena sranje i da vrede vise i na kraju su zavrsile sezonu sa ocenom 7,2. Pravo cudo. Sada se vracaju male vestice. :D:ok::heart:

24. jun
The Good Fight - 5. sezona

25. jun
The A List - 2. sezona posle 3 godine pauze
Bosch - 7. sezona
Central Park - 2. sezona
The Mysterious Benedict Society - nova avantura, drama, komedija
Sex/Life - nova drama, komedija, romasa. Sarah Shahi

30. jun
Somos. - jos jedna netflixova strana serija. Ova je smestena u meksiko gde su stanovnici gradica pod vlascu mafijaskog kartela.

Jun se lepo izvukao. Izgledalo je da ce biti mrsav samo sa Lokijem i Lisey, ali su neocekivano uleteli Motherland: Fort Salem i Black Summer, Physical deluje dobro. Tako da bice zanimljivih serija i u junu. :D

Da vidimo onda sta se radi i ko je bio vredan :D

U junu pocinje snimanje serija:

10 After Midnight nova serija za Guillerma del Toro-a na Netflixu
4400 reboot koji radi CW

Amazon
A League of Their Own Amazon prvi seriju od nekada popularnog filma
Hunters 2 sezona bice tu i Jennifer Jason Leigh kao pojacanje
Lightyears serija o bracnom paru J.K. Simmons i Sissy Spacek koji otkrivaju komoru u svom dvoristu koja ih vodi na cudnu napustenu planetu

Echo 3 ce biti rimejk izraelske serije When Heroes Fly radi je Apple
Killing Eve S4

Let The Right One In pilot se snima za Showtime. Eto ko je voleo svedski film sa malom vampiricom sada stize serija sa Demian Bichir-om. Tj. pilot, ali valjda ce da prodje. :D

BBC snima The Witchfinder komediju o tragacu za vesticama koji vodi vesticu na sudjenje prolazeci sa njom kroz zgode i nezgode na putu

Serije koje zavrsavaju snimanje u junu i koje cemo mozda videti do kraja godine ili pocetkom sledece :)

Space Force (S2) - ovo je brzo zavrseno za 2 meseca, sad da se Greg Daniels vrati na Upload, na pravu stvar :D
Titans (S3) :)
Star Trek: Picard (S2) odmah nastavljaju i S3 snimanje
Star Trek Discovery (S4)
The Marvelous Mrs. Maisel (S4)
Outer Range (S1) amazonova vestern misterija
Doom Patrol (S3)
The Walking Dead: World Beyond (S2)
The Sandman (S1) - nova serija po delu Neil Gaiman-a - posle American Gods, Good Omens i Lucifera.
Ekipa Gwendoline Christie, Charles Dance, Stephen Fry, Joely Richardson i Tom Sturridge

We Are Lady Parts - dobra. Svideo mi se pocetak, prve dve epizode koliko sam do sada odgledao. :D

Amina mlada naucnica i streberka trazi muza jer je jedina u svom drustvu neudata i bez decka.

Sa druge strane grupa lokalnih propaliteta mesarka, taksistkinja, prave zenski pank bend Lady Parts. Imaju bubnjarku, pevacicu, basistkinju i ninja menadzerku, ali im treba gitaristkinja.

Sve se menja kad sretnu Aminu i u njoj prepoznaju odlicnu gitaristkinju koja ima strah i tremu od nastupa. Amina ih odbija pod izgovorom da sada samo uci decu kako da sviraju gitaru.

Ipak Lady Parts ne odustaju od Amine, a sreca im se osmehne kad shvate da se Amini svidja bubnjarkin brat.
Organizuju razmenu - sudar sa zgodnim bratom za pomoc u sudaru bendova - lokalnom takmicenju koji bi ih izvukao iz anonimnosti.

Dobro, zabavno, dobra gluma, preporuka za opustanje... :D

Izbindzovao ceo Lady Parts. Dobra do kraja. Preporuka. :D

Na kraju je drama, ali se zavrsava srecno. Odlicna Sarah Kameela Impey i gluma i pevanje, Faith Omole bi isto mogla u neki bend...

Muzika odlicna. :ok:

why won't u love me
why won't u text me back
leave me on red
ghost me like I'm dead
are my clothes too tight
do I laugh to much
u say I'm not polite
I say **** u very much

Sweet Tooth - nova netflixova serija po DC Comics stripu. Postapokalipticna bajka o unistenju planete od strane ljudi i nastanku nove vrste.

Radnja je smestena u ne tako daleku buducnost u kojoj se desava pandemija novog i nepoznatog virusa. Leka nema i svi zarazeni se ubijaju i spaljuju da bi se zaustavila zaraza. Druga posledica virusa je da se sva deca radjaju kao hibridi ljudi i zivotinja. Hibride takodje ubijaju.

Radnja je podeljena u jednu glavnu i dve sporedne price. U glavnom delu otac spasava sincica hibrida tako sto pobegne sa njim u divljinu i sam ga podize i skoluje. Sve deluje sigurno dok ih ne napadnu zloce. Mali Gus prezivljava i udruzuje se sa zlim badzom bivsim igracem americkog fudbala sa ciljem da ode u Kolorado i pronadje svoju majku. Na tom putu otkriva kako izgleda svet posle apokalipse, srecu nove neprijatelje i povremene saveznike.

Druga prica je o mladoj Ejmi koja pazi jedno ostavljeno hibridno dete, Malu crnu devojcicu. Ali odlucuje da primi i druge i napravi utociste.

Treca prica je o doktoru Singu, cija je supruga bolesna od virusa vec 10 godina. Ali cudesno prezivljava zahvaljujuci serumima koje pravi njegova koleginica. Kad koleginica umre od raka, ostavlja mu u amanet njena istrazivanja da ih nastavi i nadje lek. Sing je sokiran saznanjima kakve je sve eksperimente pravila njegova koleginica i sta je bilo potrebno da bi se napravio serum koji je odrzao njegovu Rani u zivotu. Uz sve to bolest se vratila u komsiluk i Sing mora da sacuva Rani i od komsija koje bi da testiraju i spaljuju sve zarazene.

Bogata produkcija Robert Downey Jr.-a. Dobra ekipa Stefania LaVie Owen, Nonso Anozie (GoT), lepotica Dania Ramirez (Heroes, Once Upon a Time), simpaticni klinci, visoka ocena na imdb. Za netflixove pojmove ovo je serija i po, verovatno jedna od najboljih, ako ne i najbolja netflixova serija do sada napravljena.

Lici na The Shannara Chronicles, Revolution i takve postapokalipticne serije. Preporuka. :D

Back