Nebojsa Glogovac najveci glumac srednje generacije

Волео бих да си у праву, али да не буде као и за фудбалску репрезентацију. :hahaha:

Hahahahah da ne skrecemo previse sa teme, al ja idalje mislim da reprezentacija mozda i moze nesto da uradi..
Evo kolega je spomenuo Radovana Vujovica, on ima stofa da bude velikan jednog dana...

Talenti kod nas uvek nicu, samo da je sto vise filmova po mogucstvu dobrih, da imaju gde da ostave traga... I ove serije sad sto se rade, ja navijam da ih bude sto vise, jer glumac radom postaje sve bolji.....

Talenti kod nas uvek nicu, samo da je sto vise filmova po mogucstvu dobrih, da imaju gde da ostave traga... I ove serije sad sto se rade, ja navijam da ih bude sto vise, jer glumac radom postaje sve bolji.....
ја заиста немам такав утисак о ницању талената када је о глуми реч. А сетих се и једног текста Димитрија Војнова где је Србију окарактерисао као земљу лоших редитеља...то је још једна димензија филма где смо танки. Па и са сценаристима.

ја заиста немам такав утисак о ницању талената када је о глуми реч. А сетих се и једног текста Димитрија Војнова где је Србију окарактерисао као земљу лоших редитеља...то је још једна димензија филма где смо танки. Па и са сценаристима.

Nicu uvek... Samo nam je jedno vreme falilo prakse, sad se i to popravlja..

Zoran Cvijanovic ima 62 godine, a Glogovac sad da je ziv imao bi 50.

Druga stvar, i jos bitnije, Cvijanovic je ista prica kao i Jovanovic, ceo zivot vozi u istom pravcu, ja se evo ne secam nijedne njegove dramske uloge, dok je Glogovac obelezio i dramu i komediju u nasoj novijoj kinematografiji... Cvijanovic je jos najozbiljniji bio kao Sojka u Sivom Domu..

To ne znaci da su on ili Dragan Jovanovic losi glumci, daleko od toga, naprotiv, odlicni su... Samo su ih reditelji ukalupili, sto kod Glogovca nije bio slucaj.
Sotire, odlična ti je procena!

Nicu uvek... Samo nam je jedno vreme falilo prakse, sad se i to popravlja..
Možda niču... ali oni koji se igraju pozorišta, filma, glume...
Ne zaboravi da nemamo ni pravih profesora da izvuku talenat iz mladog glumca... dobri reditelji su sada već stara garda... ni za njih nema posla, kamoli za druge... Dolazi vreme kada ce glumci biti pod ugovorom, ali na kratko vreme...što znači da će opstati samo najbolji...

A što se Glogovca tiče, sigurna sam da je bio gromada koja je rušila scenu... toliko je voleo glumu, a i ona njega, da se igrao likom, igrao se glumom, njegova harizma je bila tolika da je publika disala njegovim ritmom... Ko Glogovca nije gledao u pozorištu, ne može ni da nasluti kog talenta i koje veličine je on glumac bio...Jugoslovensko dramsko pozorište je desetkovalo svoj repertoar uklonivši predstave koje je na svojim umetničkim plećima iznosio Glogovac...
Nažalost... nema mu zamene...

On misli na socijalne drame koje su se snimale u poslednjoj deceniji, a Glogovac igrao u njima... Ali Nebojsa Glogovac je ispunio njihovu zelju i bio u tim depra filmovima Zena sa slomljenim nosem, Krugovi i slicno, ali je umeo i da se priblizi narodu npr. u Mom rodjaku sa sela ili Ravnoj Gori, pa i Juznom vetru... Zato sam u uvodni post i stavio sliku iz Hadersfilda i Ravne Gore..

On misli na socijalne drame koje su se snimale u poslednjoj deceniji, a Glogovac igrao u njima... Ali Nebojsa Glogovac je ispunio njihovu zelju i bio u tim depra filmovima Zena sa slomljenim nosem, Krugovi i slicno, ali je umeo i da se priblizi narodu npr. u Mom rodjaku sa sela ili Ravnoj Gori, pa i Juznom vetru... Zato sam u uvodni post i stavio sliku iz Hadersfilda i Ravne Gore..
Ravna Gora, Juzni Vetar.. Uzas

Жена са сломљеним носем није никаква депра него сјајан филм. Мада, ту су Аница Добра и Никола Ракочевић бриљирали, Глоговац онако...

To mu je uz Otadzbinu jedan od losijih filmova... A Rakocevic u svim tim filmovima i serijama gde igra nekog zbunjenog i neshvacenog adolescenta deluje kao da su ga puskom naterali da glumi na silu... U Sinovcima skroz druga prica, tu tece ko ladna voda..

Back