Ne znam kako da nazovem temu

gost 114527

Veoma poznat
Poruka
14.555
Neko je ljut zbog nečega na vas... vama jako blizak. Ali to nije otvorena ljutnja... nego ona kojom se izražava negodovanje... ćutanje i smrknuta faca... kad ga pitate šta je, on kaže ništa... i to tako u krug.... ako znate na šta mislim...
Ja nikako ne mogu to posle da izbijem iz glave (tu jednu osobu, kada mi to uradi). Znam i zašto je ljuta, ali nekad to budu neke stvari koje se samo mene tiču... nekad uopšteno. Razmišljam samo o tome i iskreno ne budem srećna.
Je l' vam se dešava ovo i kako reagujete?

Neko je ljut zbog nečega na vas... vama jako blizak. Ali to nije otvorena ljutnja... nego ona kojom se izražava negodovanje... ćutanje i smrknuta faca... kad ga pitate šta je, on kaže ništa... i to tako u krug.... ako znate na šta mislim...
Ja nikako ne mogu to posle da izbijem iz glave (tu jednu osobu, kada mi to uradi). Znam i zašto je ljuta, ali nekad to budu neke stvari koje se samo mene tiču... nekad uopšteno. Razmišljam samo o tome i iskreno ne budem srećna.

Onda "poludim". Moja baka to zove "mrtvo puvalo". Znači ili kaži šta ti smeta ili lepo nemoj da širiš negativu - takav je moj stav otprilike na tu temu. Do ludila me dovode tkz. pasivni agresivci, nešto zevaju sebi u bradu, nešto kao komentarišu, niti se šiju niti paraju. Nekada sam ćutala, nekada se jela...i onda sma se razbolela i bila rešena, da od sada više ni takve stvari lepo ne trpim. Jer me je sve to najiskrenije nerviralo. Ne sekiralo, koliko išlo na živce. Zašta ti je Bog dao jezik, zašta? Pa, da govoriš. Uglavnom napravim kontra efekat, odnosno pravila sam, dok nisam skontavala, da ne treba da menjam druge već sebe. Sada lepo više nemam tih problema. Nećeš lepo? Važi. Neću dva puta pitati. Kada ti se bude pričalo, znaš gde sam. Mogu da se dogovorim, da razumem, ali da titram...Jok. Pa, da si mi sam Bog otac.

Problem je u ponašanju te osobe prema meni... napr. ne sviđa joj se s kim se ja družim, jer sam ranije imala loša iskustva s tom osobom... ona se naljuti i ponaša se prema meni kao da sam... pa feces..:lol:

Ovde si lepo rekla. I sasvim si svesna onda, da problem nije u tebi, nego u toj osobi, čim ima takav stav, ponašanje i odnos prema tebi. Čim se tako ponaša u odnosu na tebe. Jesi tu osobu pitala zbog čega to radi? Zašto se tako ponaša? I dokle misli sa takvim stavom? Budi kategorična. Reci da ti to smeta, ne prija ti. Pričaj sa tom osobom. Šta je uzrok takvom ponašanju.

.....

Ne vredi... pokušavala sam... a ta osoba mi previše znači u životu i nikako je ne mogu udaljiti... ali nekad zbog toga stvarno nemam samopouzdanja...

Evo, opet korena problema...tebi ta osoba znači previše, kažeš. Ok. Ajde da obrnemo situejšn. Izvini, molim te, a ako i ti toj osobi značiš previše, pretpostavljam... kako toj osobi nije onda isto tako stalo, da se ti en nerviraš, ne sekiraš? Kako se ta osoba onda ne uzrujava što ti nemaš taj svoj neki, mir, da kažem? Ok, nije niko odmah pominjao ono, seckanje, udaljavanje veza sa tom osobom...ali moraš na jedan i fin, pažljin način da toj osobici ukažeš da greši u svom nastupu. Jer vremenom će postati samo gore. Ako ne uviđa ta osoba sama, moraš da toj soobi kažeš šta ti smeta, u protivnom ideš na uštrb sebe. MOraš voleti sebe, da bi te voleli drugi. Znači, ne radiš ti ništa loše, ako nekome kažeš: "Hej, meni to ne prija." Nkada ljudi nisu svesni da možda iz najbolje namere rade možda naizgled pogrešne stvari. Moj ti je savet dobronameran, da toj osobi skreneš pažnju. Moraš. Zbog sebe. Ako ni tada ne prestane...znači da te ta osoba ISKRENO ne uvažava i ne ceni. Jer ljudima kojima je stalo, ali zaista stalo do tebe...veruj mi na reč, neće činiti da se na bilo koji način osećaš loše u sopstvenoj koži. A, ako to i urade nehotično, potpuno nesvesno, nenamerno...daće sve od sebe da isprave i da to ne ponove. Što kaže moja baka meni uvek, pamet u glavu i razmisli o ovome, ok? :zag:

Onda "poludim". Moja baka to zove "mrtvo puvalo". Znači ili kaži šta ti smeta ili lepo nemoj da širiš negativu - takav je moj stav otprilike na tu temu. Do ludila me dovode tkz. pasivni agresivci, nešto zevaju sebi u bradu, nešto kao komentarišu, niti se šiju niti paraju. Nekada sam ćutala, nekada se jela...i onda sma se razbolela i bila rešena, da od sada više ni takve stvari lepo ne trpim. Jer me je sve to najiskrenije nerviralo. Ne sekiralo, koliko išlo na živce. Zašta ti je Bog dao jezik, zašta? Pa, da govoriš. Uglavnom napravim kontra efekat, odnosno pravila sam, dok nisam skontavala, da ne treba da menjam druge već sebe. Sada lepo više nemam tih problema. Nećeš lepo? Važi. Neću dva puta pitati. Kada ti se bude pričalo, znaš gde sam. Mogu da se dogovorim, da razumem, ali da titram...Jok. Pa, da si mi sam Bog otac.
:ok: :ok: :ok: :lol:

па ништа игнорише оба мене, игноришем ја њу и тако

Evo, opet korena problema...tebi ta osoba znači previše, kažeš. Ok. Ajde da obrnemo situejšn. Izvini, molim te, a ako i ti toj osobi značiš previše, pretpostavljam... kako toj osobi nije onda isto tako stalo, da se ti en nerviraš, ne sekiraš? Kako se ta osoba onda ne uzrujava što ti nemaš taj svoj neki, mir, da kažem? Ok, nije niko odmah pominjao ono, seckanje, udaljavanje veza sa tom osobom...ali moraš na jedan i fin, pažljin način da toj osobici ukažeš da greši u svom nastupu. Jer vremenom će postati samo gore. Ako ne uviđa ta osoba sama, moraš da toj soobi kažeš šta ti smeta, u protivnom ideš na uštrb sebe. MOraš voleti sebe, da bi te voleli drugi. Znači, ne radiš ti ništa loše, ako nekome kažeš: "Hej, meni to ne prija." Nkada ljudi nisu svesni da možda iz najbolje namere rade možda naizgled pogrešne stvari. Moj ti je savet dobronameran, da toj osobi skreneš pažnju. Moraš. Zbog sebe. Ako ni tada ne prestane...znači da te ta osoba ISKRENO ne uvažava i ne ceni. Jer ljudima kojima je stalo, ali zaista stalo do tebe...veruj mi na reč, neće činiti da se na bilo koji način osećaš loše u sopstvenoj koži. A, ako to i urade nehotično, potpuno nesvesno, nenamerno...daće sve od sebe da isprave i da to ne ponove. Što kaže moja baka meni uvek, pamet u glavu i razmisli o ovome, ok? :zag:

Probala... ne pali... msm i ja pravim sranja... nisam ni ja cvećka... ali me nervira kad to radi u situacijama na koja nema prava.
Pokušaću... Hvala...:D

Probaj da probiješ idiotovu blokadu, da se objasnite.
Jednom, dvaput ..

Ako ne uspe,
a očigledno da te već godinama maltretira na tu seljačku foru ( igra ćutanja ),
izbegavaj, zaboravi, ma ne postoji !

@ Verovatnoca
Kazi vec jednom ko je ta osoba (muz, majka, drugarica) da bi ljudi koliko-toliko pronikli u prirodu vaseg odnosa i lakse ti dali savet.
Mada, ti ocito ne znas sta hoces od sebe i drugih. Smeta ti durenje osobe koja ti previse znaci u zivotu, a ne smeta ti osoba sa kojom si imala negativna iskustva (znaci zajebao/la te vise nego jednom) i sa kojom nastavljas druzenje.
Po mom misljenju, cuti jer hoce da malo mucnes glavom i razmislis o svojim postupcima. Pretpostavljam da ti je ta osoba ranije ukazala na to gde gresis ali ti je na jedno uvo uslo na drugo izaslo.

@ Verovatnoca
Kazi vec jednom ko je ta osoba (muz, majka, drugarica) da bi ljudi koliko-toliko pronikli u prirodu vaseg odnosa i lakse ti dali savet.
....

Ma kakve veze ima ko je u pitanju ?!
Sa idiotom se zna kako se postupa !

Ja sam dugo godina imao izvanrednu zubarku,
međutim pred penziju je malko skrenula
( počela da mi vadi zube koji su za popravku i sl. ).

Svi su me savetovali ( i med. sestre ) da je promenim,
a ja kao "neću, ona je vrh .."

Kakav crni vrh, kakvi bakrači !
Ko je lud, ne budi mu drug !

A ako ti je neko tvoj, dete, roditelj ..
Pomozi mu da nađe stručnu pomoć.

Znači pomozi mu,
ali ne pomažeš mu tako što ga trpiš,
već tako što ga lečiš.

Ne vredi... pokušavala sam... a ta osoba mi previše znači u životu i nikako je ne mogu udaljiti... ali nekad zbog toga stvarno nemam samopouzdanja...

Znam o cemu pricas.
Postoje osobe koje jednostavno imaju problem da se otvore i da kazu sta misle i osecaju.
To durenje je za mene najveca uvreda. Ako ti je ta osoba bliska, pretpostavljam da si i ti njoj.
Pa zar ne zavredjujes onda objasnjenje, pa i kritiku, nije problem - samo neka ispali to iz sebe!
Nema razloga da gubis samopouzdanje zbog nekoga ko ne zna da se ponasa.
Ta osoba ga zapravo nema jer da je sigurna u svoje stavove iznela bi ih.

Koji kuracc od teme..

ne bude prijatno, ali ako znam razlog i ako smatram da nema razloga za ljutnju, nego je to rzmaženost ili nezrelost ili sl...onda me ne pogađa

samo još jednom pojasnim svoj stav, kad je prilika

Osoba je ljuta na tebe i kaznjava te svojim cutanjem, prekida svaku konverzaciju.

To se razvija jos u detinjstvu u odnosima roditelj/dete mislim na takav nacin deca izrazavaju svoju povredjenost i nepravdu.

Bolje i to nego se svadjati ali zene ne znaju da cute one imaju mozak da 24 h klepecu (svadjaju) ko mlin na vodenici, cast izuzetcima.

Svako ima pravo da cuti, to je mirni protest, strajk i opet ponavljam bolje to nego neprekidna svadja i nasilje.

To postoji u svim sferama samo u drugom obliku, recimo dve drzave povlace svoje ambasadore i prekidaju sve diplomatske odnose.

Poslednja izmena:

Back