Ne znam sta da uradim?

Nebitno gde zivim,nisam cak ni u evropi.
Znam da ima puno ljudi u drzavnim organima koji su zaposleni preko veze i da nemaju posla,nista novo.
Govorim o tome kako se rukovodilac,ili vlasnik,ponasa tamo gde ima posla.
Rokira kadar tako da se posao obavi na najbolji moguci nacin.
Nema tu ljubavi pa da radis ono sto volis.Radis ono sto treba za firmu,uz sva uvazavanja licnosti i strucnosti radnika.

dobro de, sto si nervozan odma'???

Kako ti stojiš sa tim računovodstvom, nezavisno od toga da li ga voliš ili ne? Znaš li taj posao?
Računovodstvo je ozbiljna stvar. Računovođe se školuju i završavaju kurseve specijalno za to. To nije posao za nekog priučenog. Nadam se da se ne ljutiš jer mi nije namera da te vređam, već da ukažem na prostu činjenicu, a i vidim da nisi zagrejana za tu poziciju.

Čini mi se da je problem šef koji možda misli da svako može sve da radi, a nije baš tako. :confused:

Za to se ne ide na kurs već se studira 4 godine na smeru za finansije i računovodstvo, ili zavisnosti kako fakultet nazove smer.

Gde bre vi zivite?
Dok sam ziveo u Srbiji dugo sam bio rukovodilac bas u administraciji.Isto je bilo,iako je drzavna firma i zaposleni je bio zasticen kao beli medved.Moj posao kao menadzera ili vlasnika kapitala ,je da resavam probleme u firmi.Gde ces da radis,to ja kazem.Radis svoj posao,ne mozes da biras,ne tera te u rudnik.Pazi molim te,radila npr.u knjigovodstvu,sad nece u racunovodstvo?!ma ko si ti da neces?! Na berzu,doci ce drugi koji hoce.NE MOZE BRE DA SE BIRA POSAO,nije ti to muzicka pozornica ili svadba pa da biras muziku.I kad muziku biras,placas,pa biras.Ovde te ja placam i ja kazem sta ces da radis.Uvazavam i postujem radnika,ne degradiram njegovu licnost,ne teram ga da radi ono za sta nije kvalifikovan.Ali nemoj ti da mi kazes koje ces poslove da radis a ja da te placam.Ja znam sta je potrebno da ti radis,ti ne znas.Tacka!:rtfm:

Meni ovo tvoje izlaganje ne liči baš na uvažavanje radnika, već više na sadistički pokušaj da lečiš komplekse.Ne znam koliko imaš godina i kada si to bio menadžer u državnoj firmi kada je poznato da je kod kod nas menadžment bio zabranjen u vreme samoupravljanja i da su se svi ali SVI pogrešni poslovni potezi ‚‚pokrivali‚‚ glasanjem radika na samoupravljačkim sastancima:roll:........... i da, baš je bilo ‚‚teško‚‚ tada biti menadžer,sve se sakrivajući iza radnika i njihovog dizanja ruku na predlog o poslovnom poduhvatu i kada nisi sam smeo da doneseš bilo kakvu odluku:mrgreen:

Meni ovo tvoje izlaganje ne liči baš na uvažavanje radnika, već više na sadistički pokušaj da lečiš komplekse.Ne znam koliko imaš godina i kada si to bio menadžer u državnoj firmi kada je poznato da je kod kod nas menadžment bio zabranjen u vreme samoupravljanja i da su se svi ali SVI pogrešni poslovni potezi ‚‚pokrivali‚‚ glasanjem radika na samoupravljačkim sastancima:roll:........... i da, baš je bilo ‚‚teško‚‚ tada biti menadžer,sve se sakrivajući iza radnika i njihovog dizanja ruku na predlog o poslovnom poduhvatu i kada nisi sam smeo da doneseš bilo kakvu odluku:mrgreen:

Novo vreme,nova terminolgija,ali je sustina ista.
Rukovodilac procesa rada.Lakse ti je ovako?
Ili,inkosni poslovodni organ,tako?
Drago mi je da si ti radila posao iz ljubavi a ne za pare.I u samoupravljanju.
Pa si jos bila kadar koji bira posao,ma nije moguce,cudo te nisu do sada kidnapovali Ameri i odveli u Silicijumsku dolinu.
Zanosite se glupostima kojih nema nigde.
Ko te placa taj odredjuje sta radis.Ako ti se ne svidja,menjaj firmu,vidis da svi izgibose trazeci radnike,ima da uvozimo i njih.
Ili otvori svoju firmu pa zaposli radnike kojima ces da ispunjavas zelje,nek radi ko sta voli a ti ih placaj.Svi zadovoljni!:hahaha::hahaha::rotf:

Novo vreme,nova terminolgija,ali je sustina ista.
Rukovodilac procesa rada.Lakse ti je ovako?
Ili,inkosni poslovodni organ,tako?
Drago mi je da si ti radila posao iz ljubavi a ne za pare.I u samoupravljanju.
Pa si jos bila kadar koji bira posao,ma nije moguce,cudo te nisu do sada kidnapovali Ameri i odveli u Silicijumsku dolinu.
Zanosite se glupostima kojih nema nigde.
Ko te placa taj odredjuje sta radis.Ako ti se ne svidja,menjaj firmu,vidis da svi izgibose trazeci radnike,ima da uvozimo i njih.
Ili otvori svoju firmu pa zaposli radnike kojima ces da ispunjavas zelje,nek radi ko sta voli a ti ih placaj.Svi zadovoljni!:hahaha::hahaha::rotf:

Pa sada i radim sama za sebe, zar misliš da bih gubila vreme sa takvima kao što si ti?:cool: Ne znam samo zašto se u opšte i upuštam u bilo kakav diskus sa tobom....možda samo zato što mi je zabavno i iz čiste radoznalosti kakav ‚‚biser‚‚ ćeš sledeći put da issereš:zcepanje:

Evo o cemu se radi.
U pitanju je velika i zvucna tj poznata firma - privatna. Najjaca u toj oblasti.
Ja sam jedna od retkih koja je tamo 3 godine. Svoj posao sam obavljala bez greske, za 3 godine nijednom nisam zakasnila. Veoma cesto radila za dvoje i svoj posao i posao sekretarice kada je ona bolesna i plus dodatne stvari.
Sada sam u soku planiram da dam otkaz zato sto mi je direktor dao da obavljam posao koji treba da radi sef racunovodstva i finansija. Dao mi je da ispravljam sve brljotine u racunovodstvu i da mu sredim dugovanja i potrazivanja kupaca i dobavljaca. A to nije radjeno kako treba vec godinama, to naravno nije moj problem nego njegov jer mu racunovodstvo nije nista radilo kako treba.
Ljudi su poceli da odlaze jer je poceo da vrsi pritisak na sve zato sto on nema para.
Plus nam je svima smanjio plate za 20 % i plus dodaje obavezem, naravno ne planira da nam to plati i plus dobijem ovakav odgovor od njega. Strasno me je razocarao i nemam zelju vise da se zbog takvog coveka zrtvujem.
Očigledno nema posla,dakle firma je u velikim problemima.Nažalost,ništa ti ne preostaje,osim da odeš.Inače,u takvim slučajevima,plata se prvo smanjuje,zatim u naredna 3 meseca prestaje se sa isplatom.
Ovo uopste nije tacno pogotovo kod PRIVATNIKA kojih je sve vise!
I gresis ako mislis da je u Drzavim firmama lose i ako mislis da
je direktorima vazno da se rese posla po svaku cenu :roll:

Šta nije tačno ? :neutral: Budi konkretna,jer ne znam na šta si tačno mislila.
Inače,nisam rekao da je u državnim firmama loše,niti to mislim.Naprotiv,u pitanju je gomila neradnika,čiji nerad plaćamo mi,poreski obveznici. :)

Back