Nece da se podigne sistem- nema slike

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.734
E ovako ljudi moji da pocne. Danas ceo dan sredjujem devojci kompjuter- crklo napajanje i graficka, nabavim jedno od 275w, nece da se pojavi slika itd... uzmem drugo 500w, probam radi. Inace, tu je bilo i moje ispravno napajanje MS 300w, koje sam probavao i na njenoj konfiguraciji i radilo je. Vise puta sam skidao i kacio razlicita na oba kompa... Ostavim ja to 500w kod nje, stavim radeon 3450, upalim sve radi, trenutno i kucam sa tog kompa. Ok reko sada da vratim moje nod 300w na moj komp i da palim, kad rade ventilatori, sijaju obe lampice na kucistu, hard se cuje ali stane- gori crvena lampica 10sec i ugasi se ali zelena i dalje sija, komp radi ali nema slike. Probam ja na integrisanu pa prikacim monitor, opet isto. E sad malo da pojasnim oko napajanja- ovo od 500w ima onaj 24pinski dzek kod koga onaj deo od 4 moze da se razdvoji pa da ostane od 20 i ima poseban kabal sa 4 pina- i tako se i povezuje 20pin + 4 pin tamo uz procesor. Kada sam probao staviti 24pin isti problem rade ventilatori ali nema slike, kada sam prikacio razdvojeno 20+4 radilo je. Ovo napajanje od 300w ima samo taj stari sistem 20+4 odvojeno i RADILO JE. Zasto sada nece moze neko da pojasni??? Vadio sam bateriju iz ploce- isto nista. Hteo sam da taj dzek od 4pina probam da uglavim uz ovaj od 20 u isti dzek al sam odustao reko radilo je onako nije do toga... POMAGAJTE DRUGOVI HOCU DA SE UBIJEM:dash:
O ovom dzeku govorim da ne bude zabune neke :)
power_supply_20-24pin.jpg

Poslednja izmena:
Probao si na integrušu ali to neće da može ako je ne uključiš u Device manager-u ( trebaće i drajveri ako ih nema).
Naravno, ne smeš ni da imaš "višak pinova". Gde vidiš rupu - popuni je :)

Ne kapiram šta je moglo da pođe neopako sa uglavljivanjem 24-pinskog džeka u 24-pinski slot?
Mogao bi neku sliku da staviš...

Probao si na integrušu ali to neće da može ako je ne uključiš u Device manager-u ( trebaće i drajveri ako ih nema).
Naravno, ne smeš ni da imaš "višak pinova". Gde vidiš rupu - popuni je :)

Ne kapiram šta je moglo da pođe neopako sa uglavljivanjem 24-pinskog džeka u 24-pinski slot?
Mogao bi neku sliku da staviš...

Al' si nacitan. Gde si kupio to znanje da i ja pokupi?

@bajker

malo mi nejasno, jel radi tvoj komp sa tim 500 W napajanjem?

Poslednja izmena:
Pa moja maticna m2n-mx se ima 24pinski ali ima i onaj 4pinski deo kod procesora. Pre je radio samo sa 24pinskim dzekom dok nije crklo napajanje. Sada ima ovo moje staro koje je 20+4. Maticna na kompu koji sam sredjivao je foxconn m61pmv, isto ima 24pin i 20+4 s tim sto je napajanje koje je crklo bilo vec prikljuceno 20+4, znaci nije htelo da radi kada sam prikljucio 24pinski dzek u maticnu samo odvojeno 20+4. Nije mi jasno nikako sta se sada desava sa mojim kompom... Da li ima neke veze sto sam prikljucivao drugo napajanje pa se nesto poremetilo i slicno? Nisam jos vadio RAMe ne znam da li to pomaze... Kontao sam da probam da taj mali dzek od 4pin-a ne stavim u predvidjeni ulaz kao do sada nego do toga od 20pina da uglavim mada nisam siguran da to nece naskoditi kompu... Ne kontam nikako sta se desava, a radio je pre toga 15min pre nego sto sam sklopio ovaj drugi.

Pa moja maticna m2n-mx se ima 24pinski ali ima i onaj 4pinski deo kod procesora. Pre je radio samo sa 24pinskim dzekom dok nije crklo napajanje. Sada ima ovo moje staro koje je 20+4. Maticna na kompu koji sam sredjivao je foxconn m61pmv, isto ima 24pin i 20+4 s tim sto je napajanje koje je crklo bilo vec prikljuceno 20+4, znaci nije htelo da radi kada sam prikljucio 24pinski dzek u maticnu samo odvojeno 20+4. Nije mi jasno nikako sta se sada desava sa mojim kompom... Da li ima neke veze sto sam prikljucivao drugo napajanje pa se nesto poremetilo i slicno? Nisam jos vadio RAMe ne znam da li to pomaze... Kontao sam da probam da taj mali dzek od 4pin-a ne stavim u predvidjeni ulaz kao do sada nego do toga od 20pina da uglavim mada nisam siguran da to nece naskoditi kompu... Ne kontam nikako sta se desava, a radio je pre toga 15min pre nego sto sam sklopio ovaj drugi.

Posebno je to 4 pinsko kod procesora, psoebno 24 pina za plocu!

Onaj manji džek kao sa slike ti ide kod procesora, 20-pinski znaš i sam. To si i uradio jer ti sija i HDD i CPU indikator.
Isključi grafičku, i prebaci se na integrušu jer ti grafika ne dobija napajanje sa tog 20-pinskog džeka ( ona 4 koja fale služe tome). Trebalo bi da u biosu možeš da izabereš koju grafiku će koristi, a možda se prebaci automatski.

Pokušaj da budeš malo jasniji ako nije prob :)

- - - - - - - - - -

Al' si nacitan. Gde si kupio to znanje da i ja pokupi?

Ma na Wikipedijici kao i ti...samo što ja znam da čitam :)

Poslednja izmena:
Jesi li izvadio grafičku i oslobodio sve PCI slotove? Proverio data kabl ka monitoru ?

Probaj tako ako nisi a za dalje, postavi sliku pa da ne nagađamo šta je sa kablovima itd.
Čupaj, vadi, vraćaj sve konektore i RAM...i nadaj se da nije nešto crklo. Probaj i sa nekim drugim od tih 5 napajanja koje imaš...

Onaj manji džek kao sa slike ti ide kod procesora, 20-pinski znaš i sam. To si i uradio jer ti sija i HDD i CPU indikator.
Isključi grafičku, i prebaci se na integrušu jer ti grafika ne dobija napajanje sa tog 20-pinskog džeka ( ona 4 koja fale služe tome). Trebalo bi da u biosu možeš da izabereš koju grafiku će koristi, a možda se prebaci automatski.

Pokušaj da budeš malo jasniji ako nije prob :)

- - - - - - - - - -

Ma na Wikipedijici kao i ti...samo što ja znam da čitam :)
No comment
Facepalm.jpg

ovo postavljam samo jednom za tebe i za Bikera da zna da mne gura one railove tamo gde im nije mesto
ATX_PS_signals.svg
ta donja inače potpuno su odvojena 4 pina služe isključivo za napajanje procesora na atx pločama i to su 12-voltni railovi a na gornjoj slici imaš tačan raspored svih 24 pina na priključku za napajanje koji ide u matičnu ploču , višak od 4 pina služi samo za rasterećenje napojne grane na se ne bi pregrevala matična na tome priključku ali i kada se gurne 20-pinsko napajanje u tu matičnu u pravilan položaj matična mora da radi i bez ta 4 pina ono parče od onih dodatnih 4 pina za napojnu granu NIKADA ne smeš gurati u napajanje procesora - u najmanju ruku možeš zabuniti sistem i matičnu što se i desilo a u najgorem slučaju možeš spaliti kondenzatore zi matičnu zbog neodgovarajućih napona.

ovo postavljam samo jednom za tebe i za Bikera da zna da mne gura one railove tamo gde im nije mesto ta donja inače potpuno su odvojena 4 pina služe isključivo za napajanje procesora na atx pločama i to su 12-voltni railovi a na gornjoj slici imaš tačan raspored svih 24 pina na priključku za napajanje koji ide u matičnu ploču , višak od 4 pina služi samo za rasterećenje napojne grane na se ne bi pregrevala matična na tome priključku ali i kada se gurne 20-pinsko napajanje u tu matičnu u pravilan položaj matična mora da radi i bez ta 4 pina ono parče od onih dodatnih 4 pina za napojnu granu NIKADA ne smeš gurati u napajanje procesora - u najmanju ruku možeš zabuniti sistem i matičnu što se i desilo a u najgorem slučaju možeš spaliti kondenzatore zi matičnu zbog neodgovarajućih napona.

Šta glupetaš *ome jedan ?? :lol:

Ti baljezgaš o 24-pinskim džekovima a govorilo se o 20-pinskim. Pa ti je i to bilo malo pa si se sa 4pinskog napajanja ploče, prrebacio na CPU napajanje.

A onaj 4-pinski džek ako uguraš u CPU slot, onda zaslužuješ zlatnog Oskara za idiotluk jer baš zbog takvih kandidata,
džekovi se prave nepravilnog oblika tjst "foolproof" da kompanije ne bi trošile zlato na budale
.:hahaha:

do6n3d.jpg

pročitaj šta je Biker prvo napisao , a tebi sam ostavio poruku jer se glupiraš opet i nemaš pojma šta je bajker radio jer nisi pročitao njegov post zato te je i zmaj prozvao tupsone nijedan , što je najgore počeo si da se šopaš sa svojim neznanjem

Snejks, hajde tutanj i čitaj Wikipedijicu , vežbaj nabadanje pogrešnog "foolproof" džeka u CPU slot...možda ipak osvojiš onog Oskara za mentola decenije :mrgreen:

Hbt, u ovoj zemlji svako ko ima Pentium II je ekspert za kompjutere :super:

Da pogotovo oni sto ukljucuju integruse u divajs menadzeru sa drajverima...

I ti imaš Pentium 2 ? :lol:
Kako li gemblate igrice na tim krševima po ceo dan ( ne znam čemu drugom vam služe kompovi ) ?

ja ovde sada vidim samoga jednoga mentola- a to si ti, lupetaš gluposti a pojma nemaš sa kim kucaš

Znam, hteo sam da te pozovem da nam kao počasni profesor održiš predavanje na temu "Kako nabudžiti `foolproof ` džek u pogrešan slot" i "Kloniranje profila na Krstarici" :lol: .

I ti imaš Pentium 2 ? :lol:
Kako li gemblate igrice na tim krševima po ceo dan ( ne znam čemu drugom vam služe kompovi ) ?

Znam, hteo sam da te pozovem da nam kao počasni profesor održiš predavanje na temu "Kako nabudžiti `foolproof ` džek u pogrešan slot" i "Kloniranje profila na Krstarici" :lol: .
ti postaješ sve smešniji i smešniji a nisi ni svestan toga..

Back