Nece biti restrikcija

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Vest:"Nece biti restrikcija struje!"

Jel treba da budemo srecni?
Meni se place od tuge.
Treba da donesem bebu kuci za 7 dana i imam jos jedno malo,
jel treba da ljubim stope ED-u, sto cemo imati struje?

Kako reagujete na ovu vest?
Pogotovo vi sa sitnom decom ili matorima itd... ?

Dodje mi da spakujem kofere i pobegnem glavom bez obzira iz ove drzave

Meni se place od tuge.

A ti bi da ima restrikcije?! :lol:

Odmah i trece. :lol:

Taktika, taktika je to.
Kad kažu, neće da poskupi grejanje, znači da nas pripremaju za poskupljenje.
Kad kažu, neće biti poskupljenja naftnih derivata, znači biće ga.
A pošto su rekli da neće biti restrikcija struje, znači, biće ih, znam igrače, dovoljno dugo ih posmatram, majku i sestru i sve po spisku.
Čičak, sad zaista imaš razlog da brineš, a i mi s tobom.z:((

Taktika, taktika je to.
Kad kažu, neće da poskupi grejanje, znači da nas pripremaju za poskupljenje.
Kad kažu, neće biti poskupljenja naftnih derivata, znači biće ga.
A pošto su rekli da neće biti restrikcija struje, znači, biće ih, znam igrače, dovoljno dugo ih posmatram, majku i sestru i sve po spisku.
Čičak, sad zaista imaš razlog da brineš, a i mi s tobom.z:((

pa ono sad kao idu izbori uskoro...vidis da vucic ratuje i sa smetovima, spasava decu, cuda mooda pravi, a i skida zvezde s neba zainteresovanim damama.

a ovo si u ravu sve sto kazu nece - bice. a sto hoce, e to nec biti.

Meni se place od tuge.

A šta bi da nije struju izmislio Tesla,dok je Amerika sisala vesla?:lol:
Šalim se malo,ali nemoj da dramiš toliko,još unaprijed...pogotovu što nema restrikcije,a i da je bude...preživjelo bi se.
Ja pamtim dane ,mjesec dana skroz bez struje,onda više mjeseci samo po četiri sata dnevno,pa kad ti zapadne...Ljudi se snadju,agregati itd...Ne kažem da je to lijepo i da treba tako,ali nije ni toliko dramatično...a naročito ne za selidbu...Tim prije što malo gdje cvjetaju ruže...

Meni se place od tuge.

Reagujemo tako sto vidimo da od nas stvarno prave budale pred izbore, da i za najosnovnije stvari javljaju kao neku vaznu i pohvalnu vest.

A šta bi da nije struju izmislio Tesla,dok je Amerika sisala vesla?:lol:
Šalim se malo,ali nemoj da dramiš toliko,još unaprijed...pogotovu što nema restrikcije,a i da je bude...preživjelo bi se.
Ja pamtim dane ,mjesec dana skroz bez struje,onda više mjeseci samo po četiri sata dnevno,pa kad ti zapadne...Ljudi se snadju,agregati itd...Ne kažem da je to lijepo i da treba tako,ali nije ni toliko dramatično...a naročito ne za selidbu...Tim prije što malo gdje cvjetaju ruže...

ne radi se o snalazenju, nego upravo o tome sto smo navikli da prezivljavamo. jeste dramaticno da ti u 21 veku iskljucuju struju i da smo normalni ne bismo se snalazili, nego bismo nekome ebali sve po spisku zbog tog snalazenja u svakom smislu.

iskreno ja devedesetih restrikcije nisma ni osetila, jer smo ziveli blizu objekta koji je imao agregat i kako nestane struje oni odma ukljuce agregat i mi isto imali struju. ne znam na koju foru smo bili vezani za njih, ali jesmo sve kuce u nasem delu ulice.

Мож мислити.
Прадеда Ђорђе није имао струје ич, па доживео 84 године, пекмези једни.

Taj pradeda je cele godine radio i drva za zimu spremao i bio pripravan za elementarne nepogode.
Ušuškao se pored peći i pravio prtinu da stigne do štale i do šupe, a nas teraju da idemo na posao, na putovanja, do prodavnice.
Seoska domaćinstva su nekada bila ko zapeta puška kad im pokuca zima na prag. Još su se seljaci radovali zimi jer im to dođe kao godišnji odmor, ne rade ništa, seku suvo meso, jedu kajmak, krompir i bundevu iz rerne.
Danas smo toliko zavisni od države da je svaka nepogoda jauk i agonija, a na TV se samo o tome priča. Zavisiš od njihove struje, njihove vode, njihovog grejanja, njihovih zavejanih puteva, njihovog poreza (samovoljno skrojenog) od njihovih informacija. E zato je tvoj pradeda živeo dugo, a mi, malo, malo, pa se vatamo za srce, ubi nas stres jer život ne zavisi od nas. Radio, ne radio, uvek si na gubitku u ovoj državi.

Back