Nečovek i nečovečica

Evo ja sam na primer danas razgovarala sa svojim rođacima koji žive na drugom kontinentu. I nakon oficijelne razmene usledila je faza srdačnog razgovora ali se to pretočilo u smaranje. Ja ne umem da otrpim da mi neko hekla rolku. Čim počne o svojim problemima koje već znam napamet i koje ne pokušava da reši, ali voli o njima da priča dugometražno, makar mi bio i familija ja se potrudim da izvetrim iz te priče.
Tako sam, dok je on bio u fokusu svoje problematike, neopaženo podigla slušalicu fiksnog telefona i pozvala samu sebe na mobilni. Čim mi je zazvonio tel, izvinila sam se poljubila familiju i rekla da imam posla, da neizostavno moram da se javim.

Da li sam ja Nečovečica?

Dakle forumaši i forumašice ne mogu baš objasniti šta je to nečovek i kakve ga kvalitete krase lol E pa neka baš mi je drago, lepo je to.

necovek je suprotnost coveku
sta kas na to
naci osobine koje se smatraju covecnim nedostaju necoveku i krase ga osobine suprotne covecnim

elda logika zanimljiva ako ti kognicija valja

- - - - - - - - - -

J ja tebe U P

Na jednoj od tema pokrenuto je, između ostalog, i pitanje ličnog stava i reagovanja na nečoveka.
S tim u vezi napisala sam da nečoveka brzo zaboravljam, nakon čega je usledio par komentara različitog tipa. :think: To je dalo povod da zapadnem u jedno od mojih analitičkih :think: razmišljanja.
I sutradan sam opet :think: razmišljala.
Došla sam do zaključka ::?: arrow::arrow::arrow::arrow::arrow::arrow::arrow::arrow::arrow::idea::?:da je moja izjava bila ishitrena, s obzirom da je problematika odnosa prema nečovečnosti jako kompleksna, dragi forumaši, te stoga pitam vas :

imate li kontakte, voljne ili nametnute sa lošim osobama, u čemu se ogleda njihova nečovečnost i kako se borite sa ljudskim šljamom.

imam kontakte...nametnute...klasika - drukare, sitne duše itd...eskiviram u širokom luku

Evo ja sam na primer danas razgovarala sa svojim rođacima koji žive na drugom kontinentu. I nakon oficijelne razmene usledila je faza srdačnog razgovora ali se to pretočilo u smaranje. Ja ne umem da otrpim da mi neko hekla rolku. Čim počne o svojim problemima koje već znam napamet i koje ne pokušava da reši, ali voli o njima da priča dugometražno, makar mi bio i familija ja se potrudim da izvetrim iz te priče.
Tako sam, dok je on bio u fokusu svoje problematike, neopaženo podigla slušalicu fiksnog telefona i pozvala samu sebe na mobilni. Čim mi je zazvonio tel, izvinila sam se poljubila familiju i rekla da imam posla, da neizostavno moram da se javim.

Da li sam ja Nečovečica?

Nisi.

pa zato sto su pojmovi covek i necovek izmisljeni i nametnuti.

...i subjektivna.

Back