Nedelja ujutru

• Začetnik teme Začetnik teme mammy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mammy:
U nedelju, oko 11 sati cu imati posjetu...Sta je pametno da posluzim uz kafu?
Prosli put sam pravila palacinke sa sirom i sa cokoladom i orasima, sada nemam ideju
Pomozite :!:
Muffins sa višnjama. :D Njaaam...
Ili neki lagani voćni kolač. Ja bih to voljela kod nekoga u nedelju uz kafu. :lol:

ako imas aparat za galete-eto resenja.
ako ne, napravi obicne palacinke, nafiluj ocedjenim visnjama sa cimetom, preklopi na 4 dela i ukrasi slagom ili sladoledom. moguce su naravno i druge kombinacije, npr. seckane pomorandze (belu pokozicu skroz odstrani pa sitno iseckaj "narandzasti" deo), smotano na 4 dela pa od gore malo istopljene cokolade za kuvanje, dobra je kombinacija ukusa.
ili vec po zelji... sto da ne, pokazi im kakve sve palacinke umes da napravis!

a mozes i ovo. oguli 3-4 banane, poredjaj na lepu tacnu, prelij istoljenom cokoladom i kad se dooobro stegne u frizideru pospi kokosovim brasnom.

predlog br. 3: iseci na cetvrtine jaffa keks (250-300g). u mleku (2 dcl) rastopi margarin (2 kasike) (da ne prokuva), prelij keks, ostavi da se ohladi i sipaj u cinijice i ukrasi slagom. mere prilagodi ukusu.

prijatno!

evo vam tashke, to je blisko knedlama, samo je pljosnato. nasla sam bila na netu ali sad ne mogu
tamo da nadjem, ima i slana verzija. ima i kod pate u kuvaru ali evo slatka. da li vi imate taj kvuar to je ono debelo sto ima sve

sad cu ja to da skratim.

* napravite testo, razvuchete ga u koru /premazes onda belancetom/

testo se pravi od 1/2 kg brashna i 3 jajeta, malo soli i vode. dobro ga izradite.

obrada:
* na jednu polovinu kore redjati gomilice pekmeza od shljiva u rastojanju 5-6 cm.
* preklopite drugom polovinom, savijete ko svesku dakle, preko... utapkate oko gomilica s pekmezom

* secete kvadrate, da u svakom bude gomilica, to se radi shivacom radlom, zupcanikom, tako ce da budu reckaste ivice. to su tashke :)

ostaviti da se prosuse

kuvanje>
* skuvati 2-3l vode i kad provri sve tashke spustiti da se kuvaju. kuvani su kad iskoce na povrsinu vode. stavite ih da se ocede.

proprzite malo prezli i to se pospe pred sluzenje i secerom u prahu
haha ja ovo nisam pravila. nisam ni jela odavno

slane valjda mogu sa mesom ko zapunjenje, vidim ima i sa sirom..ispade ko velike raviole

e je l u ziv mak, nekuvan

e sad ti znash sve o tashki a nigde te nije bilo kad se pominjalo :evil: e ovo sam pre pisala
dobro a knedle u istri posipaju valjda cimetom. da li mnogo volite knedle sa shljivama ja ne secem vene na to

e a ima i tashke sa vishnjama prelivene kiselom pavlakom to je sledeci recept. sve je isto samo maze jajetom celim a ne belancetom. ide kg vishanja na ovu meru. ocedjeni sok ide sa kiselom pavlakom
eto i ovo sam prepisala. eto sad sam se pokazala kao pobednik u tashkama

smeh:
Espanol:
smeh:
Espanol:
?:
e i moja nana pravila. mama mozda jednom
eto kako prave vrednosti iyumiru. ko josh zna sta su tashke
:cry:
Šef ove kujnice... :lol: :lol: :lol:
Dakle, šef nam pravi taške i poziva! :lol:
Šteta da prave vrednosti izumru... :wink:
Da li se ovde misli na šefove kuhinja? :shock:Mislim, u vezi izumiranja?
Misli se na gore pomenute taške...
:roll: Šta sad tu nije jasno? :wink:
Ko treba da izumre, šefovi ili taške? :roll:

Back