Nea Kalikratia

Nea Kalikratia je vrlo opusteno mesto u koje se iz Srbije brzo stize, Na primer iz Beograda za 8 sati sa kracim stajanjima. Bila sam smestena u hotelu Alkionis i zadovoljna sam. Hotel je vrlo blizu plaze i centra, kao i ostalih hotela u ovom gradicu. Plaza je peskovita, idealna za malu decu.
Prodavnica je puno, svega ima po pristupacnim cenama, a ko zeli soping, blizu je Solun. U julu je bilo puno gostiju iz raznih zemalja najvise iz Rusije, naravno i iz Soluna, posebno vikendom.

Pa evo....nalazi se na cca 50 km od Soluna, na samom početku Halkidikija ...

map.png

Pre neki dan smo se vratili iz Kalikratije. Ovog puta smo ostali mesec dana. Smestaj je bio fenomenalan u apartmanima Kali Krati koji se nalaze u samom centru. Nekoliko dana po dolasku smo gledali koncert Vasilisa Lekasa sa terase kao iz loze, jednog od najpopularnijih mladih pevaca. Tesko je opisati kako je to bilo lepo. U Kalikratiji imate bukvalno sve sto je potrebno za odlicno letovanje. Naravno, najbolje je da idete kolima, jer Lidl je na 2 kilometara, Akva park i kafici za mlade na 3, supermarketi su na oko 1 kilometar udaljeni, a imate ih i u samom centru, samo su skuplji. Mozete odlicno sopingovati u samom mestu u nekoliko firmiranih butika, za obucu je bolji Solun, ali sve ostalo sam nasla najbolje bas u Kalikratiji. Brzo se stize do Mega outleta koji je lociran odatle oko 25 km. pre nego sto se udje na Kalamariju (Solun).

Za dorucak je bilo zaista svega i svacega, jaja na sve nacine, salame, marmelade, sirevi, nekoliko vrsta hleba, kafa, mleko, sokovi, caj, salata, voce, kolaci nekoliko vrsta... Sobe su konforne, svaki dan ih ciste, imate klima uredjaj, srpsku televiziju, lift. Osoblje je bilo vrlo ljubazno. U obliznjem Mikonosu imate besplatnu teretanu i zatvoren bazen, a tu mozete i da uplatite i veceru, vrlo povoljno.

Plaza se proteze duz celog mesta i sire, duz obale. Deo koji je u gradu je sasvim ok, ja sam prosla ceo prvi i drugi prst i upravo se ovde uvek vracamo, a znam i jos neke koji tako misle. Dakle plaza u gradu je komotna i siroka, nije kao u Pefkohoriju, hlada nema, suncobran morate imati, ali tako je u celoj Grckoj i meni je ok. Obavezno je mazanje visokim faktorima za zastitu koze. Voda je topla, nikada vam nije hladno, mozete satima ostati u vodi dok vam ne dosadi. Ponekad naidje neki hladniji talas, ali on prodje bas kao pljusak kise. Na samoj plazi imete veliki broj kafica, ali ima i dosta prostora ako hocete samostalnu varijantu. Guzve apsolutno nikad nema, cak i kada je vikend, pa dodju Solunci. Mesto je urbano, ima supermarkete, trzne centre i Lidl, koji je zaista jeftin. Utorkom je pijaca, koja je jeftina i treba je maksimalno iskoristiti, a izbegavati turisticke trgovine, koje su obicno preskupe. U julu je jako poseceno i atmosfera je vesela, trgovine rade punom parom tako da je soping obavezan. Grci su zlato, ja ih obozavam, zaista se prema gostima super ponasaju. Malo podalje od centra su diskoteke i nocni klubovi, ali za to trebaju kola, jer su udaljeni oko 3 km.

dosla sam pre dva dana iz nea kalik. mesto za mlade je dosadno... za porodicne ljude je sasvim ok... voda je topla i cista. plaze su lepe... ali provod nikakav...ja sam bila sa agencijom market tours koju nikom ne preporucujem....

dosla sam pre dva dana iz nea kalik. mesto za mlade je dosadno... za porodicne ljude je sasvim ok... voda je topla i cista. plaze su lepe... ali provod nikakav...ja sam bila sa agencijom market tours koju nikom ne preporucujem....

Mi krecemo 10-og u vilu filareti,koja je u ponudi market tursa. Idem sa klincima 11 i 16 godina. nisu mali ali cisto da pitam zasto su negativni komentari za agenciju ?

Back