oktobar49
Primećen član
- Poruka
- 745

Извор:
https://www.google.com/amp/s/inform...ugrozava-zivote-pacijenata-srbiji-celom-svetu
U Srbiji vlada nestašica citostatika koji je namenjen za pacijente obolele od tumora debelog creva - upozorila je profesorka dr Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i naš čuveni neurohirurg
- Problem je u velikim farmaceutskim kompanijama koje insistiraju na korišćenju skupih i najnovijih lekova. Tako da lekove koji su jeftini a dokazani, kao što je i ovaj citostatik, proizvodi uglavnom samo jedna kompanija u celom svetu. Zbog toga se dešava da takve kompanije kasnije ucenjuju cenom ili da se jednostavno desi nestašica, kao što je sada slučaj. Stoga je moj savet farmaceutskim fabrikama u Srbiji da razmisle o proizvodnji lekova koji su dobri a relativno jeftini - navodi direktorka Instituta
Ово вам је још један доказ да великим фармацеутским компанијама које послују по тржишним принипима никада није било битно здравље људи већ профит.И да,јел то ја видим добро или та иста Даница Грујичић,један од највећих заговорника капиталистичког система,позива државу Србију да ослони на своју фармацеутску индустрију,како би ми сами почели да призводимо лекове приступачније и јефтиније које би пацијенти могли себи да приуште?!
Алоооо шта шта сте урадили са Југоремедијом,Здрављем,Хемофармом...нерадо признајете да је социјализам у СФРЈ био ипак бољи као уосталом и здравство?
За заговорнике капитализма,једна шамарчина!Нема оно вађење,чико нећу више,да не падне приде и клечање на кукурузу,а кад си у клечећем положају...немој још додатно да се укопаваш и правдаш,јер мени је шлиц полуоткопчан и зна се шта следи...