"Necu da poklanjam skupe poklone"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ne znam sta bih rekla.Danas 5000 dinara i nije mnogo za neki originalan i lep poklon
Ako neko nema novac za takav poklon, može da pokloni neku knjigu koja je primerena detetovim godinama.

Baš sam pogledala te Pandorine priveske..Ima lepih a ima i skupljih a ima koji mi se ne svidjaju..Znaci za svakog po nešto ima :)
https://www.pandorashop.rs/rs/svi-privesci

Kad se nema ni rodbina ne dolaze na rodjendane a kamoli da daju skupe poklone, upravo zbog pritiska ocekivanja nekih skupih poklona i novca.
Drugo dolazi se da se skupimo i proslavimo a ne za skupe poklone.
To samo dakle znaci da se ljudi ne vole i ne znaju proslaviti. Sve im se svodi na dajte poklon i onda se gonite.

Ја волим да поклоним оно што би се тој особи свиђало.
Некада нисам гледала на цену, сада већ морам, па је и избор мало тежи.
Али, куповати скуп поклон по сваку цену је мени сулудо.

Ja ne znam sta bih rekla.Danas 5000 dinara i nije mnogo za neki originalan i lep poklon
Ako neko nema novac za takav poklon, može da pokloni neku knjigu koja je primerena detetovim godinama.

Baš sam pogledala te Pandorine priveske..Ima lepih a ima i skupljih a ima koji mi se ne svidjaju..Znaci za svakog po nešto ima :)
https://www.pandorashop.rs/rs/svi-privesci
Ja bih odležala idućeg ko mi pokloni Pandorin privjesak, onda imam obavezu da ga nataknem na narukvicu, već imam 4 i svaki od 4 mi je višak, smeta mi kad radim, dok kuckam na tastaturu lupka mi o sto, nažulja me kad spavam.

Šta vi mislite o tome i generalno o skupim poklonima ?
Svojoj klincezi kupujem šta voli, a ne šta je skupo. Njoj je Slajm i plastelin sad zanimljiv, pa lupa, pa naočare kao tetkine, pa zagrljaj i smeh.
Ona veze nema šta je skupo, a ja želim da je samo zDrava i srećna.
Izgubila je danas zlatnu minđušu. To je svetski rat u kući. Sutra će mi njena mama reći da nije spavala i imala povišenu temperaturu.
Deca nisu zlatne minđuše ili jelke za kićenje i pokazivanje na ulici. Strašne stvari gledam svakodnevno, i ne mogu više.
Zapravo, juče joj je bio na neki način imendan, a danas je čašćena psovkama zbog metalčića.

Poslednja izmena:
Napisala je jedna korisnica na društvenoj mreži.Pri tom je opisala da se radi o Pandorinom privesku koji košta od 5000 – 10.000 din..
Da li je ta žena u pravu što ne želi da da 5000 din za rodjendanski poklon devojcici ?

Ako se uzme da je prosecna plata koliko, 100 000 dinara, ako i toliko, 1/10 te plate jeste skup poklon, za sredinu u kojoj se poklanja...a bogami i za svaku sredinu, osim ako nije neko blizak u pitanju.

3000 je po mom misljenju dovoljno potrositi za onaaako rodjendane...malo vise od toga za bas bliske drugare deteta.
Rodbini mahom dajem 50 evra. Obicno ih je dvoje pa podelim po 50 svakom detetu. Ali to je rod.

U okviru budzeta pokusavam da nadjem nesto prelepo. Meni prelepo.
Pandora ne spada u to.

Nacelno poklon posmatram kao paznju. Ne volim ni da primam skupe poklone. Volim lepe poklone.

Ako se uzme da je prosecna plata koliko, 100 000 dinara, ako i toliko, 1/10 te plate jeste skup poklon, za sredinu u kojoj se poklanja...a bogami i za svaku sredinu, osim ako nije neko blizak u pitanju.

3000 je po mom misljenju dovoljno potrositi za onaaako rodjendane...malo vise od toga za bas bliske drugare deteta.
Rodbini mahom dajem 50 evra. Obicno ih je dvoje pa podelim po 50 svakom detetu. Ali to je rod.

U okviru budzeta pokusavam da nadjem nesto prelepo. Meni prelepo.
Pandora ne spada u to.

Nacelno poklon posmatram kao paznju. Ne volim ni da primam skupe poklone. Volim lepe poklone.
Tako je, i kupljene s ljubavlju.
Ja djeci za rođendane najradije poklanjam igračke, nikada nešto korisno, korisno roditelj mora kupiti (odjeću npr.) Malo starijim klincima dam lovu i neku sitnicu, recimo knjigu.

Svojoj klincezi kupujem šta voli, a ne šta je skupo. Njoj je Slajm i plaselin sad zanimljiv, pa lupa, pa naočare kao tetkine, pa zagrljaj i smeh.
Ona veze nema šta je skupo, a ja želim da je samo zDrava i srećna.
Izgubila je danas zlatnu minđušu. To je svetski rat u kući. Sutra će mi njena mama reći da nije spavala i imala povišenu temperaturu.
Deca nisu zlatne minđuše ili jelke za kićenje i pokazivanje na ulici. Strašne stvari gledam svakodnevno, i ne mogu više.
Zapravo, juče joj je bio na neki način imendan, a danas je čašćena psovkama zbog metalčića.

Sta dete zna sta je zlato. Nemoj da vicu na nju. Alalite to.

Ja sam danas kupila Lego kao zmaj!

Slagala sam pre tri godine dete. Odnosno, ispricala sam mu moju bajku.

Na nocnom nebu, juna meseca, moguce je videti sazvezdje Zmaja (zaista moze!), to sazvezdje krije sve zmajeve koji su ziveli od Polarnog, Velskog, Slovenskog sa tri glave, Lindvorna...itd...u davna vremena zmajevi su birali pomocnike u vidu vitezova Zmajevog reda (uistinu postojao) koji su nosili njihove likove na zastavama, grbovima, krili zmajeve u katakombama Kalamegdana iz kojeg su bezali podzemnim tunelima kroz ulicu Zmaja od Nocaja...svake godine, na Vidovdan, izaslanici sazvezdja spustaju poklon deci koja vrlinom zasluze njihovu paznju...koja su casna, ljubazna i osetljiva dovoljno da ih osete.

I ja tako pricala kada je bio mali...ujela se za jezik, i dalje veruje, danas sam kupila Lego zmaja za kojeg treba da nacrtam mapu jer zmaj uvek napravi mapu i krsticem obelezi gde je sakrio...blago.

Ne znam ni da li veruje ili zeli da se igra nastavi...

Tako je, i kupljene s ljubavlju.
Ja djeci za rođendane najradije poklanjam igračke, nikada nešto korisno, korisno roditelj mora kupiti (odjeću npr.) Malo starijim klincima dam lovu i neku sitnicu, recimo knjigu.

Takodje!
I ja tako radim.

Volim lepu igracku, jos ako je fino dizajnirana, ili knjigu, nesto da mi srce zaigra. Da pozelim da sam mala ponovo!

Napisala je jedna korisnica na društvenoj mreži.Pri tom je opisala da se radi o Pandorinom privesku koji košta od 5000 – 10.000 din..
Da li je ta žena u pravu što ne želi da da 5000 din za rodjendanski poklon devojcici ?
Samo je muž zaslužio skup poklon.
Sve druge će takav poklon iskvariti.

Kad kupujem nekome poklon gledam da ima neku funkciju, da je to nesto sto toj osobi treba, da je nesto sto ima vrednost, sentimentalnu ako je za nekoga koga dobro poznajem. Skup ili ne totalno mi je nebitno, vazno mi je da ne zavrsi u korpi za djubre ili skuplja prasinu u ormaru.
Poslednje nestp sto sam dobila je srebrna narukvica. Nije nikakav brend u putanju ali od kako sam je dobila ne skidam je sa ruke jer minogo znaci od koga sam je dobila.

Skupi pokloni su mi bezveze jer ako nekom tako nesto kupim sigurno ga dovodim u situaciju da misli da očekujem isto. Ljude kojima poklanjam slušam,svako nekad u razgovoru pomene šta bi želio,zapamtim i kad je prilika za poklon kupim to o čemu smo nekad pričali.
Svako se obraduje takvom poklonu,više zbog saznanja da ga slušaš nego zbog samog poklona.

Back