Ne vidim psihičku razliku djece i odraslih

Lagatijegreh

Početnik
Banovan
Poruka
23
Navešću i više nego dovoljno primjera da je ja ne vidim baš zato što ona i ne postoji:
§1 nesigurni su u sebe
Ne bi izašli sami u grad onda kad im se izlazi a neće ostali jer je to "sramota", ali ne znaju zašto je sramota.

Ne razumiju se u to što je to kod sakoa elegantno, ali misle da će privući žene ako budu nosili sakoe baš sa tom elegancijom, i onda kupe nešto najružnije i najneelegatnije (da ne bi ispalo da su staromodni, a da bude da su elegantni, da nose sako): sako sa ušivenim "štitnicima" na laktovima, i to obavezno štitnici da su izrazito različite boje od one od sakoa, da bi došli do "izražaja", jer neka budala smatra da je to lijepo, ili neki genije koji je kreator zna da je nešto od čega neelegantnije i više ružno ne postoji, pa namjerno podvaljuje tima to tako!

Kada neke momke koji su vjernici pitaš: "misliš li da bi Isus ikada zalizao kosu tako kao ti?", odgovor je vazda: "ne, on je bio ozbiljan čovjek", a usleđujem sa: "a ti nisi?", na što se misle, pa kažu "E... nisam ja sin od Boga, što imaš to mene da pitaš, jesi ti lud".

§2 znaju za stvar za koja te nervira u intentzitetu ekvivalentnom stvarima za koje znaš da te najviše nerviraju, a za koju prema počiniocu nemaš ni najmanje vidljivu strast osvete, pa to uvjek rade
RADE TO. KAD GOD MOGU...

§3 lažavi su
U osnovnoj školi još i postojaše oni koji ustaju protiv šarlatanstva Darwin-a, i sad svaka od žena i djevojaka, udatih ili u vezi, meni da kaže da je on bio kreten, jer zna iz mog prvog pitanja koje sam postavio kada smo počeli razgovor da ja to mislim (neću o tome pitanju, jer ono ih pali, a neću da neko to zloupotrijebi), a drugome će reći da je on genije. To i misli, i to i znam za mnoge, jer ja otkrivam dobro da li je iskren bio odgovor na to moje prvo pitanje, i u 90% slučajeva nije.

§3 koriste priliku, a to proglašavaju i smislom za humor, što znači da ga i nemaju
"Nemam gdje da stavim i tašnicu i jaknu" "Stavi na stolicu mog stola, kad je tako lijepa, i seksi ta jakna, a naravno da bih i da je ružna pustio, ali stvarno se divim kakva je, mora da si i ti interesantna kao tvoja jakna, oću reći, mnogo više, jer uvreda je reći ženi da nije interesantnija od jakne."

§4 neselektivni su
Neke poslovice koje i žene podržavaju, narodne, mada ih ne koristi sav narod, na sreću, i novijeg su datuma, pretpostavljam: "Kod birača nema je.bača".

§5 kad vide da neko ima jadan život, svi se trude da mu ga jošjadnišu, i obratno (kad vide da ima dobar, da poboljšaju)
Pitam: "a kad ga toliko voliš, bi li mu dao da ti je.be ženu, Milu Đukanoviću?" "A što ne bi?" (Gleda me kao da sam lud, i širi ruke u čuđenju.)

prećutno "Ako mu svi ukazuju poštovanje, i izražavaju želju da se sa njim druže, i ja ću", i javno (bar sam tako nešto od majke razvedene čuo, ali i od 1000 loših žena) "ako mu je svaka dala, i ja ću", i u vidu svjesne samopohvale svog karaktera, toga kako je on jak "ako niko neće da se druži sa njim, neću ni ja, jer sigurno mu nešto fali"

Postoji nekakvi S.u mom gradu, ja ga i ne poznajem, međutim, bukvalno ≈67 ljudi mi je počinjalo, iako u životu nisam imao ni ispoljavao za njega interesovanje, o tome kako je: dobar je.bač, ima mnogo ko.kaina, "toliko smo ko.kaina povukli da sam poslije morala da vučem 33 linije he.roina da se spustim" (smrtonosno, ali ta žena ne laže), "to je mnogo dobar čovjek", "veliki je Srbin", i sve tako slično. Među njima je i mnogo onih koji nisu iz mog grada a pričali su mi o njemu, a neki kreten se slikao sa njegovim lancem na fejsbuku - kažem, kreten, jer da je u životu pročitao težinu knjiga koja je jednaka težini toga lanca onda to ne bi ni rekao.

U mom gradu svi znaju priču da je jedan od braće S. ubio iz raketobacača staru baku koja je nosila periku i nije imala što da jede, a živjela je u nekoj šupi, ali im to ne smeta da mu se javljaju ljubazno. Niti mu traže da polaže račune.

§6 MANJE SU OBJEKTIVNI OD DJECE
Kažu: loše je ako nisam slavan, a imam želju da probam heroin, a ako sam slavan nije loše, nego je (sasvim) normalno (i neizbježno).

Za jednog pjevača grupa žena se predamnom složila da je baš zato što je veliki ženoljubac i postao pe.der: imao je previše žena, i dosadile su mu.

§7 IMAJU DELUZIONU PSIHOZU, 99% NJIH
Svjesni da se o nikome i ničemu ne smije imati, vezano za odnos misaoni i drugi prema tome, i rukovođenje u tom odnosu, ili priču o tome, više pretpostavki nego znanja. Ali kad je mozak u pitanju svi misle da je sasvim normalno da imaju o njemu broj pretpostavki koji je 500 puta veći od broja znanja.

Misle da je time što gitarista svira nota dokazano da ih eto on i jeste napisao. Dakle, najboljeg gitaristu kažu da ima grupa koja ima najbolje melodije na gitari.

Naučnicima se vjeruje, ako pričaju stvari koje se slažu sa maštom onoga ko vjeruje. Oni koji bi i da nisu to čuli voljeli da misle da su neke njihove greške, grijesi, nastali nevezano za Ja njihovo, i vezano za nešto o čemu se ne pitaju, da su imali tri ruke trojeručke bi prihvatili priču nekih naučnika da ne postoji sloboda izbora kod čovjeka. To se zna i po tome što oni koji ne vjeruju naučnicima, ali vjeruju u horoskop, misle isto tako... Uz dodatnu deluziju, koju ću opisati dolje:

Misli se da je većina naučnika, i rokera, onakvo kakvi su oni koji su u medijima najviše zastupljeni: ako su u medijima (TV) većinom neki psiholozi koji govore da je Marihuana manje štetna u smislu sposobnosti da izazove psihičke poremećaje (psihoze) nego Heroin (najzlonamjernija laž od svih laži, jer Heroin ne izaziva psihoze, a LSD, Marihuana, Kokain itd. izazivaju.) onda se misli da većina psihologa tako misli, a isto je i sa pričama da li postoji sloboda volje ili su to neki navodni centri u mozgu, a i sa svjesnim laganjem nekih opštepriznatilj ljudi kako postoji nađen u mozgu centar za uživanje. To je ustvari centar koji čini da ti nije dosadno da ga, ako nemaš što drugo da radiš, stimulišeš. Poveže se elektroda na taj centar, i postoji taster koji možeš da pritisneš da bi izazvao struju u tom centru. Na primjer, ako sam sada otkucao 1000 puta neko slovo na tastaturi i to mi nije dosadno jer radim nešto radi drugih dobrih ljudi, isto tako i ti ljudi kada im se traži da 1 sat vremena mogu da provedu ili ne radeći ništa ili pritiskajući, onoliko često koliko to žele više nego da "ne rade ništa", to dugme, oni provedu taj sat pritiskajući 10000 puta to dugme. To je jednostavno centar za "nije ti dosadno da ga stimulišeš više nego što ti je dosadno da ne radiš ništa".

Misle da je staromodnost veći znak ludila od novomodnosti, odnosno, pomodnosti, a staromodnošću proglašavaju stvari za koje misle da ih neko radi zato što misli da su i sad moderne, iako taj zna da nisu. Pričam u vezi mog ljubljenja žena u ruku, i nazivanja ženama koje poštujem "damama".

Čuli su samo 5 pjesmi Bijelog Dugmeta (obično 4, ali uzmimo maksimum) na radiju, i to je sve što su od te grupe čuli u životu, jer ih nije interesovalo da budu bolje upućeni, i za 3 znaju da (stvarno) jesu plagijat, a za 2 znaju da su etno, i na osnovu toga grupu koja je snimila prek 70 pjesama proglašavaju grupom koja je sve svoje pjesme plagirala, i koja je kriva za turbo-folk. Što se tiče "Nju - vejva" misle da je "Doživjeti stotu" album pravljen da bude pomodan, ne znajući da je Bregović izmislio "Nju - vejv" sa eto baš sa prethodnog albuma jednom pjesmom, na osnovu čije imitacije, tj. na osnovu čijeg stila imitacije je "Nju - vejv" i nastao, tako da su sve te grupe stvarno vidjevši tu pjesmu počele da prave pjesme tog stila i nazivale sebe "Nju - vejv" pokretom. To je pjesma "Izgledala je malo čudno u kaputu žutom krojenom bez veze", 1976.

§7 IMAJU ŠIZOFRENIJU, BAR OKO 33% NJIH
Tući djecu pri sadrđaju svijesti da se to radi radi učenja njih o istini o tome što je dobro a što zlo, i ne samo zbog toga, nego i sklonosti da budu dobri, i istovremeno mišljenje kako o najosnovnijih stvarima u žiovtu treba biti lažov (o seksu), i to ne zato što je nemoguće reći "ne bi bilo dobro da ti to sada znaš", nego zato što im je (njima koji su toliko ljubazni da djecu tuku) previše neljubazno da im to kažu, a ljubaznije im se čini da ih slažu...

Najveća ludost od svega je kada se kaže da je elektricitet prirodna pojava, dok se istovreno za električnu gitaru, bez ikakvih preciznih znanja o njoj, gdje vibracija žice, koja je određena osobinom trzaja, osobinama žice, osobinama hvata lijeve ruke na nekom pragu, i osobinom drveta na gitari (mahagonij je i krt, i težak, tako da se gitare od njega ne prave "zato što je lep", a na njima se on i ne vidi u 99% slučajeva, jer je ili prefarban, ili obložen tankim slojevima od javora) indukuje u magnetima elektricitet, koji se sprovodi do pojačala, kaže da je vještački instrument, kao što je to jedan sintesajzer. Pričam za gitare Les Paul tipa, pošto gitare tipa Strat stvarno onako iskreno rečeno i imaju prazan i vještački zvuk, koji zavisi i od toga da li ti je u kući upaljen LCD televizor, ali ipak prirodniji od eto tog sintesajzera.

SPECIJALAN ZNAK ŠIZOFRENIJE: čitajući ne sve, nego samo 2000 stranica Frojdovih radova, i ne našavši nigdje nešto što je "glupost" koju je on rekao, nešto "glupo rečeno", ili "logičku grešku", dakle, "evo to mu je smiješno" – ne našavši takvu stvar – oni misle da ipak u tih 2000 stranica, koje nisu ni dosadne, nema ni jedne jedine istine, i da je taj čovjek bolestan. A ako ih pitamo na osnovu čega je bolestan, oni kažu da su od učenih ljudi čuli da je to što je pisao odraz ludila. Naravno da mislim da Frojd pravi logičke greške ponekad, i ponekad priča gluposti, ali ti koji ga čitaju a spadaju u te "obične ljude koji su kao svi ostali" nisu u stanju da vidi gdje je to on napravio logičke greške ili rekao gluposti.

Poslednja izmena:

Back